http://naekranie.pl/aktualnosci/homoseksualizm-w-filmach-z-serii-gwiezdne-wojny- 779664
Hahahaha.... a nie mówiłam? XD XD XD
Odsyłam do mojego tematu opcja 5: http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/W%C4%85tek+mi%C5%82osny...,2734337
Właściwie brakuje tam opcji 6, bo Kylo Ren i Hux mieliby się nudzić? Hehhe
A tak całkiem serio to rzygam poprawnością polityczną, nic nie mam do walczących kobiet (Rey) i czarnoskórego w filmie (Finn), bo we wcześniejszych trylogiach Star Wars też były takie elementy (Leia, Lando lub Padme, Windu), zwłaszcza w odległej Galaktyce gdzie istnieje trylion ras. Chodzi mi ogólnie o poprawność, jak choćby taką, że naszemu polskiemu Wiedźminowi dostało się, bo nie było w nim czarnoskórych. Podobna sytuacja była z jednym z teledysków Taylor Swift, że rasistowski. Kurde nawet w filmach historycznych, gdzie pokazane jest średniowiecze można gdzie nie gdzie zauważyć czarnego arystokratę. A wciskanie gdzie się da homo jest już śmieszne. I nie jestem homofobką, bo filmy o tej tematyce nawet lubię, yaoi są nawet ciekawe, ale po co wciskać takie relacje nad siłę w filmach Star Wars? To poprawne badziewie jest już wszędzie.... Ach tu odzywa się moja prawicowa natura... Musicie mi niektórzy to wybaczyć. ;)
Ale tak czy siak Disney to Dsiney - filmy robi dla najmłodszych, więc nie sadzę, by coś takiego było, chyba, że pokazane podprogowo do odczytania tylko dla dorosłych. ;D
Mnie zastanawia takie zjawisko jak BET Awards.Black Entertainment Television istnieje i nikt nie ma pretensji o to.Ciekawy byłbym reakcji gdyby powstało White Entertainment Television.Byłby wrzask. Ci niby dyskryminowani za dużo sobie pozwalają, i to raczej oni są rasistami.Ogólnie nikt święty nie jest-rasizm działa w dwie strony.W d...to mam czy mnie polubi ktoś odmiennego koloru ,,Mówi się że ludzkość dopiero co nie dawno zeszła z drzewa .jak się okazuje nie cała'' http://natemat.pl/121301,sa-zabijani-i-okaleczani-bo-z-kawalkow-ich-cial-robi-si e-amulety-albinosi-w-tanzanii-cenniejsi-niz-kosc-sloniowa Też nie jestem wielkim homofobem ale jednak coś mnie uwiera i nie podoba mi się wciskanie ludziom na każdym kroku i wszędzie poprawności politycznej i przypominanie na siłe że są ludzie których ciągnie do tej samej płci.Wiemy o tym. Gdy wejdzie to do Gwiezdnych Wojen gdzie facet do faceta powie ,,Kocham Cię- Wiem'' od razu mówię Gwiezdnym Wojnom Bye Bye.
W 100% się zgadzam. ;) Co do albinosów, słyszałam o tym... straszne co ludzie potrafią zrobić z kimś innym, zwłaszcza, że to "cierpiący" czarnoskórzy robią. Rasizm jest nieakceptowaniem i prześladowaniem człowieka, który ma inny kolor skór. Nie tylko Biali są rasistami, Czarny czy Żółty również może nim, jeśli prześladuje innego z tego powodu.
Narracja, w której biały człowiek (który może być chrześcijaninem, co dodatkowo jest odhaczone jako wierzący w ciemnogród) jest najbardziej poszkodowany. Jest ona widoczna szczególnie w UE, zwłaszcza po tym co Islamiści wyrabiają. Z innością nie ma nic złego, pod warunkiem, gdy jest rzeczywiście traktowana równo, a nie uprzywilejowanie. Zwykły Europejczyk, który gwałci, rabuje morduje idzie do pierdla, a jak zrobi to Arab, to oznacza, że nie jest jeszcze zasymilowany i trzeba mu rozdać podręczniki, kasę na ubranie i dom, który prawdopodobnie będzie lepszy od tego, który posiada przeciętny wschodni Europejczyk. Albo inny przykład, gdzie chłop ubrany za babę z brodą wygrywa Eurowizję, nie za umiejętności, ale za to jaki jest.
Smutne, ale taka jest prawda. :(
Jak zobaczę jakąś gejowską parę w filmie Star Wars, to chyba również nie uznam tej trylogii, podziękuję i poprzestanę na kultowych, starych częściach i tych trochę nowszych, które też lubię. Aczkolwiek nie sądzę, że Disney zdecydowałby się na tak radykalny krok. Nowa trylogia zapowiada się bardzo ciekawie i mam nadzieję, że będzie super. Zresztą to Disney, dużo chce zarobić, szczególnie na dzieciakach, a Star Wars bądź co bądź to filmy dla wszystkich, w tym i dzieci, które mają kupować zabawki by napędzać całą tę machinę. ;)
Ale dlaczego na sile? Watek milosny jak kazdy inny. Mam rozumiec, ze zwiazek heteroseksualny nie bylby na sile, bo nie?
P.S. Jestes homofobem.
Jesli nie podasz 5 wystarczajaca mocnych argumentow przemawiajacych za tym, ze Kylo jest lepsza postacia niz Hux to wybacz, ale zamierzam ignorowac Twoje zdanie. ;<
5?
ok
Kylo silniejszy od Huxa
Kylo silniejszy od Huxa
Kylo silniejszy od Huxa
Kylo silniejszy od Huxa
Kylo silniejszy od Huxa
a na serio
Kylo silniejszy od Huxa
wygląd Kylo lepszy Hux to taki baba
Kylo ma potencjał Hux niekoniecznie
Kylo jest grozniejszy niż Hux
Kylo jest wnukiem Vadera :D
Holaholaholaholaholahola. Hux nie ma potencjalu? Hux wyglada jak baba? Dziekuje, skonczylam.
P.S. Hux jest rudy. Tyle wystarczy.
Hux ma totalnie najlepsza scene w calym Przebudzeniu Mocy.
Mam nadzieje, ze scenarzysci dadza mu pozyc do konca nowej trylogii i nie zginie w VIII czesci. :<
Teraz to mnie ranisz. Przeciez Phasma nie jest ani troche wwazna, bez niej film wygladalby identycznie. Po co tracic na nia czas?
P.S. Phasma nie jest ruda przecie.
O boze nienawidze Tauriel. Ale to pewnie dlatego, ze ona jest farbowana.
Najbardziej z calej tej rudej rodzinki z Pottera spodobal mi sie general Hux z dlugimi wlosami.
Rudy i piegowaty to moj ideal faceta. <3 Jestes rudy albo piegowaty? Ile masz lat? Jak wygladasz? Chcesz pojsc ze mna na randke?
Nieee, nie musisz sie tak dla mnie poswiecac. ^^ To co, jestesmy umowieni? Jakby co jestem ruda, ale piegow nie mam. :<
okej spoko :) nie ma sprawy możemy się umówić ale czy Imitation nie będzie zazdrosny?
Nie jestem homofobką, tylko jestem po prostu konserwatywna. Na dowód tego powiem ci, że spowodowały mi się takie filmy jak "Tajemnica Brokeback Mountain" i "Życie Adeli", choć w tym drugim moim zdaniem był przesyt scen erotycznych.
Lubię też anime Sailor Moon, gdzie występują dwie homoseksualne pary (Zoisite i Kunzite, oraz Sailor Uran i Sailor Neptun) mało tego uwielbiam te postacie. Więc nie przesadzaj. ;D
Dawno, dawno temu lubiłam też Hetalię, która nieraz była nazywana yaoicowym gettem.
Po prostu nie mogłabym zaakceptować homoseksualnej pary w Star Wars. Kylo Rena i Huxa może bym zobaczyła w jakimś niekanonicznym komiksie, bo to fajny parring. Ale w filmie bym go nie chciała, bo to był dowód na to jak silna jest zaraza poprawności politycznej, zwłaszcza w Hollywood.
Ale dlaczego zaraz poprawnosci politycznej? Rezyser/scenarzysta nie moze krecic/pisac filmu tak jak mu sie podoba, bo zostanie zaraz posadzony o ta "chora poprawnosc polityczna"? Zreszta gdzie ty ja widzisz? Ktore filmy z tego roku maja watek homoseksualny?
Osob homoseksualnych jest bardzo malo w filmach, a swiat nie upadnie jesli w jakims blockbusterze pokaza gejowska czy lesbijska pare.
A yaoi w Hetalii to tylko wymysl napalonych nastolatek. ;/ Pamietajmy, ze jedyna kanoniczna para jest Austria i Wegry. Oficjalnie zadnych gejow tam nie ma.
Jakoś zdaje mi się, że Star Wars i homo nie idą ze sobą w parze. Wg mnie to etos rycerski umieszczony w kosmosie (rycerze, księżniczki, biedni ludzie, którym życie się zmienia) przyprawione Sci-Fi (roboty, statki kosmiczne, prędkość światła, miecze świetlne) i sytuacjami politycznymi (Rebelia przeciwko Imperium), a homoseksualizm w tym uniwersum nijak nie pasuje. A gdyby chcieli to wcisnąć, to właśnie dlatego, że jest duże zapotrzebowanie lobby gejowskich, które mogłyby narzekać, że jest np. homofobiczny, bo ani jednego geja w filmie nie ma. Ale nie bierz tego do siebie. ;) To wyłącznie moje zdanie.
Kylo i Huxa nawet lubię, ale jak już wspomniałam ten parring zaakceptowałbym tylko w niekanonicznej grze, komiksie bądź książce. W filmie doskonale już wiemy, że nie lubią się za bardzo i nie sądzę by to się zmieniło, te antagonizmy między nimi mogą tylko wzrosnąć.
Co do Hetalii, tutaj zetknęłam się tylko z fanfikami, ale o ile się nie mylę to GerIta chyba też był oficjalny.