Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Kylo Ren

ocenił(a) film na 8

Postać niesamowicie tajemnicza i niebezpieczna, przynajmniej tak to wyglądało dopóki nie zdjął maski. Kiedy to zrobił i ujrzałem twarz która w ogóle do niego nie pasowała to wszystko prysło. Nie potrafiłem już spojrzeć na niego jako na bezwzględnego zabójce. Po prostu się nie dało.

Jakub_K_filmweb

Niestety racja. Pierwsze sceny z nim były świetne. Później postać trochę siadła, ale trzymała ją tajemniczość i to, że jest niebezpieczny. Gdy tylko zdjął maskę musiałem powstrzymywać śmiech. Kompletnie niepasujący wygląd do postaci.

ocenił(a) film na 9
Jakub_K_filmweb

Bardzo dobrze że zdjął maskę i było widać jego ludzkie oblicze, nikt nie chciał Vadera wersji 2.0

ocenił(a) film na 9
Jakub_K_filmweb

Tak jak pisze wyżej Himiteshu twórcy nie mogli sobie pozwolić na vadera 2.0. Już teraz dużo nawiązań do nowej nadziei, a co dopiero z kolejnym DV. Wydaje mi się, że w przyszłym filmie postać przemieni się całkowicie i już nie zobaczymy targanego z jasnej na ciemną stronę chłopaczka, a zobaczymy bezwzględnego przywódcę ciemnej strony.

marcin15k

Nikt nie chciał Vadera 2.0, ale można było pójść w inną stronę. To, że Ren był rozdarty między jasną i ciemną stroną to super pomysł. Niestety zrealizowany beznadziejnie. Kylo Ren jest nudny, nijaki i do tego nie ma wysokich umiejętności w walce. Dodajmy do tego, że jest źle zagrany.

ocenił(a) film na 9
_Zero_

Nie powiedziałbym, że jest źle zagrany, ale nie studiowałem aktorstwa więc nie będę się wykłócał ;)

Jak pisałem wcześniej zapewne w przyszłej części zobaczymy złego Kylo Rena bez wyrzutów sumienia. Jednak na to musimy jeszcze zaczekać. Pamiętaj, że jest to przebudzenie mocy i w zasadzie wstęp do kolejnych dwóch części. Może jak zobaczysz całą trylogię to uznasz, że postać niczego sobie ;)

ocenił(a) film na 6
Jakub_K_filmweb

https://www.youtube.com/watch?v=lSwO-k-RqNA
https://www.youtube.com/watch?v=r7pgY_A-4B0

ocenił(a) film na 8
Jakub_K_filmweb

Racja, ale Vader jest o wiele lepszy.

ocenił(a) film na 10
Jakub_K_filmweb

Pytanie czy to źle? Moje wrażenie (pierwsze) było podobne. Jednakże, po chwili sobie uświadomiłem że dostaliśmy w końcu antybohatera odbiegającego od dotychczasowych ram...bycia bezwzględnie złym. Oczywiście, sam Vader w starej trylogii był w rozterce, nie mogliśmy jednak oglądać jego emocji pod maską. Ponadto, był powściągliwy, skupiony...Teraz mamy antybohatera który jest niezwykle naturalny, między innymi właśnie dzięki takiej "swojskiej" twarzy. Z każdą kolejną sceną z Kylo moja sympatia do niego rosła i szczerze nie mogę doczekać się rozwoju tej postaci w kolejnej częsci.