Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261416
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Bardzo żałuję pieniędzy i czasu poświęconych na ten film.

użytkownik usunięty

Tak czy siak po premierze tego filmu sie okaże , czy bedzie sukces albo klapa .

użytkownik usunięty

poczytaj jeszcze raz co tam było napisane...odnoszę wrażenie że jesteś Jar Jarem...

użytkownik usunięty

zapewniam cie że ; nie jestem jar jarem . I czytałem to nie jeden raz odnośnie filmu warcraft .

użytkownik usunięty

zapewniać możesz ale czyny mówią więcej niż słowa:D

użytkownik usunięty

co masz na myśli ? Pierwszy raz spotykam sie z tym .

użytkownik usunięty

na wspak mówisz -czy Yodą mistrzem jesteś czy niedorozwinięty możesz być?

użytkownik usunięty

Nie jestem mistrzem Yodą tylko Son Goku .

użytkownik usunięty

a kto to son goku??:D jakiś chińczyk?:D

użytkownik usunięty

Son Goku jest głównym bohaterem , dragon balla . I jest sayaninem z czystej krwi , nie chińczykiem .

użytkownik usunięty

dragon ball?przecież to strasznie debilna bajka

użytkownik usunięty

Tak . Widziałeś chociaż 1 odcinek dragon balla ? Jestem przekonany , że nie . W tym roku to anime \ bajka obchodzi 30 lecie . I dzisiejsi fani DB np ja bardzo sie cieszą .

użytkownik usunięty

wiek bajki nie jest wyznacznikiem -widziałem w dzieciństwie i dalej sądzę że to debilizm.

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Jakby był tylko "trochę podobny", to nie byłoby problemu ;) To czysty remake, do tego niszczący dorobek poprzednich sześciu części.

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Argumenty:
-Powtórka tego, co już mieliśmy okazję oglądać w części VI.
-Słabo napisane role aktorów.
-Kylo Ren i wszystko co pokazał w filmie.
-Śmierć wiadomo kogo.
-Substytut Yody w postaci Maz Kanata - nieudany.
-Brak tego czegoś, tego "oh" i "ah", które budzi się we mnie oglądając stare SW do dnia dzisiejszego.
-Czarnoskóry Stormtrooper? Serio? Musieli? Czekam jeszcze tylko na super ekstra najlepszego na świecie żydo-geja, który uratuje wszystkich swoim tęczowym mieczem świetlnym.

ocenił(a) film na 7
n8n

Czemu Stormtrooper ma nie być murzynem? Gdzie tak napisali, oni byli zabierani od rodzin jako dzieci i szkoleni, wszystko jedno kogo brali do armii. Kylo był dobrze zrobiony, najlepiej w filmie ale pewnie tacy jak ty woleli by milczącego zmasakrowanego pakera, nie? Rey i Poe byli dobrze napisani, Han też. I w szóstej części? Jak i gdzie? Nie widziałem tam miśków i innych wielu elementów, jak coś to zrzyna z 4 i lekko 5......

użytkownik usunięty
n8n

Disney jest strasznie rasistowski-czarnoskóry który sprząta,do tego ucieka,jest głupkowaty taki typowy "nigga"...

ocenił(a) film na 9
n8n

-nie przypominam sobie żeby w 6 części była młoda dziewczyna z byłym szturmowcem uceikający przez nowym imperium sokołem millenium
-nie ma czegoś takiego jak słabo napisane role aktorów
-Kylo Ren jest świetny i fajne rzeczy pokazał w filmie
-dobrze, że uśmiercili jedną z głównych postaci, musi byc twist fabularny
-a gdyby to Maz Kanata była wcześniej a nie Yoda?
-ten epizod przypomniał mi właśnie stare części jak oglądałem za dzieciaka
-a co to biały może tylko być szturmowcem czy jedi? czytałeś kiedys książki SW czy komiksy? Zapominasz ze jednymi z najwazniejszych postaci byli Lando czy Windu, ba nawet nie ludzie byli Jedi w ksiązkach więc głupoty gadasz

użytkownik usunięty
n8n

1. Ta i co z tego ?
2. Role są napisane właściwie różnie - mamy taką Rey która jest trochę zbyt doskonała, Finna który jest naprawdę ciekawą postacią, Poe bez charakteru i świetnego Kylo Rena
3. Co jest złego w śmierci wiadomo kogo ?
4. Dobra tu trochę racji
5. Tego nawet nie skomentuje - Nostalgia
6. Co jest z wami nie tak ludzie ? Czy pojawienie się jakiejkolwiek nie białej postaci w jakimkolwiek filmie będzie od teraz Poprawnością Polityczną ? Czy dosłownie wszyscy czarnoskórzy aktorzy (albo ktokolwiek kto nie jest biały) mają skończyć karierę żebyście przestali narzekać ? Bo mam wrażenie że tego właśnie chcecie

użytkownik usunięty

Narzekania na Przebudzenie Mocy nigdy sie , nie skończą . Dużo jest fanów , którym to sie , nie podobało np mi .

użytkownik usunięty

serio człowieku ? chcesz żeby to wszystkim bokiem wyszło ? wiemy że nie podoba ci się przebudzenie, skończ spamić !

użytkownik usunięty

Ja wcale nie mam na myśli , abym wszystkim ta część sw bokiem wyszła . Wiem doskonale , że większości sie podoba i fajnie . Ja jestem jednym z tych co negatywnie oceniają tą część , i NIE wypowiadam sie za wszystkich . Tylko za siebie sie wypowiadam .

użytkownik usunięty

chodziło mi o to czy naprawdę twoja niechęć do tego filmu wszystkim bokiem wyszła

użytkownik usunięty

Tego nie wiem czy wszystkim wyszła , bokiem moja niechęć do tego filmu . Póki co nikt mi nic nie pisze w stylu ; Nudzisz swoją niechęcią do tego filmu .

użytkownik usunięty

Odnośnie punktu 6- mam wrażenie, że tego czepiają się tylko jacyś pseudo- fani, którzy nie widzieli na oczy całej sagi chociaż raz i zaczęli przygodę od tej części.

No a może ja oglądałem jakąś limitowaną edycje, gdzie bonusem były postacie Lando i Mace'a.....