Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

!!!!

ocenił(a) film na 7

https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE

ocenił(a) film na 6
kamilx98

Szczyt poprawności politycznej - nordyckiego boga gra czarnoskóry aktor ;)

ocenił(a) film na 7
calays

Heimdall był nazywany najjaśniejszym z Bogów :)

ocenił(a) film na 5
kamilx98

Że niby we wcześniejszych częściach nie było czarnych? A Lando? Albo Mace Windu? Naprawdę, rozumiem twoje podejście, bo wkurza mnie np. wciskanie czarnych wśród ludności Esgaroth w "Hobbicie". Ale w "Gwiezdnych Wojnach" oni byli już od dawna i ich obecność tam nie jest w żaden sposób nie na miejscu. Piszesz w tonie typu "do czego to już dochodzi", a tymczasem czarni w Star Wars są od czasów "Imperium kontratakuje".

ocenił(a) film na 9
thorin3

Chyba najbardziej oczekiwany film przezemnie! Aha sokół milenium i tak muzyka aż łezka w oku się kręci! Niech Moc Będzie Z Wami!

thorin3

To ma być parodia? Co to za miecz w ogóle? Jak tego używać i nie uciąć sobie palców? I po co ten czarny na początku? I dlaczego głos w tle próbuje być taki na siłę mhhrrrroczny?

Tragedia. Dostaniemy prawdopodobnie najgorszą część SW.

ocenił(a) film na 8
Monstro

I wiez to po teaserze trwającym półtorej minuty, z czego czarny obraz trwa 30 sekund :) Good luck

użytkownik usunięty
Monstro

Och, już tragedia...

Co z tego, że czarny? Przecież to człowiek jak każdy inny. A miecz? Jak go nie używać i nie uciąć sobie palców? Mieczem Maula to byś wojował, że hej, co nie? :D Dla wprawionego (w tym przypadku Sitha ze zwiastunu) nic trudnego. A czarny charakter musi mieć coś nowego i wyróżniającego się - tak jak Maul swój miecz.

Monstro

Szybki jesteś z oceną :) z zdjęcia samego też umiesz ocenić ??? :)

Monstro

Pieprzysz gó**no wiedząc. Znalazł się jasnowidz.

ocenił(a) film na 8
thorin3

Wow... Ponad 22 tys. łapek w górę w 45 minut... I ciągle ekspresowo rośnie...

WielkiMou

Chyba dziś będzie rekord :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Może..., saga powraca z ogromną siłą :) Oby film był godny takich wyników :D

WielkiMou

Nie chciał bym być na miejscu twórców jak film okaże się klapą :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Nie dziwię się :)

Ale zawsze jest są jeszcze 2 kolejne części... Choć nie chcę czekać na coś dobrego dłużej niż do Grudnia 2015 :D

WielkiMou

Też liczę że to dobry film będzie :)

ocenił(a) film na 9
thorin3

macie może napisy do tego? Połowa tekstu mi umyka...

ocenił(a) film na 9
SmaugTheGolden

Nieważne, już mam (na facebooku są)

ocenił(a) film na 7
SmaugTheGolden

A ja Ci szukałem :D

ocenił(a) film na 9
thorin3

To i tak dzięki :)

ocenił(a) film na 9
thorin3

A może możesz mi wyjaśnić co to jest to:
https://www.youtube.com/watch?v=plwVRYEQG_I
Bo to było pierwsze co mi wyskoczyło, oczywiście nie spojrzałem kiedy było wrzucone i myślałem, że to właściwy teaser. (Zresztą wtedy zapytałem się czy macie napisy). Ale coś mi nie pasowało, bo nie mogłem uwierzyć, że taki szajs zrobili i dopiero wtedy znalazłem prawdziwy teaser. Z czego są te fragmenty użyte w tym fałszywym?

ocenił(a) film na 7
SmaugTheGolden

To fake.

thorin3

Jaram się :D

DR16

Im wiecej razy ogladam teaser tym bardziej sie przkonuje, ze byc moze Abrams to byl dobry wybor. Jest cos nowego ale czuc tez klimat starych czesci... oby trailer wlasciwy uchylil rabka tajemnicy :)

thorin3

Jest po prostu ok :D

ocenił(a) film na 9
thorin3

teaser świetny, jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem. A tak w ogóle mam problem - jak politycznie poprawnie nazywają się murzyni w Uniwersum Star Wars? Raczej nie Afroamerykanie, bo Afrykę i Amerykę to oni mają głęboko w galaktyce... :D

ocenił(a) film na 7
thorin3

Ojej...
http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+1+%28polski+dubbing%29-34908

ocenił(a) film na 6
thorin3

No cóż ;) jak szaleć to na całego! ;)