kolejna bajka dla chorych umysłowo dzieci, harry potter latajacy na miotle, normalnie aż dupe ściska, jak mozna oglądać takie bzdety.
A widziałeś ten film? Bo jeśli za najważniejsze w nim uważasz latanie na miotle to albo go nie widziałeś albo jesteś za głupi by zrozumieć to, co zobaczyłeś na ekranie. Ale nie ty jeden, nieczęsto można się spotkać z konstruktywną krytyką Pottera, przynajmniej jako cyklu literackiego (co innego poszczególne części filmu).
Ode mnie 8/10
i jeszcze warto dodać, że z twojej wypowiedzi wynika, że 75% ludzi to chore umysłowo dzieci. Tak, bo żeby film miał taką średnią jaką ma, to na jednego osobnika dającego 1/10, trzech innych musi dać po 10. Ale nic dziwnego, że taką ma, a powinien mieć jeszcze wyższa- w końcu trzy pierwsze filmy o Potterze to zgodna z książką wciągająca akcja, wspaniała klimat, dobra gra aktorska (przynajmniej dorosłej części obsady), świetna muzyka Williamsa...
to przy oglądaniu radzę rozluźnić pośladki bo można dostać bolesnego skurczu. a co do filmu jest znakomity tak samo jak książki rzecz jasna trochę dubbing denerwuje ale oglądałam w oryginale także więc bez wyrzutów daję 10. a tak jak wyżej wspomniane latanie na miotle to mała cząstka tego filmu więc może widziałeś tylko puzzle a nie film:/
Tak, Harry Potter lata na miotle, masakra, przecież na miotłach latać się nie da. Wiem bo sama sprawdzałam. To samo we Władcach Pierścieni. Serio, może mi nie wierzycie, ale nie ma takiego miejsca jak Gondor. Jestem bardzo dobra z geografii, a więc możecie być pewni. A Eragon? Phi. Tam są smoki. A przecież smoków nie ma, gdyby istniały, to byłyby na pewno w zoo w Krakowie, a ja byłam w Krakowie i nie widziałam. No, chyba że są tylko za granicą i nasze zoo nie zdobyło ani jednego okazu. Ale wątpię. Mi też jak oglądam Pottera, żal ściska dupę, a nawet pośladki.
Fakt, ten film to dno. I to takie wielgaaachne, głębokowe i w oglę dnowiaste dno, że aż dałam mu ocenę 8/10.
wypowiedź świadcząca o niezwykłej inteligencji i szerokich horyzontach myślowych.
Chodzi o moją? Dziękuję:) Zazwyczaj nie piszę takich bzdur, ale mam już dość krytykowania bez żadnych sensownych argumentów.
Mi się wydaje, że to raczej do autora tematu, bo tylko w jego przypadku, spośród tych którzy się tu wypowiedzieli, zasłużył na porządne zjechanie.
Cóż, możliwe. Tak czy inaczej: numed1, czekam na sensowne argumenty! Wytłumacz mi proszę, dlaczego Harry Potter jest taki beznadziejny(oprócz oczywiście przytoczonej już przez ciebie latającej miotły).
Najwyraźniej autor tematu, używając popularnego określenia, dał drapaka ;] Zachowanie typowe dla trolla internetowego.
Dajcie spokój, nie karmcie trolla Pewnie juz siusia w majtecxzki widzac tyle soczystych odpowiedzi. Jeśli ten dzieciak lubi robić z siebie totalnego idiotę mjego sprawa. Nie odróżnia fikcji książklowej od rzeczywistości, czt yeż zwyczajnie stara sią, aby ludzie tak mysleli...? Raczej to drugie. Nie ma co zwracać uwagi na tego dzieciaka.
Szkoda, że nie sprawdzał, czy miotły latają na balkonie. Byłoby o jednego trolla mniej.
ja bardzo lubie ten film i nie powinno sie go oceniac zle tylko po dlatego ze lataja na miotle zal
Jeżeli wg Ciebie wyobraźnia jest oznaką choroby psychicznej to przyjmij proszę moje wyrazy współczucia. Humor mam dobry więc pozwól, że wyjaśnię Ci o czym jest ta historia (tak ! cała :D) bo widocznie latanie na miotle zbulwersowało Cię w stopniu wykluczającym głębsze spojrzenie na temat.
Spojrzenie 1: Seria Harry Potter wg niektórych jest niebezpieczną, okultystyczną papką wystawiającą na zakusy Szatana nasze (znaczy wasze ;) dzieci i trzeba podjąć wszelkie kroki, by ich przed tym uchronić.
Spojrzenie 2: Seria Harry Potter jest utrzymaną w konwencji baśni historią o wartości przyjaźni, lojalności, inteligencji, mądrości, odwagi oraz miłości, która zacytuję z pamięci: jest piękniejsza i straszniejsza niż śmierć, niż ludzki umysł i siły natury. Miłość jest tą siłą, która prowadzi bohaterów i pozwala im przezwyciężyć trudności oraz unicestwić zło. I wg mnie zdecydowanie jest to coś czym warto karmić młode umysły i te starsze również.
Ad rem:
Ja osobiście nie podejmę się oceniania tego filmu, obejrzałem go 3-4 razy ale to jeszcze dzieciakiem będąc. Mam wyraźnie zbyt duży sentyment do tego obrazu, by teraz chłodnym okiem go ocenić. A skoro to wyklucza obiektywizm to pozostawię oceny innym :).
pozdrawiam ;)
Jeszcze gorzej o kimś świadczy jak coś krytykuje i nie potrafi powiedzieć dlaczego.
Żałosna jest ta ktytyka HP na filmwebie i nie mówię tego dlatego, że to moja ulubiona książka, bo sama w sobie konwersacja nt. jakości książek czy filmów nie jest niczym złym, jest wręcz niezbędna. Jak płachta na byka działają na mnie takie puste posty, w których po za zdaniem "HP jest taki, siaki i owaki" nie ma nic, bo nawet nie wiem co ktoś ma Potterowi do zarzucenia i nie ma o czym dyskutować.
Właśnie to jest bajka dla, ze tak powiem dla młodszych widzów i dlatego warto się zastanowić nad oceną. Wystawiając ocenę 1/10 po prostu się kompromitujesz. Przypuszczam, że preferujesz horrrory pokroju piły żeby pochwalić się jak mocne kino oglądasz. Naprawdę niedobrze mi się robi jak widzę takie osoby.
Dla młodszych widzów? Polemizowałbym... Może nawet jeśli ta część jeszcze jest dla młodszych widzów, to na pewno następne już nie.
A co do autora, to rzeczywiście kompromituje się, ale to już nawet nie dlatego, że wystawia taką (moim zdaniem absolutnie niezasłużoną) ocenę, ale nie potrafi nawet napisać z czego ona wynika; przypuszczam, że nawet nie miał nigdy styczności z Potterem, podobnie jak większość ludzi mieszających z błotem tę serię. I on jeszcze mówi, że oglądanie HP źle o ludziach świadczy. Żenujące, bo przed kim tak źle świadczy, nawet po ocenie (i tak zaniżonej przez trolli) widać, że zdecydowana większość ludzi, którzy się tym zainteresowali mają o Potterze przynajmniej opinię niezłego filmu/książki.
ten film jest niesamowity no bo mamy wsZystko co powinno byc czyli miotle,czarownikow,ruszczki,taki rozne stwory i wiele innych ale to w nastepnych czesciach. i oni to zmixowali rozumiesz i film wyszedl na czworke z minusem na tescie 6klasisty. ja ogladalem z apartym tchem jak potter sciga sie z malfojem na miotle albo jak spotyka trola ktory uciekl z zoo. fajne efekty to trzeba dac +1, dobry pomysl by zrozbic jakis zaklad dla oblakanych mlodych ruszczkarzy +1,aktorzy niektorzy byli dobrzy wiec dajesz jeszcze jedno +1 i masz wiecej niz 1/10
A mi się ten film niepodobał, zresztą podobne odczucia mam co do książki co
prawda lepszej od filmu ale niestety tylko nieznacznie. Film jak i książka
jest schematyczny, czarno-biały(chodzi o podział postaci),dubbing
bezsensowny, fabuła przeciętna. Faktycznie nie da się zrobić dobrego filmu
ze słabej książki ode mnie 4/10
Zapewne jakby latał w 20-letnim bmw i strzelał zaklęciami JP100%, to otrzymałby od ciebie wyższą ocenę...
Bardzo prawdopodobne :D Tylko zapomniałeś jeszcze o przynajmniej półnagich laskach i jakimś durnym wątku miłosnym, pewnie dopiero to powinno sprawić, że autor tego tematu uznałby film za arcydzieło ;]
Brawo! Chcieli se po prostu zarobić robiąc te filmy, a ludzie lecą na to jak muchy do krowiego łajna.
'Se'? 'Jak muchy do krowiego łajna'? Wracaj do swoich świnek i kurczaków.
Fanatycznego katolika wyczuję na milę.
Fantastyka to odskocznia od brutalnego, zbyt przyziemnego życia. Sądząc po Twojej religijno-patriotycznej filmografii rówież lubisz fantastykę. Może Cię rozczaruję, ale większość filmów jest robiona dla zysku. Tak właśnie działa gospodarka, wiesz?
Panno Jehanne, masz w bani nieźle zjechanne.
Po co karmić trolla? Zakończmy ten temat, bo nie prowadzi on do niczego.
PanOvca
Kochani Słuchacze Naszego Radyjka! Powierzam Was modlitwie i ufam, że spotkamy się już za 34 dni na Pielgrzymce! Nie mogę sie doczekać. Szczęść Boże!
Jeśli to Ty to sorry, wycofuję ten zarzut o owczym mózgu :-D - tak mi gadali niektórzy o księdzu Rydzyku, ze weszłam na ich stronę ;-D
numed1 masz absolutna racje ten film to najgorszy gniot jakie w zyciu wyprodukowali i nie tylko ten ale wszystkie czesci o Harrym Potterze. Bajka dla malutkich dzieciaczkow. Aż zal patrzec na te filmy.
PanOvca sam jesteś cieć a ta fotka to Twoja podobizna ??? :) AsiA14_2 dziekuje Ci ze sie ze mną zgadzasz. Pozdrawiam :)
Och tak, zdecydowanie. Jeśli nie liczyć tylko wciągającej fabuły, złożonych osobowości bohaterów, magicznego klimatu, dobrego aktorstwa (przynajmniej dorosłych aktorów) i wspaniałej muzyki, to rzeczywiście film ten jest pozbawiony zalet.
1/10 od kogoś, kto dał 10/10 Zmierzchowi to żadna ujma dla tego filmu ;>
Filmowe adaptacje Pottera może i są kiepskie (poza genialną 3), ale no nie przesadzajmy, moglibyście powiedzieć równie dobrze, że wszystko, co jest fantastyką lub sci-fi to 'bajka dla malutkich dzieciaczków'. Darude (btw: zajebisty nick), mój avatar jest przynajmniej fajny.
Do numed1, Darude 1983, AsiA14_2
Wy naprawdę myślicie, że te Wasze kretyńskie, suche hasła pozbawione wszelkiej argumentacji sprawią, że Potter będzie miał mniej fanów? Naprawdę jesteście na tyle durne, że łudzicie się nadzieją, że Wasze dziamdziolenie ujmuje temu filmowi oczywistych walorów, które już niejednokrotnie wymieniałem? Widać, że Potter (przynajmniej jako książki) jest naprawdę genialny, bo konstruktywnie krytykowany jest naprawdę bardzo rzadko. Konstruktywną krytyką na pewno nie można nazwać tego, co tu napisaliście, nie przeczytałem bowiem w tym temacie o żadnych słabych stronach tego filmu, przeczytałem tylko godne debila teksty typu "beznadziejny film dla małych dzieci, w domyśle: bo tak mi się podoba i basta". Niestety, z takimi jak Wy polemizuje się najtrudniej, w końcu łatwiej jest rozmowiać z inteligentnym i otwartym człowiekiem, który wie o czym mówi i posługuje się argumentami, niż z kimś, kto sprawia wrażenie upartego idioty otwierającego za przeproszeniem mordę na tematy, o których nic nie wie (w końcu większość złych ocen dla Pottera nie jest wystawiana przez osoby zbyt dobrze znające temat)! Albo, co gorsza, pospolitego chama, chcącego za jednym zamachem obrazić jak najwięcej ludzi, bo nie tylko HP pada ofiarą "trollingu", a jak nazwać np. bezczelne i wulgarne obrażanie fanów LOTR na ich forum, jeśli nie pospolitym chamstwem. Na szczęście przynajmniej średnie oceny filmów o Potterze na FW i IMBD mówią w miarę obiektywnie o tej serii, a na IMBD oceny dla "Więźnia Azkabanu" poniżej 6/10 stanowią zaledwie 10% wszystkich. Niestety, ciemnota jest najgłośniejsza i ten smutny efekt tego oglądamy na forach. Przy okazji widać, że trolling dotyka przede wszystkim gatunki fantasy (Harry Potter, LOTR) i sci-fi (Avatar), którym ciemnota przypięła łatkę "bajeczek dla dzieci". Cóż, łatwiej postrzegać coś stereotypowo, niż zapoznać się z tematem, nie?
Odnośnie filmów o Potterze to niestety nie wykorzystują w 100% potencjału książek, ale nadal są to filmy przynajmniej niezłe i ocenianie ich na 1/10 jest przejawem skrajnej ignorancji.
Przepraszam za dosadność tego posta, ale skoro nie można liczyć na pochylenie się przez gawiedź nad postem, w którym wymienia się opatrzone argumentami pozytywne strony Pottera, to musiałem użyć przynajmniej w małym stopniu ich metody rozmawiania na forum.
Czy ty, droga Asiu, naprawdę nie przeczytałaś tego, co odpowiedziałem Ci wyżej? To. Było. Dla. Jaj.
A, i miło mi, że aż się pofatygowałas wpisać 'PanOvca' w góglu.
Nie w Google - trafiłam przypadkiem wchodząc na ich stronę i mało się nie posikałam za śmiechu- nie dlatego, że nie szanuję Radia Maryja - mnie tam ono nic nie zrobiło, ale z Twojej rozpaczliwej chęci dostosowywania się do wszystkich po kolei.
'Rozpaczliwej chęci dostosowywania się do wszyskich po kolei'? o.O Nie sądzę, żeby akurat to mną wtedy kierowało. Wszedłem i sprawdziłem, czy admin opublikowałby cos tak ironicznego. I, jak widać, tak było ^^
A propos szanowania RM - media katolickie nie powinny (jak i sam Kościół) ingerować w politykę, co wspomniana rozgłośnia robi regularnie. Poza tym wyzywanie ś.p. Marii Kaczyńskiej od 'czarownic' i w równie jawny sposób obrażanie innych ludzi z życia publicznego jest trochę niechrześcijańskie, czyż nie?
Dobra, koniec spamu. Pozdrawiam.
"trochę" sie zgadzam z autorem tematu... to jedyny film z Harrym Poterem jaki oglądałem, reszty oglądać nie zamierzam, strasznie to wszystko naiwne niestety :(
tu nie chodzi o "niezwyczajne" rzeczy jakie sie tam spotyka, magie, moce, potwory, czy miotły...
to bajka dla dzieci, film familijny gdzie mama, tata i brat mogą sobie razem usiąść i obejrzeć w niedziele rano,
historia Harrego nic a nic mnie nie porusza, postacie i ich wzajemne relacje są nieskomplikowane, idealne dla młodego widza, to mnie odrzuca :S
ale nie twierdze też, że nie wiem jak sie zmuszałem do oglądania, ale nie zamierzam tego powtarzać