PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475754}

Gwiezdne wojny: Wojny klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008
6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25354
4,3 17 krytyków
Gwiezdne wojny: Wojny klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Wojny klonów

Mam takie pytanie. Bo to jest strona filmu, a nie serialu, który ma aktualnie 2 sezony. Zaczęłam właśnie oglądać serial i mam takie pytanie: czy akcja tego filmu dzieje się:
a)przed serialem
b)w trakcie serialu(między sezonami)
c)po serialu
Bo nie wiem jak oglądać, żeby sobie nie pomieszać. Swoją drogą nie mogę znaleźć tego filmu, ale będę dalej szukać.
Dziękuję z góry za odpowiedź.

Tajniaczka

Episode II: Attack of the Clones

Clone Wars (animacja 2D) (Vol. 1 - czyli odcinki 1-20) + odcinek 21 + niecale 4 minuty z odc. 22 - Dokladnie do momentu gdy Anakin powraca do domu z kolejnej bitwy, a na jego twarzy po prawej stronie, po raz pierwszy widzimi spora blizne. Nastepna scena to juz poczatek zdarzen zwiazanych z Bitwa o Coruscant.

Star Wars: The Clone Wars (film animowany 3D)
The Clone Wars (serial animowany 3D)

Clone Wars (animacja 2D) (Vol. 2) (patrz wyzej)

Episode III: Revenge of the Sith

ocenił(a) film na 7
K2aeS

Mi się wydaje że odcinek 16 pierwszego sezonu dzieje się przed tym filmem bo w serialu w tym odcinku Anakin jest bez Ahsoki a jak jest w serialu Anakin to i jest z nim Ahsoka. Zresztą początek filmu dzieje się na planecie Christophsis tak samo jak przez cały 16 odcinek star wars the clone wars. Tylko że chronologia odcinków serialu jest trochę dziwna a mianowicie w 5 odcinku 1 sezonu są w nim m.in Echo, Fives i Hevy jak strzegą stacji na Rishi, a w odcinku 45 ( pierwszy odcinek 3 sezonu) są w nim pokazani jak są na Kamino i przechodzą ostatnie próby treningu żeby zostać żołnierzami

michal98_filmweb

No właśnie. Raz, że z chronologią odcinków The Clone Wars bywa rożnie; Dwa, zawsze może pojawić się jakiś pojedynczy odcinek w stylu reminiscencji lub prequelu - na dobrą sprawę musiał bym dokładnie sprawdzić co tam było w tym odcinku o którym wypominasz; Trzy, Wszystko to artystyczna fikcja, robiona w różnym czasie, przez rożnych ludzi - stąd siłą rzeczy czasami zdarzają się mniejsze lub większe wpadki/nieścisłości.

Generalnie jednak, 'moja' linia czasowa chyba wypada dość poprawnie ;p

Tajniaczka

Jeśli idzie o czas akcji filmu ,,Wojny Klonów", to pojawia się pewna niezgodność z serialem kreskówkowym ,,Clone Wars" Tartakovsky'ego. Mianowicie, jeśli się nie mylę, akcja filmu dzieje się w roku 22 Przed Bitwą o Yavin (bitwa o Coruscant stoczyła się w 19.), a ostatnie trzy odcinki serialu ,,Clone Wars" odpowiadają temu filmowi. Mam na myśli pojawienie się statków Venator (tych z podwójną wieżyczką i czerwonym pasem) i fryzurę Anakina oraz Obi-Wana jak z ,,Zemsty Sithów". Wynika z tego (jeśli TCW uznajemy za kanoniczne), że ostatnie trzy odcinki ,,Clone Wars" rozciągały się na około dwa lata, a wcześniejsze 22 - na niecały rok. Ciekawe, czy ktoś jeszcze to zauważył? :)
Pozdrawiam