Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261364
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Nie dość, że sam fakt wciskania na siłę kolejnej części do zamkniętej już historii (zamiast po prostu zacząć nową serie filmów z nową numeracją) to jeszcze zatrudnili do tego gościa, który sprofanował Star Treka.
JJ Abrams robiąc Star Treka zapomniał kompletnie o jakimkolwiek jego przesłaniu. Wręcz przeciwnie. O ile w pierwszym serialu Star Trek było dużo postaci kobiecych i odgrywały one ważną rolę jak na tamte lata, tak tutaj mieliśmy mało postaci kobiecych, które sa właściwie tylko tłem dla fabuły.
Już nie mówiąc o profancji wielu kultowych scen jak chociażby kultowa scena z gniewu Khana.

I teraz ten gościu będzie robił gwiezdne wojny. Juz po trailerze widać, że to będzie odgrzewany kotlet- te same statki, te same planety, te same postaci. Nic oryginalnego.
I jeszcze widać, ze kompletnie nie rozumie istoty Mocy. Wskazuje na to tytuł. Jak moc może się przebudzić skoro jest ona zawsze i wszędzie?
Już nie mówiąc o tym, że trailer wygląda jak jakiś marny fanfilm.
I oczywiscie na trailerze nie widać żadnych obcych, z tego co słyszałem postaci kobiecych też będzie nie wiele (ponoć dwie tylko).
Denerwujące jak seksistowcy są twórcy SW.
Zamiast opowiedzieć o np. żeńskiej załodze przemytników, albo żeńskiej eskadrze mysliwców to znowu będzie wałkowanie motywów z Jedi. No i znów przeciwnikiem będzie mroczny jedi (tylko tym razem z niedorzecznym mieczem).
Zamiast pokazać nam coś oryginalnego to tylko kopiują pomysły z OT.

cloe4

Takiego malkontenta na FW dawno nie widziałem, po prostu Action_hero w wersji light

MistrzSeller

http://www.filmweb.pl/film/W+ciemno%C5%9B%C4%87.+Star+Trek-2013-521206/discussio n/To+nie+jest+Star+Trek,2623299

http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Trailer,255815

Spójrz na swoje poprzednie tematy odnośnie Star Treka i Trailera nowych gwiezdnych wojen, zamiast napisać nowy temat od zera po prostu łączysz ze sobą oba poprzednie napisane, i to ty wytykasz epizodowi 7 brak oryginalności Phi...