Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Skasowali EU co chcecie zobaczyć w filmie który nie będzie niczym ograniczony
-Ja nową technologie w filmach np kamuflaż dla jednostek specjalnych ,imperium nowe okręty
wojenne imperium myśliwcze jakieś urządzenie to teleportacji
-jakąś nowa świątynie jedi pełna jedi różnych ras
-Moce jedi i sithów na poziomie większym niż w 6 cześć które widzieliśmy
-Nowe ciekawe postacie które będą pasowały to tych już znanych
-nowe planety bardzo bym chciał korriban zobaczyć w filmie :)
-chce żeby nowa trylogia była miksem starej i nowej trilogy
np że starej trilogy chciał bym ten mroczny klimat,tą tajemniczość ,tą magie tego świata żeby
zachowali a z nowej Efekty specjalne ,efekty wizualne ,przestawieni jedi i sithów jak w tej nowej
trilogy
nie może zabraknąć dobrze pokazanych pojedynków na miecze ,bitew kosmicznych i bitwach na
planetach, dobrej gry aktorskiej i pięknej muzyki w filmie .

wort801

Zasada dwóch, Helooo

torujec

Zawsze tą Zasadę dwóch zawsze mogą helooo np Darth sidious też złamał to

wort801

Ja chce zobaczyć dużo ciekawych walk na miecze świetlne,
Ciekawe techniki mocy(najbardziej),
A przede wszystkim niechce żeby się okazało że imperatora powstał z grobu.

torujec

O i jeszcze rozmowę Anakina z Obim, sory zapomniałem

użytkownik usunięty
wort801

Jeśli chodzi o moje oczekiwania, to...

Chciałbym po pierwsze, aby ta trylogia poszła tropem LOTR ( czemu Władca mógł trwać 3 h i ukazać nam całą wspaniałość śródziemia, nakreślić bohaterów z krwi i kości, a SW wcale nie biedniejsze zmuszone jest zmieścić się w 2 h i pokazywać wszystko "po łebkach" ? Każdy bohater dostałby więcej czasu ekranowego, i nie wyglądałby jak kolorowa lalka która pojawia się tylko na chwilę, rzuca w śmieszny sposób jakieś 2 teksty i po 5 minutach ginie.. to jeden z największych błędów prequelowej trylogii ), darować sobie cukierkowość, mroczny klimat dałby bardzo wiele czasom poimperialnym

- Korriban koniecznie ! Siedziba Mrocznych Lordów pokazana od wewnątrz, cały mrok i mistycyzm rodzimej planety Lordów Sith...

- Wiem, że obsada już jest, ale jako nowego Mrocznego Lorda widziałbym Gary'ego Oldmana

- Uczniem Oldmana mógłby być ktoś tajemniczy, ktoś nie tak potężny jeszcze jak mistrz, ale z ogromnym potencjałem, ktoś kto reprezentowałby "zbrojną" stronę ciemnej strony, ktoś na wzór Nazguli z LOTR (oczywiscie z rozbudowaną osobowością)

- Jeśli ma być Imperium, to władzę (oficjalną) powinien objąć jakiś Moff, ktoś w rodzaju Thrawna, grany przez Michaela Fassbendera

- Koniecznie musi pojawić się następca Boby Fetta, jakiś nowy łowca nagród, jeszcze groźniejszy od swojego poprzednika (zbroja mandaloriańska musi być ;) .. ) zagrany przez Josepha Gordona-Lewitta

- Coruscant, Taatoine, Bespin - najbardziej charakterystyczne planety SW mile widziane

- darować sobie kolejne powiązania rodzinne, cała galaktyka pełna istot, nie róbmy z tego "dlaczego ja"

- Nowi jedi, kierowani przez samego Luke'a Skywalkera, który dla nowego zakonu jest takim autorytetem, jak Yoda dla starego zakonu..

- Nowa główna postać, rycerz jedi - połączenie Hana Solo (ironia i humor) z Qui-Gonn Jinnem (ktoś, kto nie do końca przestrzega kodeksu, ale schodzi na ciemną stronę)..w tej roli tylko Tom Hardy

- Jakaś mistrzyni Jedi, ktoś na wzór Shaak Ti (rozsądna i opanowana, w radzie jedi)

- Rycerz jedi, przypominająca Bastillę Shan

- Jeśli już, to bez romansidła Anakin-Padme, tylko relacja w stylu Lea - Han

- Więcej statków- hybryd, w stylu "Rogue Shadow" Starkillera, w końcu to nie czasy na wypuszczanie na "rynek" masowo nowych, lśniących i świeżo po przeglądzie, eleganckich myśliwców

- Nacisk ze strony scenarzystów i reżysera na scenariusz, a aktorów na swoje role.....