...mam ochotę obejrzeć po raz trzeci. A może i czwarty. Wow.
Pierwszy seans był po tym jak obejrzałam część czwartą w domu, a co by się zapoznać z SW, bo miałam za sobą tylko mizerne epizody 1-3. Podobieństwo było uderzające, ale to akurat plus, bo nie zrobili szoku starym fanom serii (do których ja nie należę).
Co tu dużo mówić, kawał dobrych Star Warsów i bardzo dobry film. Nie polecam dubbingu :). Napisy były o wiele lepsze, a przyzna to każdy, kto usłyszy Kylo Rena po polsku. Bardzo dużo smaczków dla widzów obeznanych z sagą. Np. pomysł Hana na wrzucenie tej wrednej baby do zgniatarki śmieci :D
Jest jeszcze jedna rzecz, teorie fanów, a było ich po premierze sporo.
Przez drugim seansem znałam już wiele teorii dotyczących Rey i cóż, moim zdaniem nie jest ona siostrą Kylo, prędzej kuzynką. Myślę, że mogła być ona szkolona na Jedi i dlatego Kylo tak bardzo chce się jej pozbyć. Ale z drugiej strony Han by wiedział o niej. Ech.. Sama już nie wiem! Tyle może się wydarzyć w VIII epizodzie, że nie można się doczekać.
A i w końcu zauważyłam nagrobek pod koniec filmu, kiedy Luke stoi na tej wyspie sam. To rzeczywiście niemożliwe, żeby bez powodu tam stał.
Jakie macie teorie co do kolejnego epizodu?
co do Rey to odpowiedzi na to kim jest uzyskamy w epizodzie IX tak czytałem. Córką Hana i Lei na pewno nie jest.... albo jest córką Luka na 90% albo wnuczką Obi Wana na 10% przy czym drugą teorię uważam za bezsensowną...
Albo wnuczką Palpatine'a, to moja ulubiona teoria i najbardziej by mnie cieszyło takie rozwiązanie (bo byłby to niezły plot twist) :D.
nie to nie realne, i z czasem się nie zgadza, bo przecież Rey musiałaby być wspomniana gdzieś w Powrocie Jedi. Obi Wana też mi nie pasuje.
Córka Palpatine'a? XD Dobre, ale właśnie nierealne. Coś czuje, że Luke jest jej ojcem
Nie zrozumiałeś wpisu Nyasagi , on określił że Rey może być wnuczką palpatinea a nie córką . Okaże sie kto ma racje gdy będzie nowsza saga sw będzie miało premiere . Jeśli Rey to córka luke to ; kto jest jej matką ?.
O kurcze, fantastycznie, ale niespodzianka! Myślałem, że w realizacji jest na razie tylko "Rogue One" i "Epizod VIII", a tu jeszcze będzie nowsza saga. Super, SW nigdy za wiele. Masz jakieś wiadomości, o czym będzie ta nowsza saga SW?
tak http://naekranie.pl/aktualnosci/gwiezdne-wojny-czesc-viii-i-rogue-one-a-star-war s-story-nowa-data-premiery-w-polsce-771440
No tak, ale dałeś linka do info o "Rogue One" i "Epizodzie VIII", a ja pytałem o nowszą sagę SW. Cały czas wszędzie o niej piszesz, więc zapytam jeszcze raz - co to k... jest ta "nowsza saga sw"?
Dobra, nie będę cię już męczył, bo i tak nie zakumasz. Kilka razy już zwracałem ci na to uwagę, a ty z uporem maniaka piszesz wciąż o tej "nowszej sadze sw"... Naucz się rozróżniać sagę od epizodu/części itp.
A ironii to byś nie zauważył, nawet jakby wyskoczyła nagle spod ziemi i ugryzła cię w dupę...
https://www.google.pl/search?q=facepalm&client=opera&hs=NNo&source=lnms&tbm=isch &sa=X&ved=0ahUKEwiY4cj4787KAhUCiywKHeJJD5kQ_AUIBygB&biw=1361&bih=880
http://naekranie.pl/aktualnosci/kiedy-gwiezdne-wojny-przebudzenie-mocy-na-dvd-i- blu-ray-772025
i miałem rację przebudzenie Mocy na dvd i br wychodzi 5 kwietnia, a nie pół roku po premierze
Masz prawo do takiej teorii jednak rozstrzygnięcie ,kto ma racje będzie dopiero nowsza saga sw będzie miało premiere .
Co tam będzie, to będzie (to z Palpatinem byłoby po prostu ciekawe), chociaż wolałabym, żeby nie była spokrewniona ze Skywalkerami, bo po pierwsze byłoby to już przesadą (w końcu jest już Kylo Ren/Ben Solo, no i ile razy można dawać Skywalkera jako główną postać? Był już Luke, był Anakin, potrzeba trochę nowej krwi, bo świat Star Wars to nie tylko ta jedna rodzina), a po drugie to chętnie bym ją widziała w wątku romantycznym z Kylo :D.
jeśli Rey jest spokrewniona z Lukiem Skywalkerem , to kto jest jej matką ? . Można dawać , Skywalkera jako główną postać ile sie chce chyba że większości fanów sw to przeszkadza , to wtedy wypada postać zmienić .
Ale zauważ , że w tej sadze sw luke skywalker , pojawił sie , w samej końcówce . Więc nie miał głównej roli
Ponieważ pojawiła sie narazie 7 części sw , a to nie oznacza że to główna postać .
Moim zdaniem jest ona nową, główną postacią. Jest z nią najwięcej scen i bierze udział w najważniejszych wątkach. Rey, Kylo Ren, Finn, Poe, BB-8 - te postaci są według mnie najważniejsze i na nich najprawdopodobniej skupią się w kolejnych epizodach.
Na razie trzeba poczekać aż nowsza trylogia sw ,ujrzy światło dzienne a do tego jest trochę czasu .