7,1 24 tys. ocen
7,1 10 1 23937
6,8 15 krytyków
Harry Brown
powrót do forum filmu Harry Brown

Szkoda trochę tego filmu. 1 godzina świetna, film miał niesamowity, ciężki i mroczny klimat z powolną akcją i b.dobrymi zdjęciami i grą Caine'a. Niestety, potem klimat został zatracony przez niepotrzebne sceny akcji, tak samo jak realizm. Fabuła, która na początku była szczątkowa i całkiem niezła, pod koniec zmieniła się w prostą, naciąganą papkę, zupełnie nie próbującą wyjaśnić czy głębiej przedstawić problemu(z żałosnym tekstem "Kiedy to się skończy?" jako kulminacją). Jednak warto dać filmowi szansę - 1h na 8, końcówka na 4 - wychodzi 6/10

ocenił(a) film na 7
_RaulGonzalez_

Dokładnie. Mam takie samo uczucie, że ktoś za bardzo uprościł końcowe 30
minut. Jednak wcześniej absolutnie fantastyczne, niskobudżetowe kino, z
bardzo dobrą grą aktorską. Ode mnie siódemeczka.

ocenił(a) film na 7
_RaulGonzalez_

Osobiście się zgadzam.
Początek filmu genialny, zachowany klimat, później film jakby kończony standardowymi schematami, aby tylko troszkę dograć.

Cóż, ode mnie 7/10 bo jak na niskobudżetówkę, to całkiem przystępny film, polecam na wieczorny seans.

ocenił(a) film na 7
_RaulGonzalez_

również się zgadzam.
Wielki plus za niskobudżetówke. Film naprawdę dobry, pierwsze 1.10h trzyma w napięciu, imo szczególnie motyw z ćpunami i kupnem broni + zabicie pedofila w aucie. Końcówka średnia, na siłę chcieli zmieścić się w 100 min. Podsumowanie w filmu, przejście Harry'ego przez podziemny tunel sprawiło mu ulgę, mi oglądającemu również. Dałbym 8ke gdyby nie końcówka, a tak to dobre 6+.

kZC_

jeszcze nie ogladalem filmu... tylko zwiastun i na pewno wybiore sie do kina, premiera u nas juz w piatek... i mysle ze nie bedzie to zmarnowany czas... zwiastun jak i fragmenty na oficjalnej stronie filmu www.harrybrown.pl dla mnie rewelacyjne ... polecam!