Czy ktoś wie w jakiej wersji Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów wejdą do polskich kin?? W sumie to bajka dla dorosłych, ale jednak bajka. Więc pewnie wrzucą dubbing.
Jak byście woleli??
P.S. May The Force Be With You
Ja też bym wolała wersję oryginalną, ale raczej na 100% bedzie dubbing. Mnie zastanawia tylko taka jedna rzecz: w krajach niemieckojęzycznych premiera będzie 14, a nie 15, jak w USA. A przecież oni mają wersję tylko z dubbingiem, więc czemu my mamy premierę ponad miesiąc później? Oczywiście to pytanie retoryczne. A wie ktoś cokolwiek o aktorach, którzy mają wystąpić? Interesują mnie przede wszystkim nowe postaci, np. Ahsoka, czy gen. Loathsom.
P.S. May the Force be with You too!!!
Cóż, chyba nikt nie będzie zaskoczony, jeśli napiszemy, że film animowany Gwiezdne wojny: Wojny klonów będzie wyświetlany w Polsce w wersji dubbingowanej. Wskazują na to zwiastuny, wyświetlane na przedpremierowych pokazach filmu Mroczny rycerz.
Przypomnijmy, że dubbing posiadały wszystkie części prequeli, lecz te posiadały większość kopii z napisami. Czy w przypadku Wojen klonów będzie chociaż kilka kopii z napisami? Dowiemy się w swoim czasie, a jak na razie wiemy na pewno, że będzie dubbing. W wyświetlanym zwiastunie był przeciętny, czyli stał na poziomie Nowej Trylogii. Sympatycznie brzmiała Asajj Ventress i Anakin Skywalker. Gorzej było z Dooku, no i polski Yoda to lekka kaszana. Niespodzianką dubbing nie jest, gdyż mamy do czynienia z filmem dla dzieciaków.