7,1 24 tys. ocen
7,1 10 1 23937
6,8 15 krytyków
Harry Brown
powrót do forum filmu Harry Brown

British style

ocenił(a) film na 7

Przyznam, jest przerysowany nieco, ale nie przeszkadza mi to ani trochę. Caine wymiótł 100%, nie to co jodie foster w "odważnej" o podobnej fabule. Realizm uk jest przerażający. Te depresyjne bloki, zatęchłe przedmieścia... Dobrze że wszedł w końcu do kin, już myślałam, że to nie nastąpi. Zawsze mam nadzieję, że kogoś otrzeźwi i zaniepokoi taki film. Czy to rodzica, który z dzieckiem rozmawia 30 sekund dziennie, czy to niepewnego chłopaka, któremu imponują koledzy recydywiści, czy dziewczynę, która chichocze jak głupia kiedy jej adoratorzy napadają przechodniów i czuje się spełniona w takim towarzystwie.

Halucynka

nie wiem jak film ale zwiastun troche wbijał w fotel, Zwłaszcza jak Caine mówił coś "You cant handle your gun son". Ogólnie bym poszedł

szacun

you failed to maintain your weapon, son. ;-)

ocenił(a) film na 10
Halucynka

Rowniez mam takie wrazenie...
na film zdecydowalem sie isc po obejrzeniu zwiastunu, film zapowiadal sie znakomicie i po obejrzeniu uwazam ze jest wart wyjscia do kina. W uk nie bylem, ale ogladalem film z kumplem i stwierdzil ze realizm ulic i calego klimatu osiedlowego bardzo dobrze jest odzwierciedlony. Na mnie film zrobil pozytywne wrazenie.

ocenił(a) film na 9
GonzoWakabayashi

Myślę że Twój kumpel niewiele sie myli sceny odzwierciedlają obraz londyńskich przedmieści zresztą myśle że tyczą sie one również innych wielkich miast. Cain nie wypadł tak źle ;) a myślę ze osoby które szukaja porządnego thrillera się nie zawiodą. W filmie myśle że i muzyka odgrywa swoja rolę w tworzeniu klimatu. Ja tam nie żałuję wyprawy do kina:)

ocenił(a) film na 8
Halucynka

Zgadzam sie w 100% film poruszający obsada od Caina kończąc na każdym z człogów gangu rewelacyjna