Szukałem długo i znalazłem w końcu jedynego aktora który może zagrać Hana Solo, innej opcji nie widzę, albo ten koleś albo będzie dno, wodorosty i dwa metry mułu. Co myślicie o tym kandydacie?
http://www.filmweb.pl/person/Harrison.Ford
może i powinno sie uszanować krytykę hejterów , ale niestety oni zaczęli wylewać swój żal na długo przed premierą tego filmu , zamiast poczekać na premierę i wtedy mogli by wylewać swój żal .
Jakby raczyli poczekać na samą premiere i po niej wylewać swóje żale na forum , było by ok . Ale niestety woleli przed samą premierą wylewać żale na ten film .
W tym leży ich problem
zobacz na daty tematów krytykujące ten film na długo przed premierą tego filmu , to pewnie zrozumiesz .
Jeżeli chodzi o ten temat, w którym teraz się udzielamy, to post autora nie odbieram jako "wylewanie żalu", tylko raczej jako wizję, jaka by mu odpowiadała. A to też jest jak najbardziej w porządku.
Natomiast jeżeli chodzi o samo krytykowanie filmu, zanim ten jeszcze powstanie, to znasz moje zdanie.
nie chodzi mi o ten temat w którym teraz piszemy , są kilka tematów które krytykują ten film na długo przed premierą tego filmu .
Jeden z tematów ma tytuł
Jest tylko jeden Han Solo i jest nim Harrison Ford !
drugi temat ma tytuł
Coś czuje .. To temat autora tematu
Trzeci temat
Ten film nie powinien powstać autor jego Machu filmweb .
czwarty temat
Han Solo zapowiada sie kolejny słaby film
Zajrzyj do tych tematów [ jeśli czas znajdziesz i jeżeli bedziesz chciał ] To zrozumiesz .
''Natomiast jeżeli chodzi o samo krytykowanie filmu, zanim ten jeszcze powstanie, to znasz moje zdanie. ''
Fakt znam twe zdanie ale przedstawiłem ci tylko problem jaki jest hejterów .
i ''wszystko w temacie weź już skończ p....... hipokryto ''
Znowu wracamy do swej starej śpiewki ??? hipokrytą to TY jesteś , TY a nie ja wylewałeś swe żale , na film o solo na długo przed premierą filmu .
Mogłeś poczekać ze swoimi żalami na ten film , po premierze tego filmu . Ale ty zamiast poczekać , wylewałeś swe żale non stop przed premierą .
A ty co robisz? już ci pare osób udowodniło że jesteś hipokrytą. I robisz to ,co zarzucasz innym,
'' już ci pare osób udowodniło że jesteś hipokrytą.''
Kogo masz na myśli ?? Nie mam już na tym portalu swych masy przeciwników , jak kiedyś . Ci co za mną nie przepadają z przekonania że jestem hipokrytą NIE ma na forum tego portalu .
''A ty co robisz?''
Nic
''I robisz to ,co zarzucasz innym ''
Zamiast sie innym sie przejmować skup sie na sobie
jeżeli na serio me posty wyglądają ci na głupie , to zachowasz sie mądrze i przestaniesz do mnie pisać .
Hm? Zacytowałeś fragment, który ja napisałem, przez co końcówka wyglądała, jakby była skierowana w moją stronę. Pytanie - skąd w ogóle to stwierdzenie w nawiasie się pojawiło, po co?
Chodzi o odpowiedź goku na twoje pytanie. W którym jak on to mówi, (wylewa płacz na film który nie powstał )
Właśnie tak się zastanawiałem, na czyj komentarz to konkretnie była odpowiedź.
@Gokussb
W takim razie sprostuję. Machu_filmweb wspominał, że nie podoba mu się pomysł powstania tego filmu i stąd jego temat. Jeżeli mu nie odpowiada sama idea, o czym ma być film, to można się tym podzielić z innymi i nie ma w tym nic złego. Jakby napisał z góry, że produkcja jest gniotem, bez obejrzenia, wtedy można by dyskutować, sam bym miał zastrzeżenia.
Dajcie sobie już spokój z tymi płaczami i żalami, bo to się robi zwyczajnie nudne. Wiadomo, niektórych rzeczy nawet nie powinno się tolerować, niektórzy mają bezsensowny system oceniania filmów, ale w tym wypadku już lepiej dać sobie spokój.
Czytałem twoje posty, masz rację chciałem przekazać że nie podoba mi sie sens powstania tego filmu (nie sam film ) i to że alden mi osobiście nie pasuje do roli hana, nie mówiłem że jest złym aktorem , a tym bardziej że ford jest nie do zastąpienia, może użyłem za ostrych słów, ale normalny człowiek potrafi chyba dostrzec o co mi chodziło, za to trafił sie goku który nie potrafi czytać ze zrozumieniem ,ale za to potrafi przeinaczać słowa innych
Właśnie wydaje mi się, że Gokussb troszeczkę (chyba że o czymś nie wiem, coś pominąłem) nadinterpretował to, co konkretnie miałeś na myśli. Oczywiście, zgadzam się z nim w kwestii oceniania całego filmu bez wcześniejszego obejrzenia, że po prostu tego typu działanie jest bezsensowne - ale tutaj nie można też w drugą stronę przesadzać. Jeżeli nie pasuje ci aktor w tej roli czy też sam pomysł na powstanie danej produkcji, no to w porządku.
Tylko o to mi chodziło, spróbuj mu to wytłumaczyć , stwiam kratę piwa że i tak nie zrozumie
''stwiam kratę piwa ''
Nie jestem akurat zwolennikiem kraty piwa .
''spróbuj mu to wytłumaczyć ''
Ponieważ ponownie na mój temat piszesz , nie zdziw sie że pisze do ciebie . Ty masz swój negatywny punkt widzenia , na ten film i ok ja mam pozytywny .
Jednak są miedzy nami różnice ty sobie NIE wyobrażasz sobie nikogo po za fordem do roli hana solo . Ja natomiast wiem że młody aktor nowy musiał być , bo ford jest za stary na te role .
''W takim razie sprostuję. Machu_filmweb wspominał, że nie podoba mu się pomysł powstania tego filmu i stąd jego temat. Jeżeli mu nie odpowiada sama idea, o czym ma być film, to można się tym podzielić z innymi i nie ma w tym nic złego. ''
No możliwe że nie ma w tym nic złego . Jednak mieszanie solo z błotem i wielki żal , o to że nie powinien ten film powstać to powuduje że ma sie w sobie dużo złej emergii i goryczy w sobie .
''Dajcie sobie już spokój z tymi płaczami i żalami, bo to się robi zwyczajnie nudne. ''
W którym z mych postów zauważyłeś że niby sie żale i płacze ?? .
''Wiadomo, niektórych rzeczy nawet nie powinno się tolerować, niektórzy mają bezsensowny system oceniania filmów, ale w tym wypadku już lepiej dać sobie spokój. ''
To Machu filmweb a nie ja powinien sobie wogóle dać sobie spokoj . Do dziś na tym forum widnieją jego płaczliwe posty na forum , przez co mało kto na forum sie odzywa .
Sam przyznaj
Czy to jest według ciebie normalne , by nie wyobrażać sobie nikogo po za fordem do hana solo ?? Ja lubiłem forda jak grał w najstarszej trylogii , ale nie przywykłem do niego na tyle by nikogo po za nim sobie nie wyobrażać w roli hana solo .
"Jednak mieszanie solo z błotem i wielki żal , o to że nie powinien ten film powstać to powuduje że ma sie w sobie dużo złej emergii i goryczy w sobie ."
Generalnie to ja bym nie czepiał się tego typu komentarzy, ponieważ jest to jak najbardziej zrozumiałe, że nie każdemu może przypaść sam pomysł do gustu.
"W którym z mych postów zauważyłeś że niby sie żale i płacze ?? "
Nie do końca o to mi chodziło, ja użyłem tych słów bardziej ogólnikowo, żebyście przestali się wzajemnie sprzeczać. A dlatego takie stwierdzenie z mojej strony padło, bo często coś czytam o płaczach czy żalach tutaj.
"Czy to jest według ciebie normalne , by nie wyobrażać sobie nikogo po za fordem do hana solo ??"
Jeżeli ktoś bardzo polubił Harrisona Forda w tej roli, to tak, jest to jak najbardziej normalne i uzasadnione, moim zdaniem. Widzisz, ty się nie przywiązałeś do Forda aż tak, ale ktoś inny może mieć inne odczucia co do tego. Ale też nie do końca chodzi o przyzwyczajenie, a raczej tylko o to, że niektórym po prostu Alden do tej roli nie pasuje.
''Ale lepiej zostawić to dla siebie, ''
Racje tu masz
''bo generalnie chodzi o to, że nikt nie płacze przez brak Forda czy też dlatego, że sam film powstaje ''
Spróbuj w takim razie mi przybliżyć jak to wygląda .
''To jest po prostu luźne stwierdzenie, że komuś się taka koncepcja nie podoba. ''
Możliwe że jest tak . Jednak ja nie wiem czy ci wspominałem wcześniej , Jestem TFA i TLJ rozczarowany , i ten film o solo jest dla mnie drugim udanym filmem zaraz po łotr 1 .
W nie jednej dyskusji z Machu filmweb przedstawiłem mu swe pozytywne oceny , co w nim sie mi podobało . Jednak on zamiast zrozumieć i uszanować że mam od mienne od niego argumenty , to napisał
'' Ciężko jest twe argumenty zrozumieć ''
''Nie do końca o to mi chodziło, ja użyłem tych słów bardziej ogólnikowo, żebyście przestali się wzajemnie sprzeczać. ''
Ja sie nie sprzeczam w postach akurat .
''Jeżeli ktoś bardzo polubił Harrisona Forda w tej roli, to tak, jest to jak najbardziej normalne i uzasadnione, moim zdaniem. ''
Ok tu słuszność jest .
''Widzisz, ty się nie przywiązałeś do Forda aż tak ''
To wiem
''ale ktoś inny może mieć inne odczucia co do tego. ''
Tak ale czy to jest wg ciebie normalne , by próbować wpoić że dany aktor jest zle dobrany ??
"Spróbuj w takim razie mi przybliżyć jak to wygląda . "
To nie jest skreślanie filmu na starcie (bo mogłoby też być tak, że po obejrzeniu okazałby się całkiem niezły), ale mniej więcej stwierdzenie, że kogoś nie interesuje historia, która działa się przed Nową nadzieją, a która dotyczy samego Hana. Zaś co do samego aktora, to też już kwestia subiektywna, czy komuś pasuje Alden, czy nie. Mi nawet odpowiadał w tej roli, ale innym na przykład już nie musi.
"W nie jednej dyskusji z Machu filmweb przedstawiłem mu swe pozytywne oceny , co w nim sie mi podobało . Jednak on zamiast zrozumieć i uszanować że mam od mienne od niego argumenty , to napisał"
Nie widziałem całej tej dyskusji, ale może mu chodziło o to, żebyś sprecyzował bardziej argumenty, czy coś.
"Tak ale czy to jest wg ciebie normalny , by próbować wpić że dany aktor jest zle dobrany ??"
Jeżeli ktoś stara się udowodnić komuś na siłę, że tak jest, to uważam to za rzecz zbędną. Natomiast jeśli ktoś się tak ogólnikowo odnosi do tematu, że według niego aktor jest źle dobrany, to uważam, że może mieć takie zdanie.
''ale może mu chodziło o to, żebyś sprecyzował argumenty, czy coś. ''
A jak on sobie wyobraża sprecyzowane argumenty ??? Jego negatywne argumenty dla mnie nie są sprecyzowane .
''To nie jest skreślanie filmu na starcie (bo mogłoby też być tak, że po obejrzeniu okazałby się całkiem niezły), ale mniej więcej stwierdzenie, że kogoś nie interesuje historia, która działa się przed Nową nadzieją, a która dotyczy samego Hana ''
Ok tu racja
''Zaś co do samego aktora, to też już kwestia subiektywna, czy komuś pasuje Alden, czy nie ''
Ja widziałem mase filmów z udziałem Alden i przekonałem sie co do niego . I mnie ucieszyło bardzo że w solo grał główną role
''Mi nawet odpowiadał w tej roli ''
Uważam podobnie
''ale innym na przykład już nie musi. ''
Tak ale powinno sie zobaczyć inne filmy z udziałem Aldena , a nie po tym go skreślać .
"A jak on sobie wyobraża sprecyzowane argumenty ??? Jego negatywne argumenty dla mnie nie są sprecyzowane . "
Na to już nie mogę odpowiedzieć, wy dyskutowaliście na ten temat. Ja tylko napisałem, o co być może mu chodziło, ale nie do końca wiem, czy tak jest.
"Tak ale powinno sie zobaczyć inne filmy z udziałem Aldena , a nie po tym go skreślać "
Moim zdaniem, tu właśnie nie chodzi o to, że ktoś go skreśla ze względu na grę aktorską (a przynajmniej nie w każdym przypadku tak jest). Bo ktoś może uważać, że jest dobrym aktorem, ale niekoniecznie do tej konkretnej roli Hana Solo pasuje.
''Na to już nie mogę odpowiedzieć, wy dyskutowaliście na ten temat. Ja tylko napisałem, o co być może mu chodziło, ale nie do końca wiem, czy tak jest.''
To wiem że obaj dyskutowaliśmy , ty dołączyłeś wile później i nie co się orientujesz w naszej gadce
''Moim zdaniem, tu właśnie nie chodzi o to, że ktoś go skreśla ze względu na grę aktorską (a przynajmniej nie w każdym przypadku tak jest). ''
Możliwe całkiem
''Bo ktoś może uważać, że jest dobrym aktorem, ale niekoniecznie do tej konkretnej roli Hana Solo pasuje. ''
To już zależy od subiektywnej oceny , jednemu sie podoba młody aktor na solo nam obu . A drugiemu jak Machu filmweb nie
"To już zależy od subiektywnej oceny , jednemu sie podoba młody aktor na solo nam obu . A drugiemu jak Machu filmweb nie"
No i o to właśnie chodzi. Gust to coś, o co nie powinno się sprzeczać, jeden drugiego nie przekona - jedyna opcja to samemu się przekonać do czegoś lub też nie.
zdarzyło ci się że miewałeś osobiste problemy ?? I to rzez które nie mogłeś sie skupić , np na rozmowach w necie czy w pracy .
I nie zrozum mnie źle ale ; te powody dla których film o hanie solo sie przyjął , są dziwne i pojawiły sie niczym królik z kapelusza .
to drugie
więc
te powody dla których film o hanie solo sie nie przyjął , są dziwne i pojawiły sie niczym królik z kapelusza .
więc jeśli znany nam hejter filmu o solo ma nadzieje że uszanuje negatywną opinie , o tym filmie to traci swój czas . Byłby on w porządku jakby raczył poczekać ze swymi negatywnymi odczuciami na solo po premierze , ale nie .... . On musiał koniecznie na długo przed premierą wylewać żale .
Generalnie to trochę nie rozumiem. On ci odpowiada tak, a nie inaczej, bo ciągle go wskazujesz. Ale co ważniejsze, negatywne odczucia co do samej idei powstania filmu jeszcze przed premierą, nie są czymś złym, tak jak już wcześniej pisałem. Nie ocenił samego filmu.
To już było tyle razy wałkowane.
Poza tym, ja na twoim miejscu bym już dał spokój z tym. Nie sądzę zresztą, że masz inny wybór niż uszanować czyjąś opinię, która i tak się nie zmieni w żaden sposób. Na sytuację patrzę obiektywnie i uważam, że bez sensu toczyć jakieś spory o czyjeś zdanie, bo jest takie, a nie inne.
''Generalnie to trochę nie rozumiem.''
Jak bede miał czas to o tym pogadamy teraz nie moge
''On ci odpowiada tak, a nie inaczej, bo ciągle go wskazujesz ''
Jakby raczył dać mi odpowiedz na pytanie
'' jak sobie wyobrażasz moje sprecyzowane argumenty na obecne filmu o solo ?? ''To jego wskazywanie by szybko sie skończyło
''Ale co ważniejsze, negatywne odczucia co do samej idei powstania filmu jeszcze przed premierą, nie są czymś złym '' Ja trzymam sie zasady wedle której trzeba wpierw obejrzeć , na seansie w kinie dany film a nie krytykować przed seansem .
''tak jak już wcześniej pisałem. Nie ocenił samego filmu ''
Tu racja jest
''Poza tym, ja na twoim miejscu bym już dał spokój z tym. ''
Jestem goywój z tym skończyć o ile da mi odpowiedz na te me putanie jak on sobie wyobraża me sprecyzowane argumenty na obrone tego filmu .
''Nie sądzę zresztą, że masz inny wybór niż uszanować czyjąś opinię, która i tak się nie zmieni w żaden sposób ''
Spotykałem sie z sytuacjami na tym portalu , co próbowali mi wmówić
'' Twój gust do filmów jest zły '' Ten fiolm nie zasługuje na 1 itp . Albo '' Masz całą mase dobrych filmów proponowanych przez świat . A ty oceniasz je na 1 ?? Wtydz sie
''Na sytuację patrzę obiektywnie i uważam, że bez sensu toczyć jakieś spory o czyjeś zdanie, bo jest takie, a nie inne. ''
Racja
"Jakby raczył dać mi odpowiedz na pytanie"
Ale weźmy pod uwagę jeszcze to, że to czyste spekulacje, czy o to na pewno chodziło. Może o coś innego. Plus daj czas na odpowiedź, nie każdy ma go pod dostatkiem.
"a trzymam sie zasady wedle której trzeba wpierw obejrzeć , na seansie w kinie dany film a nie krytykować przed seansem ."
No ja też. Tylko w tym wypadku chodzi o coś innego, było mówione już o co.
"Spotykałem sie z sytuacjami na tym portalu , co próbowali mi wmówić
'' Twój gust do filmów jest zły '' Ten fiolm nie zasługuje na 1 itp . Albo '' Masz całą mase dobrych filmów proponowanych przez świat . A ty oceniasz je na 1 ?? Wtydz sie "
Domyślam się, że się z takimi osobami spotkałeś. Twoja ocena, twoja sprawa. Ty możesz oceniać na 10, kto inny może wystawić ocenę 1. Ale nie bierz z tego przykładu lepiej, bo to nie ma najmniejszego sensu. Lepiej po prostu uszanować czyjeś zdanie, bo generalnie to nie rozumiem, w czym przeszkadza drugiej osobie nota, jaką ktoś wystawił danej produkcji.
''Ale weźmy pod uwagę jeszcze to, że to czyste spekulacje, czy o to na pewno chodziło. Może o coś innego ''
Może i racja
''Plus daj czas na odpowiedź, nie każdy ma go pod dostatkiem. ''
Ok tylko że na te odpowiedz długo czekam .
''Tylko w tym wypadku chodzi o coś innego, było mówione już o co.''
To wiem akurat
''Domyślam się, że się z takimi osobami spotkałeś''
No to dobrze że sie domyśliłeś tego
''Twoja ocena, twoja sprawa''
Wiem że to moja sprawa
''Ty możesz oceniać na 10, kto inny może wystawić ocenę 1.'' ok kumam
''Ale nie bierz z tego przykładu lepiej, bo to nie ma najmniejszego sensu. ''
To nie chodzi o przykład tylko to przykre wspomnienie jest .
''lepiej po prostu uszanować czyjeś zdanie, ''
Zgadza sie o ile tylko druga strona szanuje , też czyjeś zdanie . Spotykałem sie z sytuacjami wedle których dana osoba , próbowała przekonać do swych racji , i wytykała mi że ja sie myle i to na tym portalu .
;to nie rozumiem, w czym przeszkadza drugiej osobie nota, jaką ktoś wystawił danej produkcji.''
Też tego nie rozumiem jak ty
o to masz jeden z przykładów krytyki znanego nam hejtera , na długo przed premierą filmu .
''Brak forda nie ale podejście twórców do tego filmu tak!!!! brak im wizji aby udźwignąć ten film!!! A poza tym jak już mówiłem są ciekawsze tematy np stara republika !! zwiastun to nic innego jak szybcy i wsciekli pomieszne z strażnikami galaktyki!!!! Oczekuje od serii więcej niż ty ''
Co sądzisz o tym ??
i tu masz kolejny przykład krytyki przed samą premierą
''Masz rację po prostu chcą na siłę zrobić z GW coś na styl avengers! bo to się sprzedaje! a nie tedy droga ! Dysney posiada markę sw ale brak jej klimatu i pomysłu jaki był gdy lucas odpowiadał za scenariusz i wykonanie za dużo w tym avenger i innych filmów disney niech skupią się na świecie sw i niech nie zapożyczają tematy z innych filmów bo to się nie sprawdza a kolejny film z ich kanonu jest gorszy od poprzedniego !!!!! a do fanatyka solo goku bo wiem że się przyczepi ze lucas pochwala twórczość dysney powiem tak A Co Ma Powiedzieć to biznes ''
i trzeci przykład
''Jak ja nie mogę krytykować!!!!! to ty nie możesz zachwycać się młodziutkim solo!! bo nikt tak jak ty nie lakuje tego filmu ! hipokryto!!!!''
Tak, tylko nie wiem, jak brzmiały twoje komentarze w jego kierunku. Może w jakiś sposób mu odpisałeś, że on zrobił to w taki sposób. Nie że stoję po czyjejkolwiek stronie, ale widziałem, że w innym temacie znowu odpisałeś autorowi tematu (WTTF_FILM, jego mam na myśli), zamiast po prostu z tym skończyć, dać spokój. Wiesz, uwierz mi, że wskazywanie ciągle kogoś palcem, jaki jest zły, właśnie może prowadzić do tego dyskusji potem.
przejrzyj komentarze w temacie Coś czuję... jeśli znajdziesz czasz . Tam na którejś ze stron masz me komentarze do niego
Musiałbym przeglądać wszystkie tematy w których trwała wasza zacięta dyskusja. Bo domyślam się, że to nie był jeden temat.
''ale widziałem, że w innym temacie znowu odpisałeś autorowi tematu (WTTF_FILM, jego mam na myśli), zamiast po prostu z tym skończyć, dać spokój.''
Jakby mnie nie uraził że mam dziecięcego downa i robie trolling , dałbym spokój z dalszym do niego pisaniem .
Podejrzewam, że jakbyś już nie pisał, że płacze przez brak Forda itp. to on by czegoś takiego nie stwierdził, a tak, jak miał ci nie odpisać, jak ciągle go wskazywałeś? Coś za coś, to działa w obydwie strony.
''Podejrzewam, że jakbyś już nie pisał, że płacze przez brak Forda itp. to on by czegoś takiego nie stwierdził, a tak, jak miał ci nie odpisać, jak ciągle go wskazywałeś? ''
Robiłem to tylko nim film o solo ujrzał światło dzienne . Teraz sobie odpuściłem . Ten mój wcześniejszy do autora tematu post , nie był na serio tylko dla beki . A bywają dni że mam czarny humor jak teraz , i to z powodów osobistych .