Po pierwsze, zbyt karykaturalne postacie. A przecież można już doskonale animować ludzi, czego dowiódł film "Final Fantasy". Po drugie, Anakin nie był mistrzem, więc nie mógł mieć padawana! Po trzecie, Anakin i Obi-Wan ratują... syna Jabby. Do tego miałem zawsze emocjonalne podejście: Huttów powinno się niszczyć, a nie pomagać im. Zwalczać za ich gangsterski styl życia i za brzydotę.
Ile można ludzie?
Animacja jednym się spodoba innym nie, kwestia gustu.
Anakin po pasuwaniu na rycerza mógł mie padawana.
Eksterminacja Huttów? Może byc ale gwałtem na legendzie SW byłoby gdyby owej eksterminacji dopuścili się Jedi.
W pełni zgadzam się z Taszi.
Anakin był Jedi i dlatego mógł już mieć padawana, tak samo jak Obi w pierwszej części, był jeszcze Padawanem, a na końcu stał się Jedi. Ten typowy dla nich warkoczyk o tym znaczy. Obejrz lepiej Clone Wars Tartakovsky'ego i powtórz Mroczne Widmo.
Hmm...ciekawe podejście...eksterminacja Huttów z podanych powodów pachnie imperialnym New Orderem, ciekawe cob na Twoje pomysły powiedziałby Blotus the Hutt, Wielki Kanclerz Republiki circa 5000 BBY - najszlachetniejszy Hutt w dziejach Galaktyki. A co do filmu to myślę, że jego złe recenzje winikają z faktu, iż jest oceniany jako ...hmmm...Episode 2,5, a nie pilot serialu. Jako taki bowiem broni się świetnie. A już od 3X Clone Wars w amerykańskim Cartoon Network, szkoda na emisję w Polsce trzeba będzie czekac do wiosny najpewniej.
"zbyt karykaturalne postacie. A przecież można już doskonale animować ludzi, czego dowiódł film "Final Fantasy"."
Ale to w założeniu miała być kreskówka a nie film imitujący żywych aktorów. Lucas kiedyś stwierdził że nie przepada za takimi właśnie animacjami jak FF:SW. O pozostałych kwestiach wypowiedzieli się już poprzednicy z którymi całkowicie się zgadzam.
I to jest błąd, bo take animacje są zbyt dziecinne. A głównym odbiorcą Gwiezdnych Wojen nie są dzieci, ale młodzież i dorośli.
Serial Clone Wars jest OK, szkoda tylko, że ten film nie zasługuje nawet na miano 'niezłego'. To po prostu bajka dla dzieci. W ogóle, co o za pomysł, aby Anakin miał padawana? I co z Ahsoką dzieje się dalej? Gdyby ją jakoś sensownie uśmiercili, jeszcze sam pomysł by uszedł. Ale tak? Ten film to lipka i tyle.
A wiesz co stanie się z Ashoką? Byc może w serialu ją uśmiercą*
No niestety muszę się zgodzic, fabuła została strasznie spłycona, tak by każdy dzieciak zrozumiał. Dodatkowo głupota droidów w filmie osiągnęła gigantyczne rozmiary co jest kolejnym dowodem na to do kogo ów film miał by adresowany.
No i troszkę dziwnie to zostało przedstawione, padawana się raczej wybierało a nie zostawał on przydzielany.
*no dobrze, pewnie jej nie uśmiercą bo serial jak i film na młodszycg odbiorców jest skierowany ale na razie nie wiadomo coejz nią będzie więc nie przesądzajmy.
Film TCW jest pilotem serialu, więc Ahsoka jakoś odejdzie.
Nie wiadomo tylko w którym odcinku.
Poza tym za 3 dni na CN USA jest premiera 2 pierwszych odcinków serialu.
Tych odcinków będzie trochę, więc może Ahsoka odejdzie, a pojawi się kros nowy...nie wiem. Treść trzymana jest w tajemnicy.
Ps. Serial dla dzieci, a trup ściele się gęsto.
beznadzieja totalna.
typ akcji i fabuly kojarzyl mi sie z takimi filmami jak pocahontas i alladyn a nie, kurde, gwiezdne wojny!
grafika - ja rozumiem artystyczne karykatury, ale jesli chodzi o detale itp to dzisiejsze gry maja ich o wiele wicej. Szczegolnie rozbroilo mnie tlo (statyczne zazywczja) na ktorym poruszaly sie postacie, przypominalo mi to bajke typu smerfy..... - w dzisiejszych czasach to zenua.
film totalnie slaby, ktos oszpecil gwiezdne wojny tyym czyms...
uwielbiam to słowo żenua:D ...jest takie prymitywne:D przypominają się mi nastolatki z tramwaju "a widziałaś jak była ubrana?? Normalnie żenua":D
http://www.gwiezdne-wojny.pl/news.php?nr=9529 warto przeczytać.
po drugie co do animacji http://pl.wikipedia.org/wiki/Film_animowany i teraz tobie podoba sie animacja rodem FF komuś sie podoba coś takiego http://pl.youtube.com/watch?v=h5d48iIcmc4 albo http://pl.youtube.com/watch?v=6az9wGfeSgM innym http://pl.youtube.com/watch?v=wGWA7PzGLv0 lub http://pl.youtube.com/watch?v=cNkp4QF3we8 i wyobraź sobie, że jest wiele rodzajów animacji i skoro widziałeś zawiastuny filmu to wiedziałęś jaka jest kreska więc mogłeś nie iść na to. Dla mnie ta animacja pasuje do filmu. i nie dogodzisz kazdemu i moim zdaniem jak by była taka animacja jak w FF to wiesz co byś napisał?? zapewne ze jest do dupy bo zwalil animacje zamioast wymyslic cos nowego. moim zdaniem jestes jedna z tyc osob którym nie dogodzisz zawsze jest źle zawsze jest nie dobrze i zawsze jest do bani.
albo south park:D kazda kreska jest inna więc nie powinienes pisac ze kreska byla beznadziejna czy jakas tam inna tylko ze tobie nie odpowiada taki tym animacji. bo twoja wypowiedz wtedy staje się mniej żenua:D
Byłam w szoku kiedy usłyszałam polki podkład!! Mile mnie zaskoczyli. Zawsze uważłam, że nasz podkład do GW jest poniżej zera więc przyznaję się teraz bez bicia, że do wojen klonów isę myliłam. Nie odpowiadał mi głos Kenbiego i Ashoki (nie wiem dlaczego, niby ok ale Kenobi jakoś nie do końca mi pasował i nie powiem dlaczego bo nie wiem:D ale coś mi nie pasowało w wersjo orginalnej zabrakło mi brytyjskiego akcentu a Ashoka? u nas zbyt poważna<typu młoda dziewczyna a już po przejściach> a w orginale...za młodziutki głos i za bardzo szczebiotający). Reszta była świetna:D
Kenobiemu i w serialu animowanym jak i w tym filmie głos podkłada inspektor gadget, trudno więc by zadowolony z tego faktu.
Ze słuchu, facet ma tak charakterystyczny głos że nie sposób tego nie zauważyc. Zresztą on jest doświadczonym "podkładaczem" bo bardzo często w bajkach można go usłyszec.
to teraz powinnam się schować pod stół, że inspektora gadgeta nie rozpoznałam;( !!!!!!!!! wstyd i hańba. Ale dzisiaj idę z chrześniakiem, w sumie to zaraz, do kina to wsłucham się uważniej:D
To ja walne coś innego a potem to jak chcecie mnie zlinczujcie (You will try !) To że Kenobi ma głos Gadżeta odkryłem już na Ataku Klonów choc wtedy nie byłem jeszcze fanem... A teraz to za co mi się tak dostanie że aż się boje wypowiedziec :D Jak dla mnie jego głos jest RE-WE-LA-CYJ-NY !!! Przynajmniej w roli Obi-Wana. No nie wiem nie rozumiem trochę tej nagonki na ten głos ale według mnie nawet Bednarek nie podłożył tak dobrze głosu Anakinowi jak ten gośc Kenobiemu !
Ja na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że z podkładem to widziałam pierwsze 15 min mrocznego widma, a z zemsty ..widziałam całość...ale nie wsłuchiwałam się bo krew mnie zalewała!! a, że tutaj podkłąd podobał się mi to i nie zwracałam uwagi czy znam głosy czy nie:D ale wczoraj byłam z moim chrześniakiem w kinie i co?? i to był mój kochany inspektor:D:D Koleś głos ma tak charakterystyczny, że wstyd mi, ze go nie rozpoznałam:D ...