https://www.youtube.com/watch?v=LQBhiaXbY_Q&index=14&list=LLSVkxouDUaKtyP0WWOcxm tw
Generalnie wolę oba KotOR-y, a z Sagi najwyżej oceniłem "Imperium kontratakuje" i "Zemstę Sithów" na 8/10.
https://www.youtube.com/watch?v=J37W7CtEn2A
https://www.youtube.com/watch?v=pVjBuzh5H7Y
https://www.youtube.com/watch?v=4tlzWj_y3sE
Widziałam starszą wersję tego filmiku (zrobionego z kinówki)... Ale dzięki za ładną wersję. ;D
Lubisz Reylo? ;)
jak na ironię dziewczęta by wolały być uwodzone przez takiego Kylo,gdyby się inaczej zachowywał i wygrał z Rey.
tak,jakież to odkrywcze:D potem Luke zjednoczy się z Mocą i tak ich wybiją staruszków do końca,może zostanie jakiś robot i Czubaka uda się na rodzinną planetę,potem będą kręcić sequele w stylu "przygody Chewiego" dla małych dzieci.Jak zobaczyłem trailer do "Lotra Jednego"(swoją drogą przekomiczna nazwa),to straciłem wiarę-będę teraz klepać te filmiki z głównymi bohaterkami z Brytyjskim akcentem oczywiście,i masą nieudolnych facetów.SW straciło wyjątkowość-George,osobiście przepraszam...
Cóż już mogę przewidzieć jak będzie to wyglądało: (poniekąd nie piszę tego całkiem serio, choć...)
Opcja 1: Rey walczy z Renem, ten ucina jej rękę i mówi "Jestem twoim bratem", a później Ren się nawraca i razem zabijają Snoke'a. Luke odparuje niczym Yoda w "Powrocie Jedi", ale zanim to nastąpi Rey będzie go nosiła na plecach. Swoja drogą... ona nie musi się już nic uczyć... jest tak przekoksowana, że nie tylko Ren, ale Luke i Anakin razem wymiękają przy niej. A to nie byle jacy ludzie, tylko potomkowie żywej Mocy do cholery! Nie zaraz, zaraz... Anakin/Darth Vader jednak nie był wybrańcem! Rey jest Wybranką Mocy.
Opcja 2: Luke powie Rey "Jestem twoim ojcem", a ta oczywiście będzie się na niego wściekać... A on w sumie po depresji dotyczącej szkolenia swego siostrzeńca nie będzie chciał jej uczyć. W końcu jednak Rey go przekona i razem pokonają Snoke'a, a Ren zostawi emo-fochy za sobą, pogodzi się z matką i zasiądzie na tronie jako książę Nowego Alderaana. A i Finn, jak to Finn będzie dyszał w każdej scenie... XD
Katleen Keneedy, błagam! Niech cię zastąpi ktoś inny, może jakiś koleś z pasją, który kocha Star Wars i któremu nie zależy jedynie na kasie, kopiowaniu OT i wtykaniu wątków lewicowych do serii. Przy tobie kobito Star Wars będzie znienawidzone bardziej niż ekranizacje komiksów DC za Snydera...
Pamiętajmy że z perspektywy ludzi którzy widzieli ANH taki Vader był jakimś świrniętym cyborgiem/generałem i ślepo wykonywał rozkazy.Trochę męczą już te wątki rodzinne niczym z telenowel,tym bardziej że TO JUŻ BYŁO!
aha,teraz się wszyscy w Disneyu zastanawiają czy nie dać wątków LGBT-może Kylo kocha Huxa? albo Poe Finna? bo wiemy że Chewie to chłopak Maz a do tego psotnik bo podrywał pielęgniarkę...(o Rey nie mówię bo to babochłop,i chyba z żadnym chopem nie chciałaby tentego:P)
Eeeee, a z Renem? Może z nim by chciała?...
Tak na siebie dziwacznie patrzyli, Kylo Ren żalił się jej jak to rodzina go nie rozumie. Niczym Dominik z "Sali samobójców"...
A scena, w której grzebie jej w głowie, hehe "50 twarzy Greya" hm.. "50 twarzy Rena". XD
hahaha tak-a może powtórka wątku "romansowego" Luke/Leia a potem to dziwne uczucie...
Może,bo są już filmiki fanów na YT "Kylo Rey love"-przypominają mi się fanowskie romanse typu "Severus kocha Hermionę":D
Znam takie dziewczyny którym Kylo się nawet podoba,i by chciały żeby im pogrzebał w głowie:P
"Znam takie dziewczyny którym Kylo się nawet podoba,i by chciały żeby im pogrzebał w głowie:P"
Wiem, wiem, poniekąd do nich należę... XD
Ale wolałabym, żeby jego motywy były czymś więcej niż tylko foch na rodziców i fanowska miłość do dziadka... Swoją drogą... Co on chce po nim kończyć?, to była blaszana marionetka imperium wykonująca brudną robotę! Budził respekt i był potężny fakt, ale... Do niczego w życiu nie doszedł! Zabójstwa na Zakonie Jedi też nie można mu przypisać, to broszka Palpatine'a...
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/af/d6/8a/afd68a33286f2da93c60debbfbca7 ca4.jpg
nie twierdzę że to źle-Adam Driver jest kawał chłopa,urodę nie oceniam bo nie jestem kobietą.
chodziło mu chyba o dominację Ciemnej Strony,i to chciał skończyć-"gdyby nie chwila słabości Vadera do syna,Imperium by zwyciężyło".Ale oczywiście,z naszej perspektywy aspiracje młodego Kylo są co najmniej niezrozumiałe.Podejrzewam że wszystkie 3 filmy będą luźnymi wersjami filmów z OT,z sugestiami i politycznymi nawiązaniami do współczesnego świata.Producenci bawią się nami i grają na emocjach fanów.
A g*wno było. Wątek rodzinny nie jest naciągany, nie znamy jeszcze powodów przejścia Kylo na ciemną stronę.
Poniekąd star Wars to space opera, czyli bliskie słowo do soap opera... innymi słowy telenowela w kosmosie. G. Lucas chyba sam nie krył, że Gwiezdne Wojny mają po trosze telenoweli w sobie. ;)
Choć z drugiej strony, to raczej przypomina mi zawiłości rodzinne znane z mitologii greckiej, gdzie herosi, półbogowie, bogowie są rodziną i walczą z różnymi siłami, kłócą się ze sobą, a los przeciętnych ludzi zależy właśnie od nich.