PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30571}
plakat filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
7,5 432 810
ocen
7,5 10 1 432810
6,4 25
ocen krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny
  • Tak sobie myślę, kurna gdyby Harry Potter kupił sobie klamkę, normalnego mugolskiego Glocka 9mm to by miał ogromną przewagę.

Wyobrażacie to sobie? Potter dobądź różdżki i stań do walki, myślisz że zdołasz mnie skrzywdzić tym mugolskim...
    BAM
    i gościa nie ma.

Nie spotkałem się jeszcze z przeciw-zaklęciami dotyczącymi broni palnej, a nawet jeśli to nie urodził się jeszcze taki co byłby szybszy od kuli. Niby wielki wybraniec ale pomysłami to on nie grzeszył. Co o tym sądzicie?

• budyn_120 myślałam o tym przez cały czas od czwartej części

• Sparow5 ocenił(a) ten film na: 8

budyn_120 W Hogwarcie wiele tych mugolskich zabawek nie miało racji bytu, ale teraz nie pamiętam, czy to chodziło tylko o elektronikę, czy o wszystko prawie. Poza tym Potter nie użył by w walce takiego czegoś, bo jednak był honorowy, a śmierciożercom nawet nie przyszłoby do głowy używać mugolskich rzeczy, chociaż z tymi plugawcami to nigdy nie wiadomo. Za to mogłaby powstać jakaś czarodziejska tego typu wersja, chociaż na nią pewnie znalazłaby się jakaś inna ( coś jak te kapelusze wyposażone w zaklęcie tarczy ) i hajs by się kręcił. Tak, czy siak ciekawe spostrzeżenie. W ogóle ten świat magii jest tak szeroki, że sama Rowling to końca nad nim nie panowała się zdaje.

• DoomedMistress ocenił(a) ten film na: 8

budyn_120 Niby masz rację, ale Voldemorta i tak by nie zabił skoro on miał swoje horkruksy.

• filmoborix ocenił(a) ten film na: 6

budyn_120 "to nie urodził się jeszcze taki co byłby szybszy od kuli"--Ależ tak urodził się ma na imię Neo, a poza tym jak superharry zdołał by wytrzasnąć pozwolenie na broń?? zameldował by na posterunku że jest zagrożony przez Voldemorta??.

• filmoborix Ale urodził się "Człowiek który się kulom nie kłaniał" czyli generał Karol Świerczewski WALTER - walczący w wojnie domowej w Hiszpani , dowodzący polską armią w czasie II wojny światowej. Zamordowany skrytobójczo przez Ukrainców w 1947 roku w Bieszczadach

• filmoborix Ale urodził się "Człowiek który się kulom nie kłaniał" - czyli generał Karol Świerczewski WALTER - walczący w czasie wojny domowej w Hiszpani przeciwko reźimowi generała Franco i dowodzący polską armią w czasie II wojny światowej. WALTER został zamordowany skrytobójczo przez Ukrainców w Bieszczadach w 1947 roku.

• Brandon568 ocenił(a) ten film na: 10

filmoborix Jaki Neo?

• martadrw ocenił(a) ten film na: 7

budyn_120 https://www.youtube.com/watch?v=YsYWT5Q_R_w

• Tindela ocenił(a) ten film na: 10

martadrw KOCHAM TO ;D ;D
    Jak to oglądałam pierwszy raz to tak się śmiałam (zwłaszcza z tego anty jadu z borsuka!!) że aż się popłakałam ;D ;D

• Jaberwoocky1 ocenił(a) ten film na: 8

budyn_120 Też o tym myślałem , tylko że Voldemort czasami zamieniał się w dym i fruwał sobie tu i ówdzie:-) :-) :-) Kula by chyba przeleciała przez niego. Tak jak i przez śmierciożerców.....Ale mała " atomówka" pewnie rozwiązała by problem z nietrafionym moim zdaniem Ralfem Finnesem jako Voldemortem

• Jaberwoocky1 O tak, Voldemort vel "stand-up comedian" nie był przerażający, lecz żałosny i przekoloryzowany.

• mistrz_sheldon ocenił(a) ten film na: 8

budyn_120 Zaklecie tarczy raczej zatrzymałoby kulę, zresztą więcej na ten temat powinniśmy się dowiedzieć w filmie Fantastyczne zwierzęta

• Ludi_filmaniak ocenił(a) ten film na: 7

mistrz_sheldon Pytanie tylko czy by zdążył wyczarować tarczę nim by go trafiło

• Niepoprawnynick_filmweb ocenił(a) ten film na: 9

Ludi_filmaniak zaklęcia tarczy można używać jako stałej ochrony. dodatkowo wymyślenie prostego zaklęcia zatrzymującego kulę nie było by dużym problemem

• Niepoprawnynick_filmweb Ten czar musiałby działać nonstop, inaczej bezsensu ten czar.

• h3b4n ocenił(a) ten film na: 8

budyn_120 Mugolski Glock! :D