PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 364269
6,8 68 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Horkruksy

ocenił(a) film na 9

W którymś momencie filmu, nie pamiętam czy w tej części czy w pierwszej, Ron mówi, że zostały jeszcze 3 horkruksy (2 zostały zniszczone). Przecież było 7 horkruksów, a nie 5, dlaczego Ron tak powiedział? Nie pamiętam już, jak to było w książce, dawno czytałem, niedługo mam zamiar na nowo serię przeczytać

ocenił(a) film na 6
voodoo_LP

Nie wiem, w którym momencie Ron to powiedział, ale być może nie wziąłeś pod uwagę horkruksów zniszczonych przed 7 częścią - Dzennika Toma Marvolo Riddle'a i Pierścienia Marvolo Gaunta.

ocenił(a) film na 9
grzegorzszuba

teraz po dłuższym przemyśleniu chyba rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę dziennika, ale obejrzę filmy raz jeszcze i w razie wątpliwości wznowie temat :)

ocenił(a) film na 4
voodoo_LP

Powtarzałam ostatnio wszystkie części Harry'ego i pamiętam, że zwróciłam uwagę jak Ron mówi o 3 horkruksach pozostałych do zniszczenia. Zniszczone były wtedy jedynie dziennik i pierścień, a medalion był atrapą. Wtedy myślałam, że jest to po prostu pomyłka w scenariuszu lub pomyłka tłumaczenia :) Bo oglądałam wersję z dubbingiem. A było to raczej w I części :)