Fani uniwersum Star Wars, nie zapominajmy że jest to film animowany, i trzeba inaczej podchodzić do tej opowieści. Lucas nie nakręci kolejnego fabularnego epizodu, więc cieszmy się z tego co mamy. Nadal jest to film pochodzący ze świata, tak przez nas ukochanego. Moim skromnym zdaniem, historia w nim opowiedziana jest bardzo dobra, i z pewnością zaliczam go do sagi fabularnej. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!
Niech moc będzie z WAMI!!!!
Wiziałem i jestem zachwycony... historia sama w sobie w sumie dobra to nie jest... ale tutaj chodzi o to JAK została opowiedziana historia, a nie JAKA historia została opowiedziana.
Jestem fanem od 20 lat i mi się podobało :)
Ja mogę powiedzieć z przekonaniem, że film podobał mi się. Wolę co prawdą sagę fabularną, ale animowana cząstka historii jest fajna. Jestem zaskoczony, że Anakin nie jest jednowymiarową postacią - właśnie to tak bardzo mi się podoba - młody Jedi dojrzewa na oczach widza, radzi sobie z zupełnie zapomnianymi w poprzednich częściach 'przyziemnymi dylematami', czy zostawić swoich żołnierzy kosztem udanej misji, czy zaopiekować się uczniem za cenę spowolnienia swojego rozwoju (rozumianego egoistycznie jako zdobywanie sprawności rycerskich i sławy generała). Fajnie, że Ani może spojrzeć na posługę rycerza z perspektywy odpowiedzialnego nauczyciela, nie tylko błyskotliwego szermierza. A za tym wszystkim ciemna strony, o którym my już wiemy i o której nie możemy zapomnieć patrząc na Skywalkera.
Polecam i pozdrawiam
Ja również wolałbym zobaczyć ten film w postaci fabularnej, ale bardzo się cieszę i dziękuję za to widowisko. "Anakin nie jest jednowymiarową postacią", tak zgadzam się w każdym tego słowa znaczeniu. Uważam że postać Anakina jest tu przedstawiona w bardzo dramatycznym sposób, wahanie, trudne wybory, ale jak wiemy posiadanie mocy jest wielką odpowiedzialnością, nikt nigdy nie mówił że ścieżka Jedi to łatwy kąsek. Życie, nawet jeśli posiadasz tak potężne możliwości, zawsze stawia przed nami jeszcze bardziej coś potężnego, z czym mamy nie lada problem. Film uważam za bardzo dobry i mam nadzieję że prawdziwi fani gwiezdej sagi go docenią.
Niech moc będzie z wami!