Trzecia część ma już 1000 odpowiedzi więc zakładam nowy temat. Zasady te same co poprzednio . Miłej zabawy .
Odpowiedź na pytanie Imperatora : Harry wlał eliksir do butleczki i zaniósł na biurko Snape do oceny a ten zrzucił butelkę i ją zbił . Resztę eliksiru usunęła Hermiona zaklęciem Evanesco bo myślała że Harry już skończył .
Moje pytanie ; Jak nazywali się rodzice Nimfadory tonks ?
Wszyscy :D Ale pewnie chodzi Ci o Oliwię Hornby.
Skąd Hermiona wiedziała, że w domu Lovegoodów znajduje się róg buchorożca, a nie chrapaka krętorogiego ?
z jego opisu w Fantastycznych zwierzętach i wyżłobieniach wokół podstawy :)
skąd Ksenofilius go miał?
Malcolm, Pierc, Gordon
kim był nieznajomy chłopiec z książki " życie i kłamstwa Albusa", którego Harry widział w myślach Voldemorta?
o ile się nie mylę, był to Gellert Grindelwald :D
pytanie banalne bo nie mam za bardzo weny - skąd Harry znał język wężów?
Ponieważ był horkruksem Voldemorta, czyli zawierał w sobie cząstkę jego duszy i umiejętności.
Kto za życia kochał się w Helenie Ravenclaw ?
U Borgina i Burkesa.
Jakiego koloru atramentem były pisane listy z poinformowaniem o nowym roku szkolnym ?
Haha, no tak, myślałam bardziej o syklach :D
Dzieci Harry'ego to Albus Severus, James Syriusz i Lily Luna.
Jakich kart z czekoladowych żab brakowało Ronowi w pierwszej części ?
Muzykę kameralną i kręgle.
W jakim dniu tygodnia przyszły do Harry'ego listy włożone do skorup jaj w pierwszej części ?
3?
Wymień słowa które Dumbledore powiedział podczas uczty powitalnej w 1 cz. zanim harry pytał się percy'ego że jest stuknięty
Witajcie! Witajcie w nowym roku szkolnym w Hogwarcie! Zanim rozpoczniemy nasz bankiet, chciałbym wam powiedzieć kilka słów. A oto one:
Głupol! Mazgaj! Śmieć! Obsuw! Dziękuję wam!
To z książki, a nie filmu, no ale co z tego.
Jak nazywały się niewidzialne stwory, które widział tylko ten, ko był przy czyjejś śmierci?
te, które wiozły powozy w Hogwarcie.
Tutaj zadajemy pytania z książki, więc dobrze odpowiedziałaś.
Testrale.
Kiedy pierwszy raz zabolała Harry'ego blizna ?
Nie wiem, przypuszczam że wtedy jak pierwszy raz zobaczył snape'a. A może jak miał te koszmary o zielonym świetle
w Czarnej puszczy? Krąża plotki że z wampirem Albo z Voldemortem ale on był gdzieś w Albani.
Jezeli dobrze to pytanie
dlaczego różdżka harryego w insygniach śm cz. 1 obóróciła się i wycelowała w Voldemorta i strzeliła złotym promieniem. Opinia dumbla
tak, chodziło mi o wampira. bynajmniej tak Harremu powiedział Hagrid.
Ponieważ różdżka Harrego rozpoznała Pana jego bliźniaczki i tak zareagowała. to tak po krótce :)
co było świstoklikiem w domu Tonks, który pomógł Harryemu i Hagridowi dotrzeć do Nory?
koniakiem zmieszanym z krwią z kurczaków
Po jakiej lekcji Trio pobiegło zobaczyć jak wykluwa się smok?
chcieli opbiec po zielarstwie ale hermiona uparła się więc poszli po lekcjach.
Co się stało z ręką rona po tym jak ugryzł go norbert?
Ręka spuchła i zzieleniała.
Sorrki jeśli powtórzę pytanie, ale dawno nie zaglądałem:
Jak Harry zwracał się do Syriusza w listach, kiedy chciał ukryć przed Umbridge do kogo pisze?
Zaklęcia Swobodnego Zwisu
Co stało się z Mariettą Edgecomb kiedy doniosła Umbridge o GD?
na jej twarzy ułożyły się krosty w DONOSICIEL
Co neville dostał od babci po wydarzeniu w sali przepowiedni
Wilkołakiem trzeba było się urodzić lub zostać przez któregoś z nich ugryzionym.
Do kogo należała wcześniej pierwsza różdżka Neville'a?
do Olivandera? Z tego co pamiętam nie było wspomniane. A może jego ojca?
Kto zabił Riddle'ów? Seniorów
ponieważ próbował pomóc uwięzionemu pierwszoklasiście.
Jak nazywa się osoba w którą zmienił się Ron w VII części, aby się dostać do Ministerstwa?
aaaa w książce nie ma wspomnianej pasty do zębów :P
chyba w czarze ognia do przesłuchania fałszywego Moodyego??
jakie karty z czekoladowych żab posiadł Harry podczas pierwszej podróży do Hogwartu?