Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

2757 głosów, średnia 7.8... Ludzie czy wy macie po kolei w głowie? Koleś pojawił się z minutę na ekranie! I jego rola polegała na tym, że stał na wzgórzu. Czy ja oglądałem inny film?!

MichaelGrzesiak

Te dwie sekundy obecności Luke'a Skywalkera to dwie minuty obecności jedynego, normalnego pełnoprawnego Jedi w tym filmie.
Trzeba to doceniać, bo kolejnych rycerzy Jedi w filmidłach Di$neya nie prędko zobaczymy. XD

A rola, za krótka fakt... Dobrze by było, gdyby pojawił się w tym filmie wcześniej. To on w sumie powinien podczas finalnego pojedynku skopać tyłek Renowi, przy okazji ratując nowicjuszkę Rey przed nim... To by miało ręce i nogi, Luke'a wreszcie byłoby więcej, a cały film nie sprawiałby wrażenia opowieści o Mary Sue...

użytkownik usunięty
cloe4

Coś w tym jest co piszesz.
A ocena gry Hamilla no to gruba przesada - znaczy autor słusznie zauważył dziwność nad dziwnościami :D.

ocenił(a) film na 5
cloe4

ale to tak jakby oceniać role Hitchcocka, który w swoich filmach na kilka sekund przemykał przed ekranem... rola Hamilla była naprawdę zbyt krótka i mało znacząca, żeby mu wystawiać noty

MichaelGrzesiak

Dlatego go nie oceniłam. XD

A te 2757 ludzi, którzy to zrobiło? Nie wiem czym się kierowali, ale chyba samym faktem, że to po prostu Luke Skywalker... ;D

użytkownik usunięty
MichaelGrzesiak

Ja także nie oceniłam jego gry aktorskiej bo nie było czego oceniać. Tak jak napisałeś odnośnie Hitchcocka :)

ocenił(a) film na 5
cloe4

No tak, ale nie dzisiaj. Jego twarz nie nadaje się raczej do ekspresyjnej roli jaką miałby grać. Po prostu z tego co zauwazyłem całkowicie padła mimika (chyba się bardzo zaniedbał). To samo dotyczy Lei i po małej części Hana, aczkolwiek Fordowi mimo podeszłego wieku pozostała jeszcze ta jedna świetna mina, która pozwoliła mu zrobił wielką karierę, więc mógł jeszcze pograć .. oczywiście gdyby się nie poślizgnął na tej kładce :]

marianzestawow

Jakoś w ep 8 nie będą mieli problemu by wstawić walczącego Luke'a... XD
Sorry, ale całe te usunięcie go w TFA na dalszy (daaaaaleki XD) plan było tylko pretekstem do tego, by pokazać jaka to Rey jest zaj*bista... ;(

ocenił(a) film na 7
MichaelGrzesiak

Czyli poradził sobie z rolą stania na wzgórzu i za to został doceniony.

użytkownik usunięty
MichaelGrzesiak

Proponowałbym nie zwracać uwagi na te rankingi/oceny na filmwebie bo to jest zródłem nerwów ...