7,1 24 tys. ocen
7,1 10 1 23937
6,8 15 krytyków
Harry Brown
powrót do forum filmu Harry Brown

Podobnych było juz kilka, oględnie mówiac. Kilka mocnych scen. Niezły początek.
Dobra rola Caine'a.
Fatalna, irytująca aktorsko Mortimer. Już pierwsza scena z ta aktorką, kiedy, robiąc placzliwe minki ( a pamietajmy, że gra policjantkę) powiadamia o zabójstwie emeryta razi nieautentycznością. Pierwsze wrazenie co do złego aktorstwa Mortimer potwierdza się pózniej, im więcej jej na ekranie.
Reasumując. Film OK ale bez rewelacji.

ocenił(a) film na 9
agur

Mnie osobiście film uwiódł i porwał. Faktycznie, policjantka była chyba najsłabszym elementem całej produkcji, mimo to uważam, że był świetny. W przeciwieństwie do amerykańskich filmów gangsterskich śmierć była pokazana bardzo dobitnie i odniosłam wrażenie, że to, co pokazane było w "Harrym Brownie" mogłoby zdarzyć się zarówno w moim mieście jak i w każdym innym.
Dałam 10/10. Zasłużył.

ocenił(a) film na 5
kokotka_zk

Rambo jako emeryt. dziadzia ktory robi pozadek na miescie troche zalowe ale bywa ledwo co sie trzyma na nogach strzela w kazda strone i trafia xD albo z 20m trafia w glowke chlopa w aucie no sorry ale Rambo to Rambo niema mocnych xD dla mnie slabizna ale slabizna , ktora pokazuje jak jest i to nie tylko w angli ale tez w polsce nowa huta wita...