PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190020}
7,1 90 tys. ocen
7,1 10 1 89564
5,0 15 krytyków
Hannibal. Po drugiej stronie maski
powrót do forum filmu Hannibal. Po drugiej stronie maski

Inni niech sobie oglądają, ale prawdziwym fanom (którzy czytali i którzy oglądali wszystkie części) zdecydowanie nie polecam filmu. Był absolutnie nie potrzebny. Jeśli ktoś oglądał "Czerwonego Smoka" i "Hannibala" i przyszło mu do głowy pytanie "dlaczego Hannibal zabijał w taki sposób?" to śmiało od razu powinien zabrać się za czytanie serii, z której dowie się wszystkiego i przy tym jeszcze bardziej zachwyci się główną postacią. "Hannibal Rising" rozczarował mnie, nie dlatego że odpowiada na pytanie "dlaczego?", ale przez to jak cała historia została pokazana. Hannibal jest dla mnie symbolem geniuszu i elegancji,a w filmie pokazali go jak zwykłego psychopatę, którego nie mogą złapać tylko z powodu braku dowodów. Za dużo krwi, a za mało ukazania rozwoju wewnętrznego-przecież to można było tak świetnie wykorzystać w treści filmu. Muzyka też mnie nie zachwyciła, tak jak np.w "Hannibalu".
Zabolało mnie to co oni zrobili, dla pieniędzy. Ludzie po obejrzeniu komentowali to jak zwykła sensację.. Obejrzałam to bo jestem pasjonatką Hannibala ,ale nie uznam tego za jedną z części. Po prostu-zawiodłam się..