Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

mam takie wspaniałe uczucie, że to co człowiek sobie wyobrażał tak długo nadejdzie za 2 miesiące. Trailer po prostu wyciągnął i rozpalił te najgłębsze pokłady sentymentu, wrzucił w ten piękny wir akcji i emocji. Nareszcie Gwiezdne Wojny nowej generacji. Nareszcie z X-Wingami, szturmowcami i z Mocą, która jest mistyczna. Bilety już kupione, czekam na magiczne święta.

ocenił(a) film na 9

dobrze napisane

ocenił(a) film na 10

Pamietasz czas przed 2012 roku za nim Lucasfilm został sprzedany i ogłoszono nowe filmy ? Pamietasz te wszystkie legendy plotki mówiące o Epizodach VII-IX, że George Lucas juz pisze scenariusze itp a teraz jest to wszystko realne i juz wkrótce film <3

użytkownik usunięty
Gracu999

Przed 2012 epizody VII-IX były mglistą mrzonką, człowiek myślał, że może gdzieś tam w 2020... Kiedy ogłoszono kontynuacje i odejście Lucasa od tego uniwersum, byłem przeszczęśliwy. Potem kolejne informacje jak powrót wielkiej trójki cieszyły jeszcze bardziej. Dzisiaj rano przy tym trailerze ożyły wspomnienia jak człowiek dorastał z tymi filmami, komiksami, grami, jak machał kijem w dzieciństwie i wymyślał swoje przygody w kosmosie... Po prostu marzenie spełnione, miliony fanów dostaną to na co zasługują i na co czekali tak długo.

ocenił(a) film na 10

Dokładnie. I mimo, że juz 3 lata od kad Lucasfilm zmienił właściciela ja wciąż nie moge do końca uwierzyć, że coś co było przez długi czas fanowskimi legendami stało sie rzeczywistością i za dwa miesiące zobaczymy pierwszy z trzech aktów w kinach. Oprócz tego spin offy bedą. Zaczynaja sie obfite lata w świecie Star Wars