Witam wszystkich,
Chciałbym utworzyć nowe forum które będzie opierać na nowym filmie o Hanie Solo, słynnym bohaterze Rebelii, byłego przemytnika (choć on aż do 7 części uważał się za niego). Często był złodziejaszkiem i kłamczuchem, ale był przy tym także wiernym przyjacielem, który zawsze nie opuszczał przyjaciół w potrzebie. Przykładem tego jest fakt, że uratował Chewiego przed śmiercią albo moment gdy wrócił z pomocą Luke'owi w czwartej części i zestrzelił myśliwiec Vadera. To dzięki niemu w znacznym stopniu udało się zniszczyć i pierwszą Gwiazdę Śmierci i drugą. Został mężem księżniczki Lei Organy czy Skywalker. Miał z nią syna Bena, który niestety przeszedł na Ciemną Stronę przez Snoke'a. Han się załamał, ale w czasie próby znowu okazał się czymś więcej niż tylko zwykłym przemytnikiem. Zależało mu na uratowaniu syna i odnalezieniu przyjaciela pomimo że zbliżał się już do podeszłego wieku. Niestety jego miłość do syna okazała się także zgubą... Han Solo jednak aż do swojego ostatniego tchnienia pozostał prawdziwym ojcem, przyjacielem, żołnierzem.
No cóż krótko mówiąc Han Solo i jego kumpel Chewbacca zawsze byli symbolem sagi Star Wars i miałem nadzieję, że się to także nie zmieni po siódmym epizodzie. Teraz okazało się że Han Solo ciągle pozostanie symbolem Star Wars.
Nowy segment ciągle nie wiadomo o czym dokładnie będzie, choć jest już wiele teorii. Najsłynniejszą z nich jest pomysł o życiu Hana w służbie Imperium oraz o późniejszym uratowaniu pewnego Wookiego, który jak się okazało został jego kompanem, przyjacielem i dłużnikiem. To jednak ciągle nie jest pewna plotka, choć w każdej plotce kryje się ziarno prawdy....
Ja natomiast chciałbym utworzyć forum na którym będzie można wytypować postacie, potwory i planety które pojawią się w filmie. Oczywiście wszystko ma swoje ograniczenia, więc to niestety też ;(
Założyłem że w każdym filmie pojawia się około 9 lub 10 głównych bohaterów (nie pytajcie jak to wymyśliłem, to tylko analityka), oprócz tego co najmniej 3 potwory. Z planetami był trochę problem, bo w Imperium Kontraatakuje były tylko 3 planety, ale za to w Przebudzeniu Mocy było aż 5 planet. Ostatecznie zatem ustaliłem na kompromis że tutaj można wytypować maksymalnie 4 planety.
Oczywiście wybór zależy wyłącznie tylko od niego samego, nikt nie może go zmuszać do innego pomysłu. Głosowanie potrwa aż... do końca wakacji ale warto już głosować, bo wakacje mijają bardzo szybko i nagle zbraknie czasu.
Zapraszam zatem do głosowania i wzięcia udziału na forum, oczywiście wedle własnego życzenia. I tutaj mam małą prośbę. Jeżeli spodobało Ci się to forum, to proszę o zachęcenie swoich znajomych do wzięcia w tym udziału. W ten sposób więcej osób, które może nie wiedziały o tym forum teraz będą mogły się wypowiedzieć na swój temat.
Ja osobiście zacznę to forum, żeby pokazać jak wypowiadać się w tym głosowaniu. Tak więc zapraszam do wzięcia udziału no i do usłyszenia. Niech moc będzie z Wami wszystkimi!
No dobrze zaczynam to całe głosowanie. Na początku przypomnę jego zasady, żeby nie było później żadnych nieporozumień. No to zaczynajmy!
Zasady głosowania:
1. Nie wolno przekraczać liczby głosów w każdej kategorii ale jak ktoś nie ma wszystkich typów, na przykład zamiast zagłosować na 9 bohaterów zagłosował tylko na 7 to nie jest to żaden problem.
2. Są trzy kategorie: bohaterzy, potwory i planety. Do każdej z nich dopisuje się przed tym albo wielką literę, małą literę lub zwykłą liczbę. Proszę zatem, żeby umieszczać podobne inicjały. Zaraz pokażę jak to należy zrobić:
A. Han Solo
a. Rancor
1. Tatooine
W ramach pytań proszę pisać, z chęcią wysłucham o co chodzi. Można napisać do mnie na profil albo jeśli coś nie pasuje to można pisać pod tym forum w ramach odpowiedzi na moją wypowiedź.
3. To bohaterów zaliczają się takie na pół-potwory jak Wookiee, Rodianie, Sullustanie, Tradoshianie i inni. Potwory to... po prostu wielkie stworzenia, które nie potrafią mówić. No nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Mam nadzieję że wiecie co mam na myśli.
4. Głosowanie potrwa do 31 sierpnia. Jeżeli ktoś w jakiejś wyjątkowej sytuacji nie mógł zagłosować, a chciałby to zrobić to jest szansa że będzie miał na to okazję. Wystarczy tylko do mnie napisać na profil lub na jakimś forum poprosić mnie o kontakt. Z chęcią pomogę ;)
5. W tym głosowaniu każdy może oddawać swoje głosy ale ostatecznie werdykt będzie tylko jeden. W ten sposób ustalimy kto według nas wystąpi w filmie. To że kogoś kandydat nie wystąpi w filmie to nie jest żaden problem. Ja również w werdykcie nie będę kierował się własnymi poglądami, lecz ilością głosów. Mam nadzieję że nie zawiodę Waszego zaufania ;)
6. Proszę również żeby nie stawiać czegoś takiego podczas oddawania głosów:
Coruscant / Tatooine
Chewbacca / Luke Skywalker
Rancor / Sarlacc
W ten sposób nie wiem komu przyznać głos i tworzy się niepotrzebna dłuższa dyskusja skierowana właściwie do każdego głosującego. Dziękuję za pomoc w razie czego, a w ramach problemu proszę do mnie pisać. Postaram się pomóc jak najlepiej umiem ;)
7. Ostatni punkt dotyczy samego głosowanie. Proszę o stosowanie inicjałów. Tutaj zamieszczam co należy wstawiać przy jakiej kategorii:
Bohater / Postać - Wielka Litera (A)
Potwór - Mała litera (a)
Planeta - Liczba (1)
I proszę nie wstawiać wśród bohaterów Hana Solo. To byłoby takie, beznadziejne ;)
No dobra, w takim razie postaram się rozpocząć to głosowanie. Pozwólcie że ja zacznę. W ten sposób przynajmniej będziecie wiedzieć jak oddawać swoje głosy na tym forum. W takim razie zaczynajmy!
Oto postacie które według mnie powinny się w tym filmie (pamiętajcie to tylko mój wybór, nie trzeba się z nim zgadzać) :
A. Chewbacca
B. Darth Vader
C. Boba Fett
D. Jabba the Hutt
E. Bossk
F. Wielki Moff Tarkin
G. Greedo
H. Tarrful
I. Moff Trachta (chyba jeszcze wtedy żył prawda?)
J. Obi-Wan Kenobi (tylko młodszy, najlepszy by był znowu Ewan McGregor ;))
No dobra koniec limitu postaci. Teraz czas na potwory! Oto one:
a. Sarlacc
b. Bantha
c. Smok Krayt (nigdy go jeszcze nie było w żadnym w filmie, więc może teraz nadszedł jego czas ;))
Koniec potworów. Co za dużo to niezdrowo. Wśród planet wyłoniłem aż 4 bo nie miałem jakiś problemów z wytypowaniem ich. W takim razie pora je przedstawić. Oto one:
1. Tatooine (tutaj wychował się Han Solo, więc po prostu nie może jej zabraknąć)
2. Korelia (tutaj urodził się Han Solo, więc z chęcią poznałbym bliżej tą planetę)
3. Nar Shaddaa (zwana planetą przemytników, łowców nagród i złodziei. Jak dla mnie idealny pomysł do filmu. w końcu to coś podobnego i bliskiego dla Hana :))
4. Kashyyyk (ostatnia planeta może trochę zaskakująca, ale jak dla mnie warto by było bliżej poznać ojczystą planetę Wookieech. W końcu Chewbacca będzie chyba w tym filmie drugą najważniejszą postacią ;))
Oto moje typy:
A. Chewbacca (nawet lepiej niech nie kręcą tego filmu bez poczciwego futrzaka).
c. Smok Krayt (lub inny stwór z uniwersum, który nie zdążył pojawić się w filmach)
2. Korelia (szczerze mówiąc nie wiem za bardzo o czym będzie ten film, ale origin story Hana to coś co chce zobaczyć najbardziej)
Pozdrawiam.
Zgadzam się co do tego "futrzaka", a Krayt po prostu musi być w filmie. Nie ma innego wyjścia. Sądzę że twórcy postarają się wymyślić nowe potwory, więc czemu nie smok Krayt, co nie ;)
Widzę, że trochę mnie nie zrozumieliście, ale to nie problem. Chodzi mi oto bowiem że NIE musicie z każdej kategorii oddawać swojego głosu tylko na 1 KANDYDATA.
Te moje wybrane typy to wszystkie moje głosy. Wy również możecie oddawać głosy na 10 postaci, 3 potwory i 4 planety. Nie musicie kierować się tym co ja wybrałem. Pozdrawiam ;)
Dziękuję bardzo ale jak chcesz to możesz oddać głosy również na więcej swoich propozycji. To znaczy:
Postacie - maksimum 10 typów
Potwory - maksimum 3 typy
Planety - maksimum 4 typy
Te moje propozycje to moje oddane głosy. Ty możesz oddawać głosy na kogo ty chcesz ;). Pozdrawiam :)
No dobra pierwsze koty za płoty. Widzę że nie zrozumieliście mnie do końca, ale to raczej moja wina, że źle to wytłumaczyłem. Chodzi mi o to, że nie musicie w każdej kategorii wskazywać tylko na jednego kandydata. Każdy z Was w każdej kategorii może wytypować większą ilość kandydatów. To znaczy w kategorii:
Postacie - maksymalnie 10 kandydatów
Potwory - maks. 3 typy
Planety - maks. 4 typy
Kurczę te typy wypisane wyżej przy mojej wypowiedzi to moje głosy do każdej kategorii.
Wy możecie oddawać swoje głosy na kogo chcecie
Trochę to nie czytelne ...wiec tak napiszę..
Postacie
-Chewbacca
-Jabba the Hutt
-Greedo
Potwór
-Smok Krayt
Planety
-Korelia
-Nar Shaddaa
-Kashyyyk
-Coruscant
Dziękuję bardzo a nie chciałeś wykorzystać całego limitu czyli 9 postaci, 3 potwory i 4 planety
OK, bardzo dziękuję za oddanie głosy. A tak w ogóle to fajne forum na Suicide Squad 2 ;)
A. Chewbacca
B. Deena
C. Sheel
D. Greedo
E. Jabba
F. Boba Fett
a. Sarlacc
b. Taki jakiś zielony mackowato-roślinny stwór z bezimiennej planety
1. Kashyyk
2. Tatooine
Więcej grzechów nie pamiętam.
Poszperam dziś w komiksach i poszukam czegoś więcej. Jak znajdę inne rzeczy, to jeszcze napiszę Optimus.
c. Ten wielki potwór, na którym wylądował Sokół Millenium w Imperium Kontratakuje.
3. Yavin IV
4. Taka bezimienna planeta, na której był ten mackwato-roślinny zielony potwór.
I. Jib Kopatha
J. Bib Fortuna
K. Ten jaszczur, który kumplował się z Bobą Fettem
Trochę się nie znam (nie pamiętam) już dokładnie Star Warsów bo dawno nie oglądałem :) :
- Planeta : rodzinna planeta Anakina Skywalkera
- Postać: Chewbacca
- Potwór: niech będą Darth Maul i General Grievous (chyba, że oni odpadaja ?)
Jak pisałem, nie pamiętam już za bardzo SW, stąd moje propozycje mogą być lekko "wątpliwe" :)
Pozdrawiam :)
To było świetne Gargamelu. Wszystko jest dobrze poza potworami. Grievous i Maul to postacie. Możesz je tam dopisać jak chcesz. Pozwól że ci napiszę kilka propozycji potworów, a ty je sobie po prostu wygooglasz i wtedy możesz jeszcze coś dopisać. Możesz więcej planet (do 4), postaci (do 10) i potworów (do 3)
Dobra, za bardzo się rozpisałem. Napiszę Ci kilka potworów:
* Bantha
* Rancor
* Sarlacc
* Wampa
* Smok Krayt (go jeszcze nie było w żadnej części Star Wars)
* Dianoga
* Worrt
* Rakghoul
* Sando
* Tauntaun
* Dewback
To chyba już większość. Mam nadzieję, że coś Ci się spodoba z moich propozycji ;)
Wpisz sobie to do grafiki w Google na pewno coś Ci wyskoczy ;)
Pozdrawiam :)
POSTACIE:
A. Chewbacca
B. Lando
C. Bossk
D. Boba Fett
E. Jakiś łowca z TCW, np. Cad Bane ;)
F. Oficer imperialny, przyjaciel Hana z akademii
G. Jabba
H. Moff Trachta - trochę podbieram pomysł, ale jest świetny :D
I. Nera Dantels
J. Jakiś Hutt z Nar Shadda
POTWORY:
a. Krayt na usługach Hutta
b. Jakieś paskudztwo z Kashyyk :)
c. Lew koreliański
PLANETY:
1. Planeta z akademią imperialną
2. Korelia
3. Nar Shadda
4. Kashyyk
Swoją drogą pomysłów jest cała masa, do postaci dodałbym też Jedi banitę, Tarkina, rodzinę Hana, z planet Kessel i Tatooine, a ze stworów Rathtary.
Myślę, że warto by było dodać też kategorię STATKI I POJAZDY. Zagłosować można na 5 pojazdów. Wyłączając oczywiście Sokoła na tej samej zasadzie co Hana, zagłosuję:
1. Krążownik Immobilizer (Niepokazywany w filmach)
2. Tie Stryker (znany z Rogue One)
3. Slave I
4. Barka Hutta z areną do walk na pokładzie
5. Statki imperium z poprzednich filmów
Po pierwsze w tym filmie musi być młody Lando. Po drugie nie musi, ale powinien być Boba Fett. Po trzecie chciałbym zobaczyć tu Greedo. Poza tym mógłby się tu pojawić ojciec Hana Solo (mógłby go zagrać Harrison Ford), ciekawy pomysł, nieprawdaż. Jeżeli chodzi o planety to chciałbym tu zobaczyć jakieś futurystyczne i pełne technologii np. Corusant. Potworów jakoś w tym filmie nie widzę...