Za oglądanie Gwiezdnych Wojen idzie się do piekła. Wiem to ponieważ ksiądz mi tak powiedział na zajęciach z religii.
- A może Harry Potter?
- Przeczytałem go! Całego!
https://www.youtube.com/watch?v=p6hjvCVIMUE
Istnieje też duże ryzyko że emitowanie GW , w kinach ani w tv bedzie zabronione . Jak bedziesz chciał wyjawioe ci przez co to ryzyko jest .
wszystko przez powrót pisu do władzy , ich wyborcy domagają sie zakazu GW w kinach i w tv .
Był protest przeciwników GW , nim odbyła sie w kinach, premiera Przebudzenia Mocy . Teraz władze [ obecne ] rozważają, ten zakaz.
Na forum onetu ktoś napisał ; Pis jeszcze nie zakazał GW ? Jak można takie coś oglądać !! To zakazane być powinno .
protesty?? pierwsze słyszę...jedyne co w tym kraju jest to kody,trybunały i 500+
jak znajdę info na ten temat dam ci . Tutaj pierwsze http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/9011679,rasisci-nawoluja-do-bojkotu-gwiez dnych-wojen,id,t.html . To jest z przed roku info
PiS nie zakaże GW, przecież to ich ulubione filmy... Nie zauważyłeś jak Kaczyński wzoruje się na Palpatinie. To jego idol. XDXDXDXD
http://www.docinek.com/upload/images/medium/2016/06/musisz-zniszczyc-ta-lewacka- rebelie_1219825764.jpg
A tak całkiem serio, to nie zakażą. I co ciekawe, wbrew pozorom ta seria nie jest jakoś potępiona przez Kościół. To nie Harry Potter czy Czarodziejka z Księżyca...
Zresztą znam niejednego księdza i wielu z nich uwielbia Star Wars. ;D
Samego "Prometeusza" nie oceniam źle... wystawiłam mu 6/10, choć powtórka z Obcego, to nieźle się bawiłam. "Exodus" też est OK, ot przeciętna ekranizacja opowieści Biblijnej łudząco podobna do animacji "Książe Egiptu".... XD...
Tutaj miałam na myśli krytyków, którzy zjechali Scotta za "Prometeusza" i "Exodusa" uznając te filmy za porażki i gadali, że Ridley się już wyczerpał, ale przy "Marsjaninie" z powrotem go docenili. ;D
Zresztą ile ty masz lat? Filmów nie mogą zakazać, Polska to nie Korea Północna... choćby nie wiadomo jak dużo lesbijek czy gejów pojawiło się na ekranie oni nie zakażą SW (pomijając już fakt, że Star Wars akurat tematyki seksu unika jak ognia)...
Star Wars to baśń w kosmosie... tyle, że zamiast magii jest moc... a akcja dzieje się w kosmosie, a nie w średniowieczu... Tyle! I skończ zaśmiecać... XD
on ma dużo lat:D a to ja zaśmieciłem bo ten wątek jest bez sensu-zatem ja jako fan idę teraz na pojedynek na miecze z sithem,a wy możecie sobie odpoczywać....
W jakim konkretnym , celu chcesz mój wiek znać ? . Jeżeli po pisowni domyślasz sie , że jestem dzieckiem , albo młody to sie zdziwisz nie jest tak . Aby poznać człowieka lepiej , trzeba wyjść na dwór i normalnie sie spotkać . A nie siedzieć przed kompem, i oceniać po pisowni z kim ma sie do czynienia .
Być może ale ja ocenianie, po pisowni mam delikatnie mówiąc ; Totalnie gdzieś . Aby poznać człowieka lepiej , trzeba normalnie sie spotkać . A nie siedzieć przy kompie, i oceniać po pisowni z kim ma sie doczynienia .
ależ ja doskonale wiem z kim mam do czynienia:D- z doktorem habilitowanym polonistyki:D
teraz napiszę jak Ty:
"jak chcesz; to mogę wyjawić ci dlaczego tak, piszesz ale mnie na zgłósisz na forum;" kumasz??
mam pytanie-czy jesteś niedorozwinięty tzn.czy masz lekki debilizm lub dys-coś?? nie mam zamiaru Cię obrażać ale chcę wiedzieć z kim dyskutuję...
Kiedyś odbyła się tu dyskusja, Az rozmawiał z paroma stałymi użytkownikami filmweba...
Chyba większość osób na tym forum zdaje sobie sprawę, że Az nie jest całkiem... ekhem... zdrowy.
Nawet wysłał zdjęcie swojej szkoły, która okazała się być szkołą specjalną, czy coś w ten deseń.
Do Aza: Nie wstydź się swojej choroby i szlifuj pisownię. Są wakacje. Masz czas, na naukę nigdy nie jest za późno! Tak! Tak! Internet może być też miejscem do nauki! XD
To miłe że go bronisz-ja jestę faszystom:D i nie godzę się na pozwolenie na klawiaturę dla każdego:P
Błędy może popełniać każdy. Sama czasami robię literówki, zwłaszcza gdy piszę na komórce... Ale błagam! Poprawna pisownia w dyskusji oznacza szacunek dla tych, którzy będą czytać twą wypowiedź.
Jeśli szanujesz swoich rozmówców to staraj się pisać poprawnie... Już cię uczyłam, że pomiędzy przecinkami nie trzeba dwóch spacji, tylko jedna. To okropnie wygląda....Ortografii się już nie czepiam, robisz postępy, tylko uważaj na litery ą i ę.
Koleżanko internet nie jest miejscem , na udzielanie wykładów w sprawie sprawie pisowni . Trzeba sie normalnie spotkać , na dworzu . I wtedy gdy sie, pozna człowieka, wtedy można zrobić wykład o pisowni.