Harry Angel

Angel Heart
1987
7,6 51 tys. ocen
7,6 10 1 50961
7,7 42 krytyków
Harry Angel
powrót do forum filmu Harry Angel

Mroczny, ciekawy, inteligentny horror z domieszką voodoo. Świetnie zrealizowane, solidne kino, które przywołuje w pamięci "Dziecko Rosemary"; "Omen"; czy "Egzorcystę". Każdy widz odnajdzie tutaj coś dla siebie. Ja odnalazłem świetny scenariusz, niezwykle klimatycznie skadrowane obrazy oraz świetne aktorstwo. Film jednak nie spodoba się każdemu, bo jest to obraz specyficzny, ocierający się o mroczniejszą stronę religijną. Aha i ta końcówka. Brrr.
8/10

ocenił(a) film na 9
Bialy_Pielgrzym

Mnie się spodobał. Film ten ociera się nie tylko o mroczniejszą stronę religijną, ale także o mroczniejszą stronę natury ludzkiej. Co do oceny to uważam, że wyższa o pół, a może nawet o punkt także byłaby tutaj jak najbardziej na miejscu.

ocenił(a) film na 9
anonimowy

W pełni zgadzam się z przedmówcami. Niezwykle klimatyczny i wciągający z dosyć zaskakującym zakończeniem.
Polecam

Bialy_Pielgrzym

nie sugerujcie się opiniami pielgrzyma bo on pojęcia o kinie nie ma

zyd

wiesz, a ja mysle ze sprawa ma się tak; jeden film może być uznany przez kogos za arcydzieło, do kogos innego ten sam film po prostu nie przemawia taka jest prawidłowosc; Jesli ktos umie swoje zdanie uzasadnić, co krytykowany przez Ciebie kolega robi, JEDNAK TO POJĘCIE MA. Sądząc po Twoim wpisie, nie masz pojęcia o sensownej dyskusji.