Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Wszędzie fani obstawiają, że Rey to córka Luke'a Skywalkera. Pomijam tu oczywiście EU, które i tak jest skasowane. Ja osobiście uważam, że Rey NIE JEST córką Luke'a. Po pierwsze to zbyt proste, tak samo jak myślenie przed premierą, że Rey to też córka Lei i Hana, a jak NA RAZIE nie jest spokrewniona z nikim znanym z poprzednich części. Oczywiście po całym filmie wiadomo, że jest ona niezwykłą osobą i ma pewne wspomnienia dotyczące Luke'a oraz Kylo Rena. Innym czynnikiem niezwykłości tej postaci jest przywołanie miecza Skywalkerów i wizje. Nie sądzę jednak, by Luke poszedł drogą swego ojczulka i miał dzieci na boku. Rycerze Jedi rodzin nie zakładali. A tak w ogóle, to przecież było jasno powiedziane, że miała ona rodziców, ale nigdy już ich nie spotka. To znaczy, ze zginęli. Natomiast Luke to niewątpliwie ktoś ważny, możliwe, że jej mentor z dzieciństwa, który ją szkolił, a potem ukrył przed niebezpieczeństwem, bo wiedział jak bardzo wyjątkowa i ważna jest ona dla przyszłości zakonu Jedi i Światła.

Mniejsza z tym! Ja tam myślę, że to... KOLEJNE WCIELENIE Wybrańca Mocy Anakina Skywalkera! Reinkarnacja, powrót Chosen One, do ostatecznego przywrócenia równowagi pokonując ciemnego Snoke'a. A co tam! ;D
https://www.youtube.com/watch?v=Lu56bOmthZc
https://www.youtube.com/watch?v=d3-05w73lBE
https://www.youtube.com/watch?v=GPnBLyrRjYk

Jeśli by się to sprawdziło to w kolejnej cześć Luke Skywalker powinien powiedzieć do Rey "Jesteś moim ojcem". XD

W sumie też racja ;D

użytkownik usunięty
cloe4

krążą plotki że tożsamość Rey poznamy w IX epizodzie. Poza tym równie dobrze Rey może dowiedzieć się że jest córką Luka jak Luke będzie umierać, i on powie "jestem twoim ojcem" różnie może być.

ocenił(a) film na 8
cloe4

Wszystko jest możliwe , może też być rodzną Obi Wana ? Okaże się :)

użytkownik usunięty
Pallando

mam nadzieję że nie... wolałbym córka Luka Obiego lubię ale nie chcę by Rey była jego wnuczką... poza tym nie ma powodów by tak twierdzić

ocenił(a) film na 8

No nie ma żadnych dowodów że to jego rodzina ( też bym wolał by była curką Luka , było by to idealne podsumowanie historii Skywalkerów ) ale w filmach wszystko możliwe .

ocenił(a) film na 8
Pallando

córką *

użytkownik usunięty
cloe4

Rey jest córką Luka ponieważ:
-Wzywa ja miecz który można trakotwać jako taki który zostaje w rodzinie:D
-Maz (ta żółta kosmitka jakby ktoś nie kojarzył) mówi ze widziała już takie oczy, musiała wcześniej widzieć sie z Lukiem ktory zostawił tam swój miecz
-W swoich wizjach widzi siedzącego przy ognisku Luka z R2D2, krajobraz wskazuje na Jakku, Wydaje sie mi sie ze to byly jej wspomnienia.
-Myslala o oceanie i wyspach na ktorych odnalazla Luka
- R2 aktywował sie wtedy jak ona przybyła do bazy Rebeliantów
- Ich spotkanie z Lukiem, jej wzruszenie (na pewno przypomniała sobie ojca)
Zwrócił ktoś moze uwage na to gdy Rey spotyka sie z Lukiem, na to co on wtedy robi? Wydawało mi sie ze stoi nad czyims grobem albo ten najblizszy kamien kolo niego wygladal tylko jak nagrobek i calkowicie inaczej od pozostalych na tej wyspie :D a twarz Luka wygladala na smutna? w kazdym razie jego oczy wygladaly mi na zapłakane (dziwnie czerowne).
Słychać głos Obiego , Yody i tez bym sie nie zdziwil jakby w nastepnych częściach pojawił sie duch samego Anakina.

według mnie to jest tak. Poza tym nie uważacie że w filmie już jest zmienione ? Ben w starym kanonie jest synem Luka tak, w nowym Solo, więc będzie zaskoczenie i zamiast syna Luke ma córkę i jest nią Rey, Obiego wątpię a nawet jeśli to przecież on zmarł 10 lat przed narodzinami Rey, więc nie mógł jej znać a skoro Rey ma 20 lat to czy nie powinna być już w Imperium Kontratakuje czy w Powrocie Jedi? no właśnie pokrewieństwo z Obim można wykluczyć. A skoro wydarzenia Przebudzenia Mocy dzieją się 30 lat po wydarzeniach Powrót Jedi, to kim jest Rey wiadomo. Właśnie córką Luka