PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6019}
7,3 11 tys. ocen
7,3 10 1 11274
7,2 12 krytyków
Hamlet
powrót do forum filmu Hamlet

Zabieram się niedługo do pisania pracy maturalnej, przeczytałam już książkę film
obejrzałam już stosunkowo dawno. Gdyby ktoś mógł dać mi jakieś wskazówki i swoje
opinie byłabym mega wdzięczna, przyda mi się pomoc ;>

luzak22luzak

też mam ten temat ;p ^^ i też zastanawiam się co napisać na temat tego filmu ;) ja piszę jeszcze o "Romeo i Julii" z Leonardem, "Tronie we krwi" i "Zakochanej złośnicy". Przynajmniej takie mam założenie. A Ty o czym jeszcze?

agu93

no własnie mam Hamleta i mam Panią Dulską i ciężko mi na cokolwiek wpaść ;/ Romeo i Julia lepsze bo między filmem a książką sporo różnic ;) Mój wybór nie za ciekawy , tzn w tym sensie że nie mam pojęcia jak się za to zabrać :D

moma2410

A możesz powiedzieć czy pomiędzy Hamletem książką, a Hamletem filmem jest duża różnica? Omawialiśmy na polskim tylko "Makbeta", a "Hamleta" oglądaliśmy tylko film(co nie zmienia faktu, że książkę zamierzam przeczytać), z którego musimy zrobić plan wydarzeń, a ja średnio ogarniałam na lekcji i niewiele pamiętam z filmu, więc pomyślałam, że może zjadę z planu książki, ale nie wiem czy to się ze sobą ściśle łączy:(