Han Solo: Gwiezdne wojny - historie

Solo: A Star Wars Story
2018
6,7 80 tys. ocen
6,7 10 1 80232
6,2 56 krytyków
Han Solo: Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Han Solo: Gwiezdne wojny - historie

Ok

ocenił(a) film na 7

Być może mój gust jest utwardzony wejściem w Expanded Universe jako dorosła osoba, ale ten film jest zupełnie ok. Normalnie śmieszą mnie te wszystkie casualki, którzy może widzieli oryginalną trylogię raz, ktoś im powiedział że mają nie lubić prequeli a teraz płaczą miesiące przed premierą filmu że im Disney coś odebrał tworząc film który jest całkiem w porządku, bo huurrr duurrr Harrisson Ford. Żal mi was bo moglibyście w tym czasie czytać książki, komiksy, grać w gry i może byście kurde nabrali trochę perspektywy xD

O samym filmie, spoiler-free
Mamy za mało wojny w Gwiezdnych Wojnach. Sceny w okopach? Oglądałabym coś takiego 90 minut. Połączenie WW1 vibe z laserami totalnie do mnie przemawia.
Miałam wrażenie że film może trochę zwolnić jak wylądowali w tej kopalni i też miałam wrażenie że do tego momentu trochę było słabo z humorem, ale właśnie wtedy film przyspiesza z akcją, efektami, emocjami, no i tym humorem, co się według mnie nawet się utrzymuje do końca. Nie robi nic szokujacego, nowego czy specjalnego. Przed pójściem do kina oglądałam filmik jednego jutubera, czego się spodziewa w tym filmie i potem w czasie seansu jego punkty odbijały mi się echem w głowie bo chyba trafił wszystko :p Czy to coś złego? Film robi wszystko czego od niego potrzebujemy, cieszę się też że żaden trailer nie zdradził twistu, czego nie można powiedzieć o filmach z pewnych innych popularnych franczyz. IMHO to jest film 6/10, dam 7 z pozdrowieniami dla hejterów Aldena, który radzi sobie świetnie

ocenił(a) film na 10
Voiselle

Skoro dajesz 7 dla filmu o solo z Aldenem na czele .To czemu nie wystawiłeś tej oceny w swym profilu ??

ocenił(a) film na 7
Gokussb

Wystawiłam