PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6011}

Halloween 4: Powrót Michaela Myersa

Halloween 4: The Return of Michael Myers
1988
6,2 6,8 tys. ocen
6,2 10 1 6786
5,1 13 krytyków
Halloween 4: Powrót Michaela Myersa
powrót do forum filmu Halloween 4: Powrót Michaela Myersa

Halloween to obowiązkowa pozycja dla każdego fana horrorów,ja jednak za tą serią nie przepadam.

Obejrzałem może 2-3 filmy z serii, plus jeden w reżyserii R.Zombiego i nie bardzo wiem o co chodzi z tym że Michaela nie mozna zabić.

Czy w którejś części było to wyjaśnione?

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Nikt nie wie do końca z kąt ani dlaczego Michael jest tak nie naturalnie odpory.Ale jest na ten temat kilka teorii :
1.Michael został opętany więc nie odczuwa bólu a demon daje mu zdolności samoregeneracji.
Teoria nr 2-Michael jak pewnie zauważyłeś po miedzy każdą częściom robi sobie rok lub więcej przerwy więc ma czas na dojście do siebie
teoria nr3-Michael jest tak zdeterminowany że dokonuje rzeczy nie możliwych.

Kamtaro1994

Główny bohater musi być niezniszczalny podobnie jak Jason z Piątku 13go, zwłaszcza że producenci zwietrzyli niezły interes na dokręcaniu kolejnych części. Mimo to, w tym przypadku, nie mamy do czynienia z efektem "słabnącego kiczu" czyli z każdą kolejną częścią tandeta i ogólna beznadzieja urasta do kolosalnych rozmiarów.

mirmur2

Owszem, może i musi, ale porównanie niefortunne, bo Jason nie jest człowiekiem, tak samo jak choćby Freddy, a Michael jest człowiekiem, a żaden człowiek by tyle nie wytrzymał, ale seria świetna....

Kamtaro1994

A ty słownik kiedyś widziałeś?

ocenił(a) film na 7
rix_roll

skąd czerpiesz swoją determinację aby zwracać komuś uwagę na komentarz z przed 14 lat ? Jesteś jakimś grammar Nazi ? ,,(1.1) slang. pejor./iron. człowiek pedantycznie wytykający innym odczuwane błędy językowe, egzekwujący wzorce języka standardowego i normatywnej ortografii''.

Kamtaro1994

Od ludzi... Takich jak ty.

użytkownik usunięty
Psycho_Daddy

Ja przystaję na opętaniu przez jakieś złe moce, czy też demony... przecież Dr. Lomis wielokrotnie czy w tej czy też w poprzednich częściach podkreśla, że ma się do czynienia nie z człowiekiem lecz z czystym złem, poza tym końcówka filmu... UWAGA SPOILER, UWAGA SPOILER, UWAGA SPOILER ...daje do zrozumienia iż Michael był opętany gdy pada na glebę mała Jamie dotyka jego dłoni i przez to zło przechodzi na nią i w domu dokonuje mordu na swojej macosze . UWAGA KOLEJNY SPOILER... Z kolei w V części mamy zupełnie inny splot wydarzeń.

Michael jest opętany i tyle. Demony kierujące jego ciałem zapewniają mu niezniszczalność.