Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Jak myślicie, czy słynny już recenzent prequeli Star Wars o pseudonimie Pan Plinkett zrobi również recenzję "Przebudzenia Mocy"? A jeśli tak, to jak przypuszczacie - jego opinia będzie raczej pozytywna czy raczej negatywna?

użytkownik usunięty
Trojden

Jak z jajami to musi być negatywna. "Star Wars The Force Awakens is da most dissapointing thing since Star Wars Episode III Revenge of the Syf"

ocenił(a) film na 5

lubie Plinketta za ten jego marudzący głos i barwe,nie przeszkadza mi krytyka Star Wars i wyszukiwanie nonsensów-zawsze się uśmiałem z jego wypowiedzi.

darecki77

Tak - trzeba przyznać, że świetnie moduluje głos. ;) Brzmi to przezabawnie. I słynny tekst "What's wrong with your face?" :))

Trojden

Plinkett to Żywa Legenda i prawdziwy Mistrz Jedi! :D

ocenił(a) film na 3
Trojden

Plinkettowi pewnie się spodoba! :D

ocenił(a) film na 8
Kenobi66

Gość, który podkładał głos Plinkettowi i zrobił kultowe recenzje kocha "Przebudzenie Mocy". Powiedział, że ten film jest wszystkim czy miał nadzieję, że będzie.

Skaza

Skąd ta informacja?

ocenił(a) film na 8
Znawca_Tematu

Z "recenzji" jego i jego kumpli.

https://youtu.be/AvsiJppCdmk

On jest tym gościem po lewej stronie.

Skaza

No, that's not true. That's impossible!

ocenił(a) film na 3
Znawca_Tematu

Tyle warty jest Plinkett. Takie fakty. :P

Kenobi66

Nnnnoooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 3
Znawca_Tematu

Search your feelings you will know it to be true.

Kenobi66

xDDDD

ocenił(a) film na 3
Znawca_Tematu

Ostatnio sobie oglądałem Plinketta na temat Mrocznego Widma. Tak, wiem nie lubisz prequeli. Plinkett do pośmiania się może być. Ale gość przekręca niektóre sceny z filmu więc wiele jego punktów przypomina bardziej szukanie na siłę. A co polityki w prequelach, cóż recka udowadnia jedynie że co dla Plinketta jest sufitem dla Palpiego/Lucasa jest podłogą :P. Nawet nie chce mi się tłumaczyć dlaczego. Chyba, że gość udaje, że nie kuma dla beki.

Skaza

a więc tak on wygląda! :)

ocenił(a) film na 7
Trojden

Raczej będzie się pokrywać z dość pochlebną opinią ekipy z Red Letter Media.
https://www.youtube.com/watch?v=AvsiJppCdmk
Chociaż dogłębniejszą analizą licznych mankamentów filmu bym nie pogardził.

ocenił(a) film na 7
dawids266

Damn, uprzedziłeś mnie ;)

Raczej nie sądzę, żeby splinkettował siódmą część. Owszem, można się przywalić do wielu rzeczy, ale to trochę za mało.

ocenił(a) film na 8
kosobi

Może zrobi jak wyjdzie już wydanie DVD/Blu-Ray. Star Trek (2009) też mu się podobał, a recenzje zrobił mimo wszystko.

ocenił(a) film na 7
Skaza

Haha, w końcu Plinkett zrobił reckę siódemki, ale, co znamienne, skupił się głównie na... prequelach.

użytkownik usunięty
Trojden

https://www.youtube.com/watch?v=4sU7bsDhgxU

użytkownik usunięty
Trojden

I jest.
https://www.youtube.com/watch?v=miVRaoR_8xQ

ocenił(a) film na 3

Wiedziałem że będzie się czepiał Ring Theory :)

użytkownik usunięty
Kenobi66

Wiadome. Zaskoczyło mnie jednak, że nie miał za dużo do "odpyskowania" w kwestii soft rebootu i zwyczajnie przyjął to do wiadomości. Całości jeszcze nie obejrzałem.

ocenił(a) film na 3

Aczkolwiek przyznam mu, że jeździ po Ring Theory dość cwanie. Też, tak jak on, zauważyłem wiele motywów powtarza się sadze sposób niemal losowy. Tyle, że układ ABCCBA to właściwie główna oś fabularna, co on właściwie pomija. Reszta tych "pierścieni wewnątrz pierścieni" to tylko dopełniacze. A to już przemilczał.

użytkownik usunięty

Tak dla rozjaśnienia - właściwa "recenzja" TFA zaczyna się gdzieś tak od 1h, wcześniej mamy gadanie o Lucasie i pierdzenie tego samego o prequelach.

ocenił(a) film na 3

Teraz mi to mówisz, jak już wysłuchałem godzine jego ględzenia. :P

użytkownik usunięty
Kenobi66

No, mi to też musiało zająć trochę czasu, z przerwami.

ocenił(a) film na 3

A mówią że Mroczne Widmo miało złe żarty kloaczane.

Łagodny był dla TFA. Lepiej już po nim jeździli.

użytkownik usunięty
Kenobi66

Widocznie mało miał do powiedzenia i pozostało mu tylko wtrącić swoje plinkettowskie 3 grosze.

Kenobi66

Większość "znawców", (która na Prequelach jechała bez litości) dla TFA jest stanowczo zbyt łagodna... Nie mam pojęcia skąd to się bierze...

Widziałam o wiele bardziej lepsze i bardziej wgniatające w fotel recki tego "dzieła Disneya", teraz czuję się lekko oszukana.

ocenił(a) film na 7
Kenobi66

A uważasz ją za straconą? :D Przecież nie ma to jak Plinkett znęcający się nad Lucasem :D

Mnie szczerze mówiąc najbardziej rozwaliło Pięć Powodów Dla Których Powrót Do Przyszłości Jest Lepszy Od Gwiezdnych Wojen :D

ocenił(a) film na 3
rozkminator

Plinkett żadną wyrocznią nie jest. Kiedyś sobie obejrzałem recke Widma jednocześnie porównując co on tam wygaduje z właściwym filmem. A wtedy jak na dłoni widać że gość wiele rzeczy przekręca, wyolbrzymia, albo stosuje np. podwójne standardy, tzn czepia się rzeczy o które w starej trylogii nigdy by się nie czepił. Zmieniając kolejność scen z filmu, albo pomijając co niektóre można udowodnić wszystko co się chce.

Na koniec i tak osrał obu, Lucasa i Jar Jara.

Też mi odkrycia dokonał z 5 powodami... w necie roi się od tego typu głupich artykułów.

ocenił(a) film na 7
Kenobi66

Facepalm.

Przecież Plinkett to kabaret... a te "5 Rzeczy" były beką z głupich list w internetach, o szit, ktoś chyba nie ogarnia że Plinkett to nie Roger Ebert O.o

ocenił(a) film na 3
rozkminator

Facepalm.

Wiem że to kabaret, tylko ludzie traktują te jego recki jak jakieś słowo boże.

"a te "5 Rzeczy" były beką z głupich list w internetach..."- no co ty nie powiesz, nie wpadłbym na to, a w życiu. Żart po prostu słaby, nie wiem czym się podniecasz.

ocenił(a) film na 1
Trojden

Plinkett to chory umysłowo człowiek

Gokussb

On udaje starego psychopatę - taki image. Prawdziwy on jest normalny.

ocenił(a) film na 1
Trojden

To czemu ludzie traktują jego słowa jak słowa boże ?? Wejdź na mój blog w notkę konkurent Plinketta ,i zobacz jego materiał za co lubi prequele . Jest on od niego baaardzo przekonujący i daj znać co o materiale sądzisz .

Gokussb

Obejrzałem ten materiał. Widać ta różnica ocen wynika z innych priorytetów - są ludzie, którzy oceniają cały film pozytywnie, bo ma pewną ilość lubianych scen i jakąś lubianą postać (np. Dartha Maula). A innym to nie wystarcza, żeby uznać dany film za dobry.

Owszem, zgadzam się, że Maul wywijający podwójnym mieczem wygląda fajnie, i że Williams skomponował do tego dobry soundtrack (choć w sumie: dlaczego przeciw Maulowi nie walczyło jednocześnie dziesięciu Jedi, tylko dwóch, skoro dziesięciu by go zaraz załatwiło?), że scena walki na arenie z "Ataku klonów" fajnie wygląda, tak jak akcje z Jango Fettem, i w sumie pojedyncze sceny z tego można by oglądać, jednak to nie czyni dobrymi filmów w całości.

Plinkett ocenił prequele negatywnie z powodu dziur w fabule, nadmiaru polityki, nadmiaru CGI, midichlorianów, niejasności co do tego, kto jest głównym bohaterem "Mrocznego Widma", niezręcznego i wymuszonego romansu między Anakinem a Padme, głupoty i nieudolności separatystów (zwłaszcza Nute'a Gunray'a), wprowadzonego do "Ataku klonów" tematu, że Jedi nie wolno kochać, głupiego pościgu Anakina i Obi-Wana za zamachowcem, który w "Ataku klonów" nieudolnie próbował zabić Padme (która nie robiła nic, żeby uniknąć zamachu, bo spała w sypialni z wielkimi oknami, przez które można było strzelić do niej), niespójnego tonu "Zemsty Sithów", nadmiernie przyśpieszonego i niewiarygodnego przejścia Anakina na Ciemną Stronę, głupoty w postępowaniu zarówno samego Anakina, jak i reszty Jedi (gdyby Jedi próbowali aresztować Palpatine'a podczas posiedzenia Senatu, przy mnóstwie świadków, to wtedy wszystko byłoby jasne i byłoby wiadomo, że Palpatine to Sith, skoro wyjąłby miecz świetlny i zaczął zabijać Jedi).

ocenił(a) film na 1
Trojden

Plinkett miał prawo do tego tylko ,dziwne że zdobył polarność ludków . On jest chory umysłowo

Gokussb

Skąd stwierdzenie, że Plinkett jest chory umysłowo? Czy jakiś psychiatra kiedyś go badał i zapoznałeś się z jego opinią na ten temat?

Nie dziwię się, że zdobył popularność ludków. Wiele osób lubi czarny humor i sztucznie poważny ton.

A skoro o tonie mowa: to, jak w "Zemście Sithów" Anakin i Obi-Wan jeździli windą, która przy okazji kasowała stojące przy szybie windy droidy bojowe, nie pasowało do późniejszego poważnego tonu scen, w których Jedi walczyli z Dooku i obstawą Grievousa.

ocenił(a) film na 1
Trojden

''Skąd stwierdzenie, że Plinkett jest chory umysłowo? ''

Naczytałem sie jego bredni z tych materiałów ,jakby był zdrowy umysłowo nie zrobił takiej plamy krytykując prequele . Powinien sie ze wstydu spalić

'' Czy jakiś psychiatra kiedyś go badał i zapoznałeś się z jego opinią na ten temat? ''

Szukam opinii na jego temat . I wedle tego co jest na Filmweb to połowa ludków ma ufa a druga polowa nie np ja .

Gokussb

"połowa ludków ma ufa" - a co to znaczy mieć ufa?

Które stwierdzenia Plinketta nazywasz plamą i bredniami? Wypunktuj proszę.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Trojden

każde stwierdzenia plinketta to brednie . Jest jak mówię ten kolo musi jest chory psychicznie

Gokussb

Dlaczego twierdzisz, że wszystkie jego stwierdzenia to brednie?
Podaj jakieś przykłady, ok?

ocenił(a) film na 1
Trojden

przykład już ci podałem wczoraj

ocenił(a) film na 1
Trojden

I plinkett to NIE żaden pan a chory umysłowo człowiek

ocenił(a) film na 1
Trojden

Plinkett bredzi jakby nie był trzeźwy

ocenił(a) film na 3
Gokussb

Jak dla mnie Plinkett zna się na rzeczy i punktuje celnie. W sumie zgadzam się z nim że 1,2,3 GW to dno i kilometr mułu. dla mnie tragedia i sztucznizna, zero klimatu jak w 4,5,6.
Ogólnie facet widać, że ma do tego głowę.

A jego humor? Co kto lubi/toleruje, ja uwielbiam tego typu soczystości :)

ocenił(a) film na 1
saqmd

''Jak dla mnie Plinkett zna się na rzeczy i punktuje celnie. W sumie zgadzam się z nim że 1,2,3 GW to dno i kilometr mułu. ''

Zobacz sobie TFA i tlj zamiast wychwalać tego psychicznie chorego Plinketta