7,1 24 tys. ocen
7,1 10 1 23936
6,8 15 krytyków
Harry Brown
powrót do forum filmu Harry Brown

...moim zdaniem zbytnio przesadzona nieudolnosc policji, jakby tak bylo naprawde to nikt by nie mogl wyjsc na ulice. Mieszkalem jakis czas w Anglii (rzeczywiscie tamtejsza mlodzien pozwala sobie na wiele i wydaje sie ze sa bezkarni, ale bez przesady), duzo slyszalem takze o Irl.Pln i IRA i o tym co sie tam dzialo i nadal dzieje, ale wydaje mi sie, ze tego typu sytuacje, gdzie mlode gnojki kontroluja pol miasta to prostu fikcja. Wracajac do oceny filmu to dalem 9/10, gdyz M.Caine naprawde dal rade w tym filmie. Mi osobiscie film bardzo dobrze sie ogladalo..., ale to tylko moje skromne zdanie...

Tedi28

Mój brat mieszkał 2 lata w Irlandii. W takim jednym mieście, nazwy nie pamiętam. Było pełno gangów, Policja nic im nie robiła przez to, że nie miała prawa używać broni. Może i jest to jednak przesadzone, ale nieudolność policji jest ogromna na tamtych terenach. Tamtejsza policja jest jak nasza straż miejska, albo i gorzej...

ocenił(a) film na 9
Mouses

Trudno sie z tym nie zgodzic, w Irlandii nie ma tak naprawdę policji, tylko tzw. Garda czyli rzeczywiscie tak jak u nas straż miejska. Moi znajomi nazywali ich harcerzami. Wracając do filmu to i tak uważam,że jeśli ktoś używa broni lub obraża w twarz i wyzywa funkcjonariusza a co gorsza detektywa, komisarza itp to napewno nie ujdzie im to na sucho...W sumie jest to temat woda, więc szkoda czasu debatować.pozdro...

Tedi28

Zapraszam kiedys na komisariat w Polsce zobaczysz jak dzialaja "funkcjonariusze" przy odrobinie szczescia xD

A co do sceny z policja to rzeczywiscie najgorsza czesc filmu.

ocenił(a) film na 9
btk86

Bylem w sumie 3 razy (mam nadzieje, ze na tym sie skonczy ), dlatego tym bardziej rozbawily mnie te sceny...

ocenił(a) film na 9
Tedi28

Malo wiesz i malo widziales. Tutaj tak jest naprawde. Tutaj rodzi sie za duzo psycholi zeby psy mogli sobie pozwolic na to co w Polsce. Poprostu za duzo by im glow spadalo miesiecznie. Pozatym jak cos jest nieudowodnione policja nie ma prawa cie ruszyc nie to co w chorej Polsce gdzie na przesluchanie dostaniesz za to ze worek ziemiakow ukradles. Polska to jeszcze niestety Rosja i musialoby troche glow spac zeby sie cos zmienilo ale niestety ludzie sa za miekcy zeby na to sie odwazyc.

ocenił(a) film na 9
aproxx

Ja w tym przypadku nie neguje polskiej policji, choc nie przepadam za nimi, bo w wiekszosci są tępakami, ktrórym prace zalatwila rodzinka lub dobrzy znajomi. Wiekszoćś to neandertale bez mózgu nie umiejący sie porządnie wysłowić, ale trzeba im przyznać,że sie nie pierd... z polską patologią...Z tego co zrozumiałem to chciałbys, aby polska policja zachowywala sie jak ta w filmie?!!Mam nadzieje,że źle Cię zrozumiałem...Przecież wtedy w 90% rejonów PL nie mógłbyś wyjść na ulice późną porą i nie tylko.