Halloween 4: Powrót Michaela Myersa

Halloween 4: The Return of Michael Myers
1988
6,2 6,8 tys. ocen
6,2 10 1 6839
5,4 11 krytyków
Halloween 4: Powrót Michaela Myersa
powrót do forum filmu Halloween 4: Powrót Michaela Myersa

Nieporozumienie

użytkownik usunięty

Czegoś tu nie rozumiem, jak to możliwe, że Laurie Strode ginie w wypadku samochodowym i ma córkę, skoro w 7 części żyje i ma syna, a nie córkę. Niech mi ktoś to wytłumaczy... Proszę!!!

użytkownik usunięty

to to już zależy od debilnych reżyserów.
w cz 1 i 2 Laurie Strode jest ścigana przez brata, któremu nie udaje się jej dopaść. W związku z częścią trzecią reżyser postanowił zmienić wątek i zrobił błąd nie umieszczając Myersa w tejże części. Widzowie się wkurwili a ich wola jest rzeczą świetą. Powstał więc Halloween 4 już z portotem Myersa. I tu jest text że Strode nie żyje i ma córkę, którą ściga Michael aż do cz 6 a potem jej dziecko (czyje jest dziecko dopiero w szóstej części werji reżyserskiej jest wyjaśnione) - czyli teoretycznie Laurio Strode powinna być już babcią...
Niestety jakiś kretyn wpadł na pomysł że skoro minęło 20 lat od powstania cz 1 wpadł na pomysł by ponownie obsadzić tą szmatę Curtis na planie H7 czyli 20 lat później. I znów fabuła jest spieprzona bowiem reżyser sugeruje e wogóle części 4,5 i 6 wogóle nie mają miejsca !! - Nie dość że żyje to jeszcze nie ma syna a nie córkę !! Na szczęście reżyser części ósmej to poprawił, gdzie Michael znów się nią zajął i to na dobre (mam nadzieję ze na pewno, bowiem czytałem gdzieś że Mustafa Akad zamierza ja wskrzesić w następnej części, ale nie jest to pewne na 100%)
Tak więc seria halloween dzieli sie na dwie podserie:
halloween 1,2 oraz 7 i 8
halloween 4,5 oraz 6 (lub jej wersja reżyserska w której pół filmu jest całkiem inna)

halloween 3 nie ma nic współnego z serią. Jest to odebny horror opowiadający o fabryce zabawek której produkty mają uśmiercić wszystkich, którzy założą te maski w tytułowe święto.

ps. ciekawe ile jeszcze części powstanie: halloween 9: myers vs pinchead, halloween 10: remake H1, halloween 11: remake H4 ((- to by się przydało !!)

pozdrowienia dla wszystkich