Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Jako wieloletni fan SW czekałem z niepokojem tą część, od kiedy wypuszczono w sieci pierwszy zwiastun w październiku 2014.
Czekałem i czekałem, aż w końcu się udało... Przebudzenie Mocy trafiło do kin i podbiło serca fanów, w tym moje.
Może jestem tu przesadny i niektórzy mogą mnie wyśmiać,
ale czekałem na ten film ponieważ...nigdy nie bylem na żadnej części :(Moja ekscytacja sięgała zenitu, nie mogłem wytrzymać... Aż nagle zobaczyłem na ekranie logo Lucasarts.
Wtedy pomyślałem: "Kurczę, to się zaczyna". Na filmie bylem z ojcem, dzieki któremu jestem fanem SW, weteran, na starej trylogii byl ze 100 razy... Ale wróćmy do filmu. Kiedy się zaczęło (od napisu LucasArts) moje tętno podskoczyło na ponad maximum, leciały mi łzy, zabrakło mi tchu...
Bylem podjarany na maxa! Jednak po 10 minutach się uspokoiłem i obejrzałem film do konca, jednak co jakiś czas patrzylem na zegarek z myślą: "Niech to się tylko nie skończy".
Film sie zakończył, bylem niesamowicie szczęśliwy, tylko jedno mi nie pasowało- dlaczego tylko ponad lekko 2 godziny?
Czekałem 10 lat na kolejną część, przez kilka lat szukałem informacji na temat gwiezdnych wojen, nadzieje byly minimalne, jednak w 2012 roku Disney ogłosił, ze powstanie kolejna część.
Myślałem, ze te 3 lata to będzie nieskończoność, myliłem sie.
Jestem szczęśliwy, dumny z tego, ze jestem fanem świata, ktorym są Gwiezdne Wojny.