PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 364294
6,8 68 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Nicolas Flamel żył 666 lat, nie wydaje się to wam podejrzane??

ocenił(a) film na 9
JakubM

nawet jeśli, to chyba nie sądzisz, ze Rowling jest satanistką i właśnie w ten sposób to udowodniła?

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

Jak to, nie wiesz, że Rowling to satanistka? Flamel żył 666 lat, a w dodatku w czarze ognia rytuał przywracający Voldemortowi ciało jest na stronie 666! Ja wiem, że coś się dzieje...

Jeśli Nicolas Flamel żył 666 lat, to wiedz, że coś się dzieje...

"a w dodatku w czarze ognia rytuał przywracający Voldemortowi ciało jest na stronie 666!"

Tylko w polskim tłumaczeniu czyli to tłumacz jest satanistą xD

ocenił(a) film na 5
neo_angin

pasjonujące! czyli odkryto drugi kod da vinci! tylko ciekawe co na to Polkowski?
a tak szczerze to wątpię by Rowling dodała jakiegoś bonusa i zrobiła gratkę dla miłośników zagadek, powiązań i trochę treść zmieszała z symbolami, znaczeniami itp. to nie w jej stylu, bo za tym Potter straciłby na magiczności.

LeaMao

Nie dość że Rowling satanistka bo Flamel zył 666 lat, to jeszcze polski tłumacz również satnista, bo rytuał przywracający Voldemortowi ciało umieścił na stronie 666 Czary Ognia.

Prawdziwy spisek mający na celu wciągnięcie niewinną dziatwę w mętne szpony satanizmu... ;)

neo_angin

chciałem powiedzieć że flamell nie zył 666 lat tylko "niedawno obchodził 666 urodziny" co nie oznacza ze umarł w tym wieku... a w odpowiedzi jakoby Voldi odrodził sie na 666 stronie to moge powiedzieć ze "Czara Ognia"- część w krórej sie odrodził miała niecałe 500 stron... no chyba że napisano ja czcionką 24 :)

użytkownik usunięty
beekay_2

Nie wiem jak z brytyjskim, ale polskie wydanie ma ponad 666 stron, i właśnie na 666 jest ten rytuał:)

ocenił(a) film na 10
beekay_2

w innym źródle przeczytalem ile żył: http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/Nicolas_Flamel

ocenił(a) film na 6
JakubM

Umarł jak prawdziwy satanista. Bo umrzeć np. w wieku 665 lat to jest hańba po prostu.

ocenił(a) film na 8
JakubM

ruscy maczali w tym palce...

ocenił(a) film na 10
tynarus120

ludzie Rowling to katoliczka! Muszę powiedzieć że Rowling mówiła że ludzie którzy uważają że HP to santanizm albo że ona jest szatanistką to są głupi

"If there are those people which I think Harry Potter is satanic and that I am I believe in Satanism are f**ked"

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Sprawdź w słowniku znaczenie słowa "ironia" a potem spróbuj je odnieść do napisanych tu komentarzy.

a na 666 w ksieciu półkrwi
moly i fleur (flegma) się przepraszają
bo się nienawidziły wcześniej:D

ocenił(a) film na 10
filmowy_laufer

@3Up
I miała/ma rację ;D

@Up ehehehe

ocenił(a) film na 10