PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1502}
7,6 358 tys. ocen
7,6 10 1 357996
6,4 58 krytyków
Hannibal
powrót do forum filmu Hannibal

W scenie w samolocie, ma ją zabandażowaną, ani razu nie jest pokazana? Więc?

BUNCH

Chyba tak, bo w poprzedniej scenie agentka Starling ma obie rączki :)
Więc musiał uciąć ją sobie :)

użytkownik usunięty
Burnn

albo poprostu przeciął sam łańcuszek od kajdanek ;P

no odciął, ale to bzdura wymyślona na potrzebę hollywood, gdyż książka kończy się zupełnie inaczej - o wiele kontrowersyjniej, ale przez to ciekawiej. A takie zakończenie zostało wymyślone, gdyby przypadkiem ktoś chciał dokręcić następną część (pomijając "Czerwonego Smoka", zawsze można coś wymyslić bez pióra Tomasa Harrisa...) A moze poprostu końcówka książki była naprawdę zbyt kontrowerzyjna... W kązdym razie jak ktoś nie czytał, to dużo stracił. I polecam ja też Tobie, jeśli lubisz takie histrorie :)

użytkownik usunięty
soureen

Osobiście uważam, że zakończenie filmowe jest dużo lepsze od ksiązkowego. Nie będe zdradzał jaki "Hannibal" miał finał w ksiązce, krótko mówiąć Hariss sie nie popisał. Filmowe zakonczeniejest bardziej dramatyczne, wspaniale oddaje uczucje Lectera do Starling.

BUNCH

Jeśli by jej nie odciął to dlaczego w następnej scenie ma zabandażowaną rękę. Widzimy także Starling z obiema rękami. To wszystko chyba o czymś świadczy.

użytkownik usunięty
Raguel

Obciął, ale zaraz sobie z powrotem przyszył. W końcu jest lekarzem. ;) A film oceniam na 3. Głownie za to, że wszystko dostajemy na tacy. Scena jedzenia mózgu jest obrzydliwa i dowodzi lenistwa ekipy filmowej.

ocenił(a) film na 6

hm w samolocie mial ta reke przewieszona (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa.. ubogie slownictwo :P - moze dlatego ze nigdy nie mialem zlamanej reki) a wydaje mi sie ze gdyby odcial sobie dlon, to wystarczylo by zabandazowac kikuta, nie byloby potrzeby przewieszania jej tak zeby byla nieruchoma... dlatego przyszlo mi do glowy ze moze sobie wystawil nadgarstek (czy jakos tak) w kazdym razie tak sobie wykrecil lape ze oprocz pozniejszego usztywnienia, mogl ja rowniez prezlozyc przez kajdanki.
nie posiadam zbyt duzej wiedzy medycznej wiec wszystko co napisalem moze byc wielka bzdura ;p pozdr.

ocenił(a) film na 5

Który lekarz potrafi przyszyć sobie dłoń w parę minut?

użytkownik usunięty
BUNCH

on kochal ta ruda dlatego sobie obciol reke. A TAK WOGULE SUPER FILM!!!