Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Prosze, nie wypisujcie tutaj spoilerow.

Wczoraj widzialem nowe Gwiezdne Wojny, film w polsce jeszcze nie wyszedl wiem nie zaspoileruje takich rzeczy jak fakt ze film konczy sie napisami koncowymi.
Epizod 7 jest swietnym sequelem, ma w sobie elementy starych filmow, ale jest to nowa historia.
Postacie sa bardzo dobrze napisane i zagrane, czujemy ich emocje.
Kylo Ren jest bardzo mocnym wrogiem, silniejszym od Dartha Vadera.
BB8 nie jest w ogole irytujacy, jest to uroczy maly droid, ogladajac film, smialem sie podczas paru scen z nim.
Rey jest silna kobieca postacia.
Finn jest wyrzucony na nieznane wody.
Wiele razy w filmie czulem napiecie, przede wszystkim w jednej scenie pod koniec.
Podczas jednej sceny, jedna postac wyjawia drugiej pewne fakty o sobie, odrazu zaczalem sie modlic by nie zrobili z tego sceny typu "klamales wiec cie nie lubie" i... tak sie nie stalo.
Pamietacie jak powiedzialem ze film ma elementy poprzednich czesci?
Na poczatku film byl praktycznie jak reboot jednej z czesci, jednak kiedy zaczalem sie na to irytowac, zrobili cos nowego.

Ogolnie nowe Gwiezdne Wojny to swietny film, ma swoje bledy i momentami jest za bliski jednej z poprzednich czesci, ale nie ma tego duzo.

Ogolnie daje mu 9/10
Jest lepszy niz epizody 1-3, ale gorszy od epizodow 4-6

Czy warto go zobaczyc? Tak, jednak jesli nigdy nie widziales oryginalnej trylogii, zobacz ja przed pojsciem do kina.

FenrirLokeson

No i bardzo fajnie. Ja jutro się wybieram i licze na niesamowite emocje :)

sentia

Miłego seansu :) i niech moc będzie z tobą :)

wort801

Dzięki... :D A ty się wybierasz?

sentia

Spoko nie ma za co :) niestety nie ale przed końcem roku na pewno zobaczę :)

FenrirLokeson

Kylo nawet się nie zbliża do poziomu Vadera.

ocenił(a) film na 9
Uag

Kylo zrobil pewna rzecz podczas swojej pierwszej sceny ktorej Vader by nie zrobil

ocenił(a) film na 4
FenrirLokeson

Ech. To Ty mało wiesz o potencjale Vadera..

FenrirLokeson

Byłeś na 3d czy 2d? Jeśli na 3d to czy warto wybrać się na tą wersje?
Jestem zwolennikiem 2d bo przeważnie w 3d nie było tego co powinno się pojawić podczas oglądania filmu w 2d.