Ludzie zastanowcie się na chłopski rozum..
Nie widzieliście tego filmu. Skąd wiecie czy 'Hannah Montana: The Movie' jest gniotem? Po tym, że Wam się wydaje? Wydawać to Wam się może dużo rzeczy. Z całym szacunkiem ale nie macie prawa oceniać filmu skoro go nie widzieliście. Obniżacie mu tylko ocenę co odstrasza ludzi kilkanaście razy mądrzejszych od Was!
Ja widziałem:(
Byłem na nim dzisiaj z młodszą siostrą i jej koleżankami żeby zobaczyć co też takiego te dzieciaki oglądają.
No i wystawiłem 1/10:))))))))
Natomiast dziewczyny były zachwycone:P
"Młodzieży" to ja chyba nigdy nie zrozumiem
Racja nie ocenia się filmu przed jego oglądnięciem. Ale na Boga, tutaj aż szkoda pieniędzy. A skąd wiemy że to będzie gniot? Ponieważ, wielu ludzi wie jaką beznadziejną aktorką jest Miley Cyrus, ponieważ wiele osób wie na czym polega film, ponieważ wiele osób widziało serial który leży na samym dnie Disneyowskich produkcji. I niech sobie idą do kina, czy niech oglądną na kompie, ale ocena się i tak o wiele nie zmieni.
Ale ten film ma byc lekki i przyjemny - i tyle. Sądze, iż mozna wydac te kilka gorszy na zabranie pociechy do kina na ten film. Uważacie, że serial jest beznadziejny. A mimo to dzieci go oglądają, doskonale rozwija się cały biznes z nim związany, Miley jest sławna. Chyba nie bez powodu. Więc może tak nieco mniej złości i więcej luzu :) iśc na to i dopiero WÓWCZAS go ocenic i stwierdzic, czy jest dobry czy nie. Bez uprzednich uprzedzeń i pozorów.
Lekki i przyjemny? Lekki i przyjemny to może być masaż w salonie. Ale kiedy te kilka groszy, i wiele czasu można spędzić na czymś co faktycznie warto oglądnąć nie będę wydawała na jakieś hanny montany i inne pseudoprodukcje disney channel. A Miley Cyrus jest sławna dlatego, że po 1. zgrała w serialu który dla dzieci jest jak biblia i pielgrzymka w jednym, po 2. dzięki nagim zdjęciom, po 3. dzięki inteligentym wypowiedziom na łamach gazet, od których krocze robiło się mokre ze wstydu, po 4. dlatego że tatuś jej załatwił chłopaka modela, który czyta jej co wieczór biblię do snu. Patologia.
Jola Rutowicz też jest sławna, nie bez powodu? Jasne że nie bez powodu, ale bez przesady.
Dla mnie Hannah Monatana, jaki serial taki film. Fabuła krązy się wokół tego samego, nie wspominając o tych słodzących sobie aktorach. Może kiedyś w tv go zobaczę, i ocenię.
Przeciez nawet po trailerze widac ze to idiotyczny film dla małych dzieci i wiadomo ze na wiecej niz na dwa nie bedzie zasługowac...
Brawo kobieto. Krocze robi się mokre od wypowiedzi ludzi jak Ty.
Cztery dziesiątki za czytanie "pudelków".
Pozdrawiam
Przepraszam że uraziłam twoją ulubioną gwiazdę nie chciałam.
Pudelka nie czytam, wystarczyły 4 okładki pism w kiosku.
Nie przepraszaj, nie szaleję za gwiazdkami Disney'a ;)
Chodzi tutaj o to, że nie wystawia się ocen przed obejrzeniem filmu, to tak jak oceniać książkę po okładce lub człowieka po wyglądzie zewnętrznym.
Ogólnie można napisać, że filmweb schodzi na psy, albo rozhisteryzowane nastolatki "ZaCcCuśŚ I loOVe YoU" - cokolwiek to znaczy (pokemonów ciężko rozczytać), które oceniają aktorów filmów dla dzieci samymi "10" (na które nie zasługują tak nawiasem) albo dorośli ludzie bawiący się w dzieci i oceniający cokolwiek "po obrazku" czy obsadzie.
;)
Ależ przepraszam bardzo, nie wystwiłam oceny, bo nie oglądałam. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że ten film nie będzie najwyższych lotów i zdzierży ew. na 3/10 , napisałam (może nie na tym temacie) że kiedy go obejrzę, bo może kiedyś puszczą go w tv, lub wypożyczę, zobaczę i doperio wtedy wystawię ocenę. Jak na razie, nie mam zamiaru iść na to do kina i marnować cenny czas i pieniądze, na oglądanie czegoś w stylu HSM, bo prawdą jest że to właśnie na tym poziomie, będzie wyreżyserowany ten film. Ameryka, w tych sprawach nie jest zbytnio poszerzona zwłaszcza jeśli chodzi o produkcje filmowe Disney'a które leżą i kwiczą, a sam Walt przwraca się w grobie, przy czym na pewno wielu osobom które były wychowane na tych legendarnych bajkach, serce się kroi że to wszystko zsotało zastąpione, typowo "hamerykańską" produkcją.
W wypadku dawanie oceny 1 (nieporozumienie) jak najbardziej powinno sie jej uzywac w takich przypadkach ^^ Sama z checia zaraz uracze ta piekna opowiesc o zarabianiu milionow na gniocie przez Disney'a nalezna mu ocene 1 , to cos nie powinno nigdy powstac ;]!
Autorka ma rację w 100 procentach! Tylko dałny bez wyczucia smaku tak robią!
Ja go ocenię jak obejrzę...
A to już w niedzielę!
JUPI!!!
Jadę z KaM cIą, Ma Łą i MłO dĄ(chodź nie wiadomo czy Ma Ła i MłO dA na pewno), o 16:00 do kina Zorza w Wałbrzychu!!!
JUPI!!!
JUPI!!!
JUPI!!!
Po obejrzeniu zwiastuna już można zauważyć, że to tandetny film typu HSM... :) Ale wstrzymam się z ocenianiem do jego oglądnięcia, choć przypuszcza, że wyżej niż 5 go nie ocenie. :)
tandeta tandetą, ale przynosi milionowe zyski twórcom i radoche małolatom i ich rodzicom, bo zamiast oglądać Bóg wie co w internecie, tłumnie wbiją do kin i przez dłuższy czas będą żyć marzeniami ;)
Ludzie ale wy niektórzy macie problemy :D Jak wam nie pasuje do nie oglądajcie i tyle :D a skoro to dla was taki bezsens to po co tak tu namiętnie komentujecie ze hannah montana to szajs :D wyluzujcie :P
Tylko dałny bez wyczucia smaku tak robią! - Może czas liczyć się ze słowami, bo zanim porównasz kogoś do osoby niepełnosprawnej pomyśl albo walnij się ostro kant różowego biurka.
Jadę z KaM cIą, Ma Łą i MłO dĄ(chodź nie wiadomo czy Ma Ła i MłO dA na pewno), o 16:00 do kina Zorza w Wałbrzychu!!! - No a tego nie skomentuje, chyba wszyscy wiedzą dlaczego.
Założycielka tematu ma rację. Ocenia się po obejrzeniu FILMU, a nie zwiastunie, fotosach, czy życiu prywatnym głównej aktorki. Osobiście sądzę, że film nie jest produkcją wysokich lotów, ale... ludzie, nie pamiętacie co oglądaliście w wieku 11-12 lat? Xeny, Herkulesy, Drużynę A i cały ten rozkoszny badziew. Pozwólcie dzieciom być dziećmi.
hmm dziecmi ? a potem w wieku 16lat dalej beda dziecmi pedzac na HSM czy cos podobnego do kina ? :)
A ja lubię Hannah Montana i chce oglądać!
i z tego co zapowiadają w tv może być całkiem niezły..
a na komentarze i tematy "dno wielkie dno choć nie oglądałem" i "1/10" to muszą pisać jakieś debile bo ja popieram autorkę tego tematu i to co tu napisała!
Ale popieprzeni ludzie tutaj piszą :/ Jak uważacie, że Hannah Montana jest głupia to nie oglądajcie, nikt wam nie każe iśc na to do kina, ale tez nie oceniajcie jak nie widzieliście!
Natalie_9711 Sama tak piszesz o innych filmach a krytykujesz innych...
o matko!!! Nie oglądałam HM (nie mam zamiaru) i nie oceniam.
Można się naprawdę pozytywnie zaskoczyć. Jak dla mnie, to była lekka młodziezowa komedyjka, w sam raz na odstresowanie po całym dniu pracy. Po filmie o amerykańskich nastolatkach nie spodziewałem się ambitnego dramatu psychologicznego. Do każdego filmu trzeba się odpowiednio nastroić. W swoim gatunku Hannah Montana moim zdaniem jest dobrym filmem.
Może pogrzeb w tym, co pisałaś na forum WP i zobacz, co ty też tam powypisywałaś. Bo to był temat właśnie "dno wielkie choc nie oglądałem".
Drużyna A, MacGayver, Kojak to są i będą arcydzieła, a Montana to nawet do pięt im nie dorasta :P
Najgłupsze w tym wszystkim jest to, że jest to jeden z niewielu filmów które mogę przejrzeć na wylot, nawet ich nie oglądając.
Jak to możliwe?
Widziałem troche serialu, a to już wystarczy. W studiu Disneya powstały filmy inspirowane serialami, a różnica pomiędzy nimi była jedynie w budżecie, bo tematycznie były do siebie łudząco podobne.
A współczesny Disney nie błyszczy niczym, nawet magiczny pył Dzwoneczka wydaje się komercyjny (choć i ta czołówka już dawno zeszła z ekranów, może to dorze?).
Współczesny Disney nie ma nic wspólnego z tym z lat 90-tych czy początka nowego milenium. Z wielką premedytacją czy wręcz perfidią robi nastolatkom wodę z mózgu. Dziesiejszy Disney to próżność i komercja - i takie wartości prezentuje i w swoich produkcjach.
No cóż... przynajmnie wali kawe na ławę - swoją politykę widzom. Nie każdy to zauważy, ale myślę, że stały filmwebowicz już dawno to rozgryzł.
Pozdrawiam!
ja już po obejrzeniu zawiastunu widze ze to gniot. Po pierwsze plastkiowe lale które maja problemy w stylu :"O nie paznokieć mi się złamał" odrazu widać jakiegoś chłopaka naszej bohaterki i ja bez obejrzenia filmu jestem pewnien że chodzby nie wiem co sie stało na końcu będą razem i wszystko będzie pieknie i cacy. po trzecie muzyka w stylu HSM nie przemawia do mnie. Ale to normalne że takie dziewczynki jak wy oglądną ten film i zatopią sie w marzeniach o wielkiej miłości i sławie a na koniec wyleją wiadro łez i będa śpiewać razem z główna bohaterka. Może i masz racje że nie powinno sie oceniać filmu bez uprzedniego oglądniecia go ale w tym przypadku jestem pewien na 99,9% że to taka żenada jak HSM.
,,Jak wam się nie podoba to nie oglądajcie i nie oceniajcie" - jeżeli komuś film się nie będzie podobał to MA PRAWO postawić jedynkę.
,,Jak można postawić ocenę bez oglądania filmu" - wiesz, można. Na takie dziadostwo jakim jest ,,Hannah Montana" nie ma innej oceny.
Czlowieku Przeczytaj To Co Napisales HSM Ma Tyle Fanow Ile Ludzi Na Swiecie Zyje, a Ty Myslisz Dla CZego Wyjdzie 4 Czesc HSM?? Bo Ogladalnoc Byla Wielka.
A Hannah Montana To Trzeba Najpierw Ogladnac A Potem Ocenic A Nie "ja już po obejrzeniu zawiastunu widze ze to gniot." Przecierz Tylko Idiota Ocenia Filmy Po Zwastunie.
Wiara Ogladnijcie Film I Ocencie To Wtedy Zobaczymy Komu Sie Podobal A Komu Nie.A jak Teraz Widze ZE Ktos Daje "1" Bo Ogladnal Zwiastun Z Kturego Widac Tylko 3 min Filmu.
PzDr
To całkowita prawda. Jak można powiedziec ze film jest beznadziejny jeśli się go nie obejrzało ?
Tak samo albo raczej odwrotnie jest ze Zmierzchem. Ksiazki rozumiem są bardzo fajne, ale sam film-90% ogladających to rozchichrane nastolatki, które zaraz po obejrzeniu napisą na blogach KoChAm CiĘ, RobErt ! Czyż nie ? Wiec teraz zeby zobaczyc Roberta pójdzie ich dwa razy tyle, a film będzie miał wysokie oceny.Nawet jesli będzie tak kiepski jak zmierzch.
Adriano..jaki lol..I ty mówisz ze HSM oglądalnosc jest tyle co ludzi na swiecie..? ;/ I to prada ze nie trzeba oglądac filmu zeby dac ocene 1 ;) Wystarczy obejrzec reklame :)
Kylu , oczywiscie ze będą na końcu razem-przecież ot o chodzi w bajkach dla dzieci ! A mówicie, że szsnastolatki cos tam coś tam-a co, 16 to przeciez też dzieci !
Jeszcze jedna rzecz do wszystkich:
kazdy ma swoje zdanie. I chyba warto by było to uszanowac, a nie narzucac innym swoje zdanie.
Mnie jednak najbardziej interesuje po co tacy ludzie wchodza i oceniaja... skoro uwazaja to za dno to czy nie lepiej zachowac to jednak dla siebie? Co do tego filmu to dla dzieciaków frajda, jeżeli ktoś miał ciężkie dzieciństwo i teraz w ten sposób odreagowuje no to bardzo mi przykro... Osobiście filmu zapewne nie obejrze, ale także nie będę go oceniać.
WŁAŚNEI OBEJRZAŁAM TEN FILM , po przeczytaniu jego recenzji wiedziąłam czy chce na niego wydac kase czy niechcę ; W SUMIE OCZYWIŚCIE NIE JEST TO FILM JAKOŚ BARDZO PORYWAJACY W SWOIM GATUNKU ZWŁĄSZCZA PD WZGLĘDEM ZAKOŃCZENIA ; ALE w końcu sa takie filmy kTóre robi się i ogląda DLA ODERWANIA SIĘ OD RZECZYWISTOŚCI ; POŚMIANIA SIĘ Z RÓŻNYCH GAGÓW AKTORSKICH CZY ŚMIESZNCYH SCEN ; JAK to juz wiele osób napisąło najpierw obejrzyjcei , film póżniej go oceńcie , mozecie przeczytac recenzje/streszczenie filmu ; POŻNIEJ MOZE ŻDECYDOWAC CZY CHCECIE GO OBEJRZEC W KINEI , TELEWIZJI ZA JAKIŚ CZAS ; CZY WOGLE NIE OGLĄDAC - i zajmowąc sie jakimiś poważniejszymi produkcjami filmowymi
Ja też popieram autora =)
NIe powinno się oceniac filmu jak się go nie oglądało;)
ja myśle żo to jest okey. I chciałabym iść na to do kina. Pozdrawiam
Film jest bardzo fajny,miło się go oglada i naprawde warto wydac kilka groszy na niego.W ogóle co to jest za dykryminacja gwiazd disneya?
I HM jest o wiele lepsza od HSM..
Takie polskie rozumowanie? cos sie komus nie spodobało to znaczy ze inne filmy tej samej produkcji sie tez nie spodobja?
Mi tez sie nie zbyt podoba HSM ale za to Hannah Montana jest świetna.
Najpoierw obejrz a potem oceniaj.. !!!
A że jestes uprzedzony.. prędzej czy pózniej zobaczysz ten film i sam/sama sie przekonasz że myliłas sie oceniając go.
Bo naprawde miło sie oglada.
Racja HM Dla Mnie Jest Super Filmem. To Ja Niewiem Czemu Inni Pisza Ze To Gniot Skoro Go Nawet Niewidzieli A Z Zwistuna Morzna Zobaczyc Tylko Jakies 2 min Filmu.A HSM Mi Sie Podoba, Ale Nie Musi Przecierz Kazdemu Sie Podobac.
Obejrzyj Ocen.
Czyli według Ciebie HM jest arcydziełem tak? A R C Y D Z I E Ł E M , przestudiuj to słowo dobrze. Hannah montana jest arcydziełem tak? Jest ponadczasowa, wspaniała, najlepsza, zajebista, wspaniała, genialna czy dobrze zrozumiałam?
I morzna, to sięgnąć do słownika.
'morzna' ?? a nie 'można' ?
Jakoś nie przepadam za ta dziewczyną ale seriale z nią sie jakoś przyjemnie ogląda ^^
słuchaj jeśli uwarzasz że jak to powiedziałeś HSM oglada tyle osób ile jest na świecie to jeśtes w duzym błedzie nie wiem gdzie żyjesz nie wiem jakie masz otoczenie ale ja żyje w średnim mieście na południu Polski i powiem ci ze spotkałem może ze 2 lub 3 osoby ktore to lubie zazwyczaj kochliwe dziewczynki ja bajki ogladałem jak byłem mały wez sobie ogladnij "wszyscy jesteśmy chrystusami" to jest ARCYDZIEŁO napewno wiecej ci z tego przyjdzie bo moze kiedys nabierzesz doświadczenia moze komus kiedys pomozesz no chyba ze dalej jestes dzieckiem i marzysz o prawdziwej miłosci a HM napewno nie jest inna moze przybrana w lepsze kolory moze mniej badziewna ale to jest ten sam gatunek to jest to samo a jesli chcesz sobie ogladnac bajke to polecam "Króla Lwa" pewnie bardziej prawdziwy i pouczajacy niz HSM i HM razem wziete