Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
WielkiMou

Oscary były dobre w tym roku

ocenił(a) film na 7
LordVader345

Oscary za najlepszy film i scenariusz oryginalny powinny moim zdaniem trafić do innych filmów. Za scenariusz "Ex Machina", a za najlepszy film - ciężko powiedzieć, może Big Short albo Room. Dziwi mnie też wybór altpra drugoplanowego. Bale, Hardy i Stallone moim zdaniem bardziej zasłużyli na tę nagrodę.

ocenił(a) film na 8
Yanek107

Jestem trochę zdziwiona, że "Przebudzenie mocy" nie dostało żadnego Oscara. Nie chcę się tu za bardzo wypowiadać, ponieważ nie oglądałam "Mad Maxa" więc nie wiem czy SW słusznie z nim przegrywały. Nie ma też co się burzyć bo trzeba myśleć obiektywnie. "Ex Machina" zasłużyła na efekty specjalne.... ale jednak pomimo wszystko bardziej pasowało by mi tu "przebudzenie Mocy"

ocenił(a) film na 7
g0gaaa

A ja nie jestem. Moim zdaniem najgorsza część SW ze wszystkich siedmiu. Dałbym jej nominację do kategorii "najlepszy scenariusz adaptowany" - udany remake "Nowej nadziei" ;)

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Tu się zgadzam, odgrzali kotleta ale nie powiem też żebym się przez te dwie godziny nudziła :)

ocenił(a) film na 7
g0gaaa

Ja też nie. Dałem 8 jako filmowi sci-fi, ale gdybym miał oceniać to jako film z uniwersum SW, to ocena byłaby dużo niższa.

Yanek107

Fakt... SW powinno dostać przynqjmniej jednego oscara. On wszystko przegrał,jak Marsjanin

ocenił(a) film na 10
Yanek107

Akurat Mad Max zasłużył na swoje, Ex Machina też. Jakoś nie mam żalu o to, że Gwiezdne Wojny nic nie dostały. Za to największą porażką jest Oscar dla Leo za rolę, w której tylko się czołgał i stękał, w filmie, który był słaby właśnie przez jego postać :D

ocenił(a) film na 6
Nyasagi

To była bardziej nagroda za zasługi niż za rolę w Zjawie, plus nie miał w tym roku mocnej konkurencji. Podobny przypadek co Oscar dla Scorsese przed laty, za Departed. Morricone też dostał w tym roku bardziej za całokształt, a to że powinien mieć już tych Oscarów z 10 to inna kwestia. ;)

ocenił(a) film na 10
G00N3R

No za całość to ok, byle nie za tą jedną rolę.