PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124363}

Happy Tree Friends: Pierwsza krew

Happy Tree Friends: Volume 1: First Blood
2002
7,2 5,2 tys. ocen
7,2 10 1 5233
4,3 3 krytyków
Happy Tree Friends: Pierwsza krew
powrót do forum filmu Happy Tree Friends: Pierwsza krew

Jak można było coś takiego zrobić? Obsadzić słodkie, niewinne zwierzątka w roli ofiar najokropniejszych wypadków, gdzie zanim ktoś zginie musi wycierpieć maksymalnie. To jest chore, po prostu brak mi słów. Ci którzy czerpią z tego radość, powinni udać się jak najszybciej do psychiatry.
W tym kierunku idą teraz współczesne horrory. Grupka nastolatków, każde zanim zginie zostaje upokorzone i wymęczone do maksimum. 1/10

ocenił(a) film na 5
sebogothic

Bo to czarny humor, który nie każdego śmieszy. Mnie niestety tak. :) Myślę, że ktoś, kto lubi tego typu kreskówki nie od razu musi lecieć do psychiatry, ja przynajmniej chora psychicznie się nie czuję. Może prędzej egzorcysta coś by zaradził? :)

ocenił(a) film na 9
emozya

a ja myślę, że do psychiatry powinni chodzić ludzie, których oburzają filmy, gry czy książki w tym guście. Osobiście dotyka mnie maltretowanie, zabijanie zwierząt w REALU.

PS. Psychiatrzy to jeszcze większe świry od twórców takich seriali - tylko w pejoratywnym znaczeniu (no może poza dwoma moimi przyjaciółmi, ale obaj chcą zostać seksuologami :P).

sebogothic

"gdzie zanim ktoś zginie musi wycierpieć maksymalnie"
Oglądnij sobie Ludzką stonogę albo Freak show, tam to dopiero cierpią bezbronni ludzie, co więcej tu można się pośmiać, a przy tamtych filmach... nie oglądałem tamtych dwóch filmów, ale widziałem trailery i czytałem o nich co nieco i przyznam, iż HTF jest przy tamtych dwóch jest spokojną kreskóweczką z nutką humory

ocenił(a) film na 10
sebogothic

właśnie można, a nawet trzeba było. ponieważ: wcześniej taka formuła nie istniła, bo nikt cię nie zmusza do oglądania, bo już samo odwrócenie konwencji jest zabawne, bo czarny humor jeszcze nikogo nie zabił. bo inne kreskówki wywołują szkodliwe i mylne wrażenie, że jak ktoś jest milusi to nic złego nie może go spotkać. nie obawiam się w żaden sposób, osób które oglądają takie filmy/kreskówki; to tylko świadczy o ich nietypowym poczuciu humoru i umiejętności do zachowania dystansu, wobec ekranowej fikcji. bardziej przerażają mnie ci spośród tzw. normalnych ludzi, którzy na siłę starają się wtopić w tłum i niczym nie odstawać od reszty, tam można by znaleźć niejednego psychopatę/socjopatę.

sebogothic

Oj tam, oj tam . :D Przecież to tylko bajka . :p Nie chcesz nie ogladaj ...

Natalcia2055

tych 21 bohaterów do dziś od 2010r,wcześniej było 20 ale popatrz na linka zw.z listą bohaterów,które 1 ginie 1 nie http://pl.wikipedia.org/wiki/Happy_Tree_Friends

ocenił(a) film na 8
sebogothic

Haha chyba jednak do psychiatry powinieneś udać się ty, nie wiem czy ta nadwrażliwość to nie przejaw jakichś problemów. Cała koncepcja jest i zestawienie takich skrajnych cech, jak słodka muzyczka i zwierzaczki które wplątują się w nieciekawe perypetie, wszystko ocieka czarnym humorem i groteską... przecież to tylko niewinna, zabawna bajeczka. Rozwalaja mnie ludzie tak bardzo przekonani o swojej "normalności"

ocenił(a) film na 8
sebogothic

Może jakiegoś dystansu wypadało by nabrać, skoro według ciebie ludzie po obejrzeniu takich scen, zaczną zaraz wykańczać się w taki sam sposób, to znasz naprawdę ciekawych ludzi.

ocenił(a) film na 7
sebogothic

dramatyzujesz, napisz jeszcze, ze kazdy kto slucha metalu wyznaje szatana, do boju ramie w ramie z ziomkiem natankiem

sebogothic

Brrr okropny serial. Chory ... Mnie nie bawi, mnie przeraża... Nie wiem jakim cudem to kogoś bawi, ale są gusta...

sebogothic

Zaraz jeszcze powiesz że Srpski Film jest nie dla dzieci...