Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

tylko z lepszymi efektami, fanboyem vadera jako "głównego złego" i stylem kręcenia filmów Abramsa.

bartoszcyc8

Nic nikomu nie muszę udowadniać .. chcesz dowodów ?? poczytaj uważnie blog Oro oraz jego temat na forum Hobbita ...
bartoszcyc8Online
bartoszcyc8 w odpowiedzi na post: Gorkin | 14 lut 21:43
Kolega wyżej musi po prostu się pokazać na forum tej gry, mimo że w nią nie grał.
pozwól że tylko to przypomnę ci ....hmm to nie prowokacja ??

A ja pod twoim tematem nic nie odpisałem
http://www.filmweb.pl/film/Piraci+z+Karaib%C3%B3w+5-2017-606542/discussion/Kapit an+Teague,2761926 i kto tu szuka z kim prowokacji ??

wort801

Nazywaj to sobie jak chcesz. Nie jest to jednak dowód na to, że TYLKO prowokuję.
Jeśli coś komuś zarzucasz, to musisz udowadniać. Wiesz co grozi za fałszywe oskarżenia?

bartoszcyc8

A wiesz co grozi za starking ??
HellDeath
HellDeath w odpowiedzi na post: bartoszcyc8 | 18 sty 2015 14:34
Za to twoje łażenie za sentią od pół roku nie jest dziecinne prawda?
odpowiedz
bartoszcyc8Online
bartoszcyc8 w odpowiedzi na post: HellDeath | 18 sty 2015 14:37
((((W imię sprawiedliwości nie.)))
nie chodzisz za forumowiczami tak ??

wort801

Co to jest starking?
Właściwie czemu nie? A chodzę i to nawet po ulicy...
I co to ma być dowód na stalking? To, że sobie tak napisałem?
Nie miałem widocznie siły kolejny raz tłumaczyć się temu multikonciarzowi.

bartoszcyc8

Dobra bartoszcyc8 prowokowałeś nie raz Sentie i Belief, które nie chciały z tobą rozmawiać a mimo to szukałeś sposobu aby ci odpisały ...tak samo jak zrobiłeś spam w temacie Belief..

wort801

Ale ty nudzisz wort801...
Pisałem sobie do nich, bo mogę. Pozwala mi na to portal filmweb. Właściwie w głównej mierze po to zakłada się tutaj konto.

bartoszcyc8

Skoro nudzę to czemu że mną piszesz ?? sumienie cię męczy ?? czy jak ?? kończę tą bezsensowną rozmowę ..

wort801

Myślałem, że doczekam się wreszcie od ciebie prawdziwych dowodów, ale znowu się przeliczyłem. Pa...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7

Art. 6, punkt 8, podpunkt A. Najprościej jak się da - zakaz rozsyłania spamu. Twoje wypowiedzi o rodzicach, "starej szkole" i "zgadzanie się z kimś w 100%" to JEST spam! Nie wiesz nawet co to jest spam. Żal mi ciebie dzieciaczku...

marcinmrozowski

Ale w FA efekty też są świetne.

ocenił(a) film na 9
sentia

Oczywiście, nie powiedziałem, że nie :)

ocenił(a) film na 8
bialo_czerwony

To prawda widać ten styl Abramsa, dynamika, te zbliżenia, najazdy kamery :D Ale zauważcie że nie było ani jednego tzw bliku (efektów flary). To był jego fetysz, strasznie tego nadużywał w Star Treku, tym razem pewnie ktoś mu zakazał :D

ocenił(a) film na 3
Eldeyerli

Chyba było nieco fajerwerków kiedy uciekali Tie na początku filmu ( moment w hangarze ), ale jak na Abramsa, to było skąpo. To akurat zaleta. Zdissowano jego star treki za to, że waliły po oczach jak stroboskop dyskotekowy, więc tutaj było już spokojniej z tym. Te ujęcia raz były lepsze, raz gorsze, na pewno pościg za sokołem powinien wejść do klasyka, ale np te ujęcia i zbliżenia z kamery która krąży jak mucha wokół były nieco zbędne.

ocenił(a) film na 9
sznapsiarz

https://www.youtube.com/watch?v=c2RuyUHfdWE
te jest spoko

ocenił(a) film na 3
Gregor4567

Jest zacnie na pewno, tu na przykład wybuch wściekłości chyba każdego nie dziwi. Co do samego ujęcia, akurat tutaj pasowało. Pościg za sokołem był np genialnie zrobiony, sam motyw kręconej kamery jest po to, by dodać dynamizmu, jak wchodził kylo, i na spokojnie by spojrzał na krzesło i zaczął rozwalać komnatę, to wyszłoby niezbyt ciekawie, raczej bez polotu. Wydaje mi się, że za to było jeszcze kilka takich abramsowych ujęć, gdzie ten motyw z kamerą się pojawił nie dlatego, że było dramatycznie, tylko dlatego że po prostu rezyser lubi taki montaż, ale nawet już nie pamiętam dokładnie, może tak było z Poe i czasami z Rey, ale to trzeba by śledzić takie rzeczy, ale to tam jak komuś sie chce