PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 303 tys. ocen
8,1 10 1 303101
7,9 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Powrot Jedi moglbyc lepszy,gdyby nie glupie ewoki.Jak opiekowaly sie Lei to bylo OK,ale jak zaczely walczyc w wyszkolonym Imperium i ich pokonywac to bylem bardzo zly>>nie lubie Imperium,bo sa zli.ale napewno sa lepsi niz jakies tam miski.Ta czesc GW jest najbardziej familijna.Gina tylko 2 miski,a Imperium setki.Ale ma swoj urok.
POLECAM to to wciaz Gwiezdne wojny

Bazyl

chyba nie
chyba to była najlepsza część - tak znane sceny jak bitwa o Endor i przeciąganie Luka to klasyka kina s-f.
Wiesz, ja już wolę śmieszną armię ekowków niż żłosną armie gunganów (PM) - to przynajmniej było zabawne a tam jar jar rozwalił mnóstwo robotów fartme - płakać się chciało.
Jak miałem 8 lat to pytałem się taty, którzy śa dobxi a którzy źli, teraz powinienes sam chyba to troche inaczej ująć.
BTW nie powinno się rozgraniczać tak bohaterów bo wszystko jest tylko kwestią racji jakimi się postacie kierują.

ocenił(a) film na 8
Nero

masz racje
Mowisz tak jakby :Powrot Jedi" wogole mi sie nie podobal.Otoz jest na mojej liscie ulubionych filmow,a to cos znaczy.Napisalem wczesniej,ze to najslabsza czesc trylogii (czyli 4,5,6) wiec nie zaliczam do tego MW.Epizod pierwszy byl bardzoooo slabiutki w porownaniu do PJ.Ataku klonow jeszcze nie widzialem,bo boje sie isc do kina,po zawoszie jaki przezylem po premierze MW.
PS
Bardziej lubie ewokow od gunganow :P

Bazyl

ewokowie rządzą :)
Poprzednio nawet nie wspomniałem o PM, bo wiedziałem o co Ci chodziło, gdy powiedziałeś "trylogii" (nie znam nikogo, kto by uważał PM za lepszą od jakiejkolwiek innej części).

AotC był lepszy od PM, więc radzę pójść - tym bardziej, że chyba jesteś fanem SW - ale AotC to też nic wielkiego

ocenił(a) film na 8
Nero

dzieki za rade ;)
Napewno pojde
PS
Dziwny masz ten spiis ulubionych filmow.....ale kazdy ma inny gust.
Pozdrawiam

Bazyl

your welcome
Czemu dziwny??? - nie rozumiem

ocenił(a) film na 8
Nero

wiec
Dla mnie jest dziwny,dla CIebie normalny.Chodzi mi o to,ze masz strasznie poplatane gatunki,ale to tak nie kole w oczy jak to jakie tam sie tytuly znajduja.Top Gun ? Atak klonow ? no i kilka innych "dziwnych" pozycji.Wyjasnij czemu akurat taki wybor...

Bazyl

już wyjaśniam
Z chęcią wyjaśnie, jak tylko podasz te "dziwne" pozycje.
AotC - to tak z sentymentu do SW - podobnie jak PM
Top gun - jedna z lepszych kreacji Cruisa + lubie dobrze pokazane sceny walk powietrznych, a tu nie ma masowych bitew tylko ciekawie pokazane potyczki.
To, że gatunki są poplątane to zawdzięczam temu, że nie ma ulubionego gatunku filmów - lubię nawet dobre sensacje w stylu "face off" czy "con air". Co Ty na to?

ocenił(a) film na 8
Nero

oto "dziwne" filmy
wymienie Ci o jaki mi filmy chodzi :
wymienione przez Ciebie face off,con air oraz goraczka sobotniej nocy,miejski obled,podejrzani,ronin. i klika innych,ale dosc dobrych.Chociaz nie wiem czy zaslugujacych na miano ulubionych.

Bazyl

takie "dziwne"??
Face off, Con air - jedne z lepszych filmów sensacyjnych jakie widziałem, grają tam moi ulubieni aktorzy - cage, travolta, cusack, mają "inne" fabuły - wg. mnie ciekawe jak na filmy tego typu - mimo, iż wiadomo, że "dobźi" zwyciężą to tu (za 1 razem oczywiści) nie można mieć do końca pewności w jaki sposób.
Ronin to kolejna dobra sensacja, z kilkoma świetnymi aktorami - tajemniczy (co w tej walizce?, dla kogo pracują?) + nie wszystko przychodzi im łatwo jak w przeciętnych sensacjach, dobre pośigi samochodowe oraz zaskakujące zwroty akcji.
Miejski obłęd - dobra kreacja Travolty i Hoffmana, pokazano jak media kierują wizerunek - raz jesteś kochanym przez cały naród bohaterem, a raz rasistą i zabójcą - wszystko zależy od woli reżyserów = właścicieli stacji i dziennikarzy.
Podejrzani - lubie filmy, gdzie większość obrazy jest tylko retrospekcją, dobry Spacey, Byrne i Palminterii, oraz oczywiście genialne zakończenie - wg. mnie najlepsze.
Gorączka sobotniej nocy - pokaz świetnych umiejętności tanecznych Travolty - swojego czasu był najlepszym tancerzem w hollywood, oraz podobało mi się pokazanie społeczeństwa owych lat.

Każdy ogląda to co lubi, jak już mówiłem nie mam sowjego ulubinego gatunku filmów, więc każdy dobry (dobry oczywiście wg. moich kryteriów) obraz może się znaleźć na liście ulubionych.

użytkownik usunięty
Nero

Neroo przesadzasz wszyscy madrzy ludzie uwazaja ze wzsystkie filmy ktore ty wymieniasz oprocz GSN to GLUPOTA!!!

użytkownik usunięty
Bazyl

eech ty wlasnie stara saga jest o wiele lepsza wiem cos o tym bo ogla dalam"The Phantom Menace" "A New Hope" "Empire Strikes Back" i "Return Of The Jedi" wiec nie opowiadaj glupot bazyl!!

Bazyl

Raczej wątpię drogi panie, czy Powrót Jedi byłby lepszy bez Ewoków. Nie wiadomo czy giną tylko 2 Ewoki, może zginąło ichwięcej ale nie zostało pokazane to w filmie. Mieszkańcy Endoru wykorzystali całkowite zaskoczenie Imperialnych, dlatego tylu szturmowców zginęło. Polecam ten epizod jako mój ulubiony. Pozdrowienia!

użytkownik usunięty
Bazyl

heeej ewoki sa w porzadku czego t yod nich chcesz milutkie misiaczki!!

użytkownik usunięty
Bazyl

po pierwsze zginal 1 Ewok a Imperium jest od Ewokow o wieeele gorsze!!!EWOKI RULEZZ!!!

użytkownik usunięty

jak zwykle.....han solo wszystko sie zgadza...