Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261218
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Dubbing

ocenił(a) film na 8

Jak wygląda sprawa z dubbingiem w filmie ? Tragedia czy da się przeżyć?
Chcę się wybrać i nie wiem czy wybrać wersję z dubbingiem czy też z napisami

ocenił(a) film na 9
LuCKPB

Nie ma tragedii, ale lepsze napisy

ocenił(a) film na 7
LuCKPB

Zdecydowanie lepsze są napisy, dubbing to profanacja!

użytkownik usunięty
elrond123

dokładnie :)

ocenił(a) film na 7
LuCKPB

Bez przesady, akurat tutaj dubbing był dobrze zrobiony, oczywiście napisy lepsze.

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Dubbing to profanacja, nigdy bym nie chciał słyszeć głosu ( w Gwiezdnych Wojnach) Aleca Guinnessa czy Harrisona Forda po Polsku podkładanych przez jakichś innych aktorów

ocenił(a) film na 7
darecki77

Mówię tylko że zrobili go dobrze, o wiele lepiej niż dubbing w w filmach marvela.

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Może, nigdy nie oglądam filmów z żywymi aktorami z dubbingiem, wyjątek robie dla animacji.Próbowałem nowe Gwiezdne Wojny z dubbingiem raz, chyba 5 minut wytrzymalem i nigdy więcej

ocenił(a) film na 7
darecki77

Ja zawsze napisy albo lektor (z przyzwyczajenia, czy tylko mi się zlewa głos lektora z głosem niektórych aktorów jak jestem zapatrzony w film?), dubbing nigdy praktycznie od sporego nowe SW to jedyny film jaki widziałem z dubbingiem, twierdzę że dobrze wyszedł. Np. Tak jak ty podczas oglądania Strażników Galaktyki wyłączyłem po 5 minutach bo tam dubbing był tragiczny, szczęście że strażników oglądałem w domu nie w kinie jak nowe SW....

darecki77

Nikt Cię nie pytał co oglądasz. :<

LuCKPB

Oglądałem i wersję z napisami i z dubbingiem. Dubbing wyszedł całkiem dobrze, ale jak ktoś chce wyłapać wszystkie dialogi i ich znaczenie, to tylko napisy i wsłuchiwanie się w to, co mówią po angielsku.