PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475754}

Gwiezdne wojny: Wojny klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008
6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25446
4,2 19 krytyków
Gwiezdne wojny: Wojny klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Wojny klonów

GDZIE JEST UMIEJSCOWIONA AKCJA TEGO FILMU "STAR WARS - THE CLONES WARS" ?
BO PRZECIEŻ TEN FILM Z 2003 ROKU ŁĄCZY KONIEC II EPIZODU Z POCZĄTKIEM III EPIZODU, WIĘC JEST CIĄGŁOŚĆ CHRONOLOGICZNA. ALE W DALSZYM CIĄGU NIE WIEM GDZIE TEN NOWY FILM JEST UMIEJSCOWONY. WIĘC JAK KTOŚ JEST ZORIENTOWANY TO NIECH ODPOWIE. OCZYWIŚCIE JEŚLI WIE NA 100 %.

ocenił(a) film na 5
bondoman

Wojny klonów to wojny klonów. Były one właśnie między epizodem II a III, więc ten film dzieje się w mniej więcej tym samym okresie czasu co animowany (rysunkowy) serial sprzed kilku lat. Jeśli pamiętasz to w serialu był przeskok w okolicy ostatnich odcinków (po przeskoku Anakin miał długie włosy i bliznę o ile dobrze pamiętam), więc strzelam że nowy film/serial zapełnia tenże przeskok. Nie widzę innej opcji.

ocenił(a) film na 7
Indrid_Cold_84

Jeśli znasz animowane WK to ten 3d dzieje się tak po 21 odcinku.
Jeśli masz odcinki.

A jeśli masz płyty dvd, to płyta nr 2, bodajże od 12 minuty wzwyż.
*Płyta nr 2 zaczyna się tak samo jak odcinek nr 21.

Choć rzeczywiście, to podobno alternatywa...

ocenił(a) film na 2
bondoman

Akcja serialu i filmu będącego do niego wstępem zaczyna się po tym jak Anakin został rycerzem (21 odcinek CW), a pomiędzy pojedynkiem Assajj na Coruscant (komiks Republic 72) i Obsesją (która dzieje sie zaraz po Republic 72).

Odcinki 21-25 Clone wars mają wiele sprzeczności z innymi źródłami (np. ksiązką Labirynt zła).

ocenił(a) film na 8
MistrzSeller

I dlatego właśnie jestem ortodoksem i nie uznaję Expanded Universe :)

bondoman

wojny klonów pomiędzy ep 2, a ep 3 trwają ok 3 lat wiec nie ma tak, ze kończy się atak klonów następnego dnia jest oblężenie Corousant.

bondoman

A propos pytania: Na Wookiepedii (wiki starwarsowe http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page) głowią się gdzie ten film/serial wcisnąc do chronologii SW, póki co, o ile się orientuję, umiejscawiają go po komiksie "Dreadnaughts of Rendili", są też głosy,że ostatnie odcinki animowanego serialu Tartakovsky'iego wylecą z kanonu. W ogóle ten serial sporo namiesza, bo w uniwersum stworzy nową częśc kanonu - kanon TV, co będzie się wiązac ze zmianami biografii postaci (np;.opisana w powieściach i komiksach przeszłośc Grievousa ma się podobno częściowo,albo i bardzo mocno zmienic,ale to na razie nie do końca potwierdzone)

panzer6

Miedzy drugim a trzecimepizodem bo w "Ataku" dowiadujemy sie o armii klonow i Padme mowi do Dooku czy znowu ma zamiar otruc Ją robakami czy jakos tak ale mogli wedlug mnie skad rozwinac watek jak porawano Kanclerza ktory od poczatku byl Imperatorem bo mi po jaka cholere porywac wlasnego Pana?

Digital_boy

proste by Anakin mógł wyładować agresje na Dooku i przybliżyć go do Ciemniej strony. Poświęcić Dooku dla zdobycia potężniejszego ucznia