Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Według mnie całkowicie zmarnowany potencjał postaci, z trailerów wynikało że będzie odpowiednikiem Bobba Fetta, albo przynajmniej odegra jakąś ważną rolę. Tymczasem przewinęła się łażąc sztywno z tym blasterem, nic nie wnosząc do fabuły. Dodatkowo dała się złapać jak dziecko. Zamiast jej postaci mogli wstawić dowolnego szturmowca i nikt nie zauważyłby różnicy. Pozostaje mieć nadzieję że rozwiną jej wątek w dwóch następnych częściach...

ocenił(a) film na 10
Czarnobrody89

O ile się ewakuowała

Razer95

O ile przeżyła spotkanie ze zgniatarką.

ocenił(a) film na 8
Fass_

Raczej przeżyła

Christie confirmed Phasma will return in Rian Johnson’s Star Wars: Episode VIII. At Saturday’s red carpet preshow for the 2016 SAG Awards, the actress told People, “I will be in the next Star Wars movie. I think that’s an exclusive, actually.”

ocenił(a) film na 4
Czarnobrody89

Też mnie to wkurzylo - w materiałach promocyjnych coś tam pisali że to ma być jakaś "wyrazista" postać kobiecą a mamy kupę. Kolejny niewykorzystany potencjał.

ocenił(a) film na 9
kelas_aina

Phasma pojawi się w kolejnych częściach - również uważam, że było jej za mało, bo Gwendoline uwielbiam i na panią szturmowiec napaliłam się jak szczerbaty na sucharki, ale cóż, jak trzeba to poczekam jeszcze te dwa lata na większy dla niej wątek :)

ocenił(a) film na 4
Mauretania

Mam nadzieję, że się pojawi - gdzieś było nawet napisane, że ona w ograniczonym stopniu używa Mocy (jest force sensitive)

ocenił(a) film na 7
kelas_aina

Ja jeszcze gdzieś czytałem, że ma mieć zwiazek z Dooku xd

ocenił(a) film na 4
diablo56

Ja to piszę serio - w anglojęzycznych materiałach gdzieś tam spekulowano , że ona ma być force sensitive i korzystać z czegoś podobnego do miecza świetlnego.

ocenił(a) film na 7
kelas_aina

Ja też piszę serio, rok czy tam pół roku temu czytałem że bedzie miała związek z Hrabią Dooku(rodzinka hm?) więc twoje plotki moga jak najbardziej się sprawdzić ;)

ocenił(a) film na 4
diablo56

byłoby ciekawie, bo nastawiłam się, że będzie jej trochę więcej, a tutaj kicha :(

ocenił(a) film na 7
Czarnobrody89

Podobno w ósmej części ma odegrać większą rolę

Krzys_Pe

Oby, bo feministki z tumblra zjedzą reżysera żywcem. Już i tak nadwątlono ich nerwy występem Blunt w "Sicario".