Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153376
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Myślicie , że faktycznie dojdzie do walki Rycerzy Ren z Lukiem i ich łatwo pokona według plotek ? Czy to tylko takie stwierdzenie i Luka nie zobaczymy w żadnej scenie akcji ?

ocenił(a) film na 3
Zartanxxx

To sie okaże dopiero gdy star wars 8 ujrzy światło dzienne

ocenił(a) film na 6
Zartanxxx

Luke prawdopodobnie pojawi się w scenie akcji i będzie to scena robiąca podobny efekt co finał R1 z Vaderem. Pytanie, czy będzie to walka z rycerzami Ren. Nawet nie wiemy, kim oni są i czy mają miecze świetlne.

ocenił(a) film na 6
Zartanxxx

Oczywiście pojawiły się plotki, opublikowane przez gościa, który ponoć podejrzał sceny kręcenia walki Luke & Rey vs. Kylo Ren & Rycerze Ren. Ma to wyglądać mniej więcej tak:
Luke i Rey powrócą z Canto Baight, z pewną rzeczą, którą podpieprzyli lokalnym gangsterom. Nie wiem, co to, aczkolwiek ma być bardzo kluczowe dla filmu. Luke wcześniej zlecił zdobycie tej rzeczy Lei, za pośrednictwem Mocy. Finn i Rose zostali po to wysłani, ukradli tę rzecz, ale ostatecznie zostali wtrąceni do lochu przez tego D.J. Luke i Rey musieli przybyć im na ratunek. Przejęli od nich to coś, co ma się okazać jakimś "Artefaktem Jasności". Tej samej rzeczy szukał również Snoke, który mając Artefakt Ciemności i Jasności, mógłby ściągnąć Moc już na zawsze w mrok. Luke i Rey oczywiście nie mogli do tego dopuścić. Wrócili się na Anch-To, żeby wcielić ich plan w życie. Nie wiem jaki, ale pewnie związany z przywróceniem ostatecznej Równowagi Mocy. Potrzebowali tego artefaktu. Później pewnie się okaże, że będzie potrzebny również ten Artefakt Ciemności (który ma Snoke). Cała sekwencja ma być bardzo mocno powiązana z Drzewem Mocy. W każdym razie Snoke, wysłał za Lukiem i Rey Kylo Rena i Rycerzy Ren, żeby przejęli to, co zdobyli nasi protagoniści. Luke i Rey muszą się bronić (scena kręcona w nocy, w okropnej ulewie). Na początku Luke zaatakuje Rycerzy Ren, a Rey Kylo Rena. Luke dość szybko rozprawi się z Rycerzami, jednak niestety Rey nie będzie miała tyle szczęścia. Kylo mocno ją porani i będzie chciał przejąć od niej ten Artefakt. W idealnym momencie pojawi się Luke, który rzuci się na Kylo Rena. Kylo, widząc, co Luke zrobił z jego Rycerzami, przerażony ucieknie do Świątyni Jedi. Luke go szybko dorwie i wywiąże się bardzo spektakularna walka między mistrzem, a uczniem. Ostatecznie, jednak Kylo nie ma żadnych szans w starciu z potężnym Mistrzem Jedi. Luke, mimo niechęci, będzie musiał zabić Kylo (nie może pozwolić, by plan Snoke'a się ziścił). Luke zabierze ranną Rey do bazy Ruchu Oporu, gdzie Rey, będąc w śpiączce dozna koszmarnej wizji, w której objawi jej się Snoke i powie, kim naprawdę jest ona i kim on jest (wcześniej, na Anch-To, Luke wmawiał jej bzdury. Nie chciał jej dodatkowo przerażać). Luke uratuje Rey przed śmiercią, z powodu jakiegoś krwotoku, którego dostała w wyniku tej wizji. Ostatecznie Luke wyjawi Rey wszystko ze szczegółami. Powie jej, jakie jest jej prawdziwe powołanie. Tu kończy się ósemka. Co dalej, możemy się tylko domyślać (moja teoria, związana z przeciekiem, o Drzewie Mocy): Rey poleci odszukać Snoke'a, który ma być bratem Mocy Rey (Rey - wcielenie Jasnej Strony, Snoke - wcielenie Ciemnej Strony). Żeby przywrócić permanentną Równowagę Mocy, Jasna Strona (Rey), będzie musiała pojednać się z Ciemną (Snoke). Następnie będą musieli polecieć do miejsca, w którym Moc została odkryta przez ich poprzednie wcielenia i podzielona na Jasną Stronę i Ciemną (na Anch-To, do Drzewa Mocy). Później będą musieli użyć swoich Artefaktów (zakładając, że plotka z tymi Artefaktami się sprawdzi) i jakoś ściągnąć swoje moce (które są wypaczeniem Równowagi) z powrotem do Drzewa i być może je zniszczyć, unicestwiając tym samym też siebie. W tym czasie Ruch Oporu powinien przeprowadzić ostateczną bitwę między nimi, a Najwyższym Porządkiem. Czyli, w dziewiątce historia (walka) na dwóch frontach: Jasna Strona (Rey) vs. Ciemna Strona (Snoke), oraz Ruch Oporu vs. Najwyższy Porządek. I trzecia trylogia powinna zakończyć się ostatecznym zwycięstwem Równowagi (neutralności), do której dążyło się przez wszystkie poprzednie epizody.

Wziąłem to z kilku różnych przecieków, które jakoś złożyłem w całość. Jednakowoż, brzmi bardzo ciekawie.

elrond123

Naprawdę bardzo ciekawe było to co napisałeś , aż chciałoby się aby taki przebieg miała 8 część. Czyli Rey i Snoke to takie jaby rodzeństwo , które wzięło się nie wiadomo skąd :P Jednak mnie najbardziej ciekawi kim jest Snoke i czy faktycznie jest potężny użytkownikiem ciemnej strony. Fajnie by było gdyby w IX części zmierzył się z Lukiem na moc.

ocenił(a) film na 6
Zartanxxx

Przeczytaj sobie to :)

http://star-wars.pl/News/21913,Historia_zakonu_Jedi.html

elrond123

Tutaj w sumie nic nie ma napisanego :P

użytkownik usunięty
Zartanxxx

jest, zaznacz sobie tekst tam gdzie pisze "początek spoilera"

Zartanxxx

Według nowych informacji o filmie, nie będzie walki Luke'a z Rycerzami Ren tylko Rey vs Kylo i Luke vs Snoke na końcu filmu.

callofdutyblackops

Na końcu filmu Last Jedi masz na myśli czy już episodu IX? Bo myślę , że Snoka uwolnią o IX części

Zartanxxx

Na końcu Last Jedi.