Harry Potter i Komnata Tajemnic

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002
7,4 330 tys. ocen
7,4 10 1 329694
6,8 51 krytyków
Harry Potter i Komnata Tajemnic
powrót do forum filmu Harry Potter i Komnata Tajemnic

Heniu portier

ocenił(a) film na 1

Film się podoba dzieciom z podstawówki i gimnazjum.Oceniłem na 5 tylko i wyłącznie z powodu hermiony "Emma Watson" która wyrosła na fajną foczkę :)

ocenił(a) film na 5
filipxx

Bez Kitu, masz racje:D
Szczerze nawet jak bylem młodszy ten film nie robił na mnie wrażenia...

ocenił(a) film na 7
MaCCC

Mój brat chodzi do 3 klasy liceum i mu się podoba. :) Ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie i to szanuje...

użytkownik usunięty
filipxx

Dla dzieci z podstawówki i gimnazjum?!
Wypraszam to sobie! Ja chodzę do 2 gimnazjum, a uważam, że ten film jest żenujący.. Mniej więcej 2-4/10.
O wiele bardziej mi się podobała książka. Ale i z nią sobie dałam spokój po skończeniu podstawówki. ;)

ocenił(a) film na 10

Och, patrzcie państwo, jacy się dorośli i poważni znaleźli. :)
Widzicie, bo to wszystko jest kwestią wyobraźni. Czemu nie widzę argumentów popierajacych fakt, iż ten film czy książka jest przeznaczony/a dla dzieci? Bo takowe nie istnieją, przynajmniej jeśli mówimy o rzeczach sensownych. Z tym, że książka jest o wiele lepsza od filmu muszę się zgodzić, jednak aby film oddawał w pełni to, co do powiedzenia ma pisarka, potrzeba byłoby naprawdę masę czasu, a nikomu nie chciałoby się oglądać kilkugodzinnego filmu. Każdy też inaczej odbiera słowo pisane, a ekranizacja jest raczej jednoznaczna. :)

użytkownik usunięty
dragulax11

..Hm.. kilkugodzinny film.. ; D

Ja bym w to weszła.. jeśli oddało by odpowiedni charakter.. ; ]

ocenił(a) film na 6

ksiazka jest fajna :) przyjemnie sie czyta itd.. :P no ale film... hmm w podstawowce mnie jaral teraz przeszlo :>

ocenił(a) film na 7
dragulax11

Tak to właśnie jest z ekranizacjami, że jak montują je ludzie, którzy książke wyczytali od a do z albo nawet ją stworzyli, to potem jest problem bo nagle okazuje się, że ekranizacja o ile nie jest mega wierna książkowemu obrazowi to jest do kitu tylko dlatego, że coś jest bez sensu zmienione, przekręcone, streszczone albo wycięte. W efekcie powstaje obraz złożony z bezsensownych nieskładnych elementów i zbyt krótkie sceny. Skupiając się na bzdurach stawiają na ilość nie jakość i oglądamy tkliwe familijne kino, (którym człowiek myślący może sobie podetrzeć tylko tyłek) zamiast sensownej, magicznej historii jaką wcześniej się zachwycamy w książce.

Jedynka była O.K. Chyba najbardziej wierną ekranizacją jaką widziałam. I jakoś się wszystko zmieściło i było sensownie składne.
O polskim dablingu w dwójce, który jest na poziomie teatrzyku szkolnego nie ma nawet co wspominać.
Ja rozumiem, że nie da się skręcić całości bo by trwała wieki. Tylko jaki jest przepraszam sens, zmieniania czegokolwiek kiedy nie jest to konieczne?

filipxx

ja właśnie skończyłam liceum i uwielbiam ten film. jak dla mnie 7/10, za kennetha branagha (lockhart) jeszcze punkt i ostatecznie daję 8/10. ma w sobie coś ta część:)

użytkownik usunięty
Kier

Nigdy nie jest się za starym na bajki, po prostu społeczeństwo sobie przyjęło, że to obciach i już. HP nie jest bajką, ale jak widać niektórzy uważają go za zbyt dziecinny żeby zniżyć się do tego stopni, aby obejrzeć.

użytkownik usunięty

No bez kitu...Jak ktoś ma 12 lat to już uważa że jest "dorosły" i nie ogląda takiego "główna dla dzieci"...
To jest wkurzające bo Harry Potter nie jest tylko dla dzieci...hmmm...można nawet uznać że tylko pierwsze części są takie że dzieciom może się to spodobać bo np. "HP i Insygnia Śmierci" to według mnie dla takich 11-latek się nie nadaje...a co dopiero dla młodszych...
Żeby mieć przyjemność z oglądania czy czytania tych książek to trzeba mieć wyobraźnię i umieć się zerwać z rzeczywistości i może dlatego to się nie wszystkim podoba...

A co do filmu, który byłby na 100% zgodny z książką i trwałby z 5 godzin( choć to nie możliwe) to bym poszła na niego do kina, bo w sumie w Harrym Potterze prawie cały czas dzieje się coś ważnego...

Zgadzam się z tobą ;)
Chociaż mam tylko 13 lat nie uważam się za dorosłą.Ja zaczęłam czytać te serie książek,gdy miałam 12 lat."Harry Potter" jest dla wszystkich wiekowo (oprócz niektórych części).

ocenił(a) film na 10
filipxx

Nie jestem dzieckiem z podstawówki ani gimnazjum, a film mi się podoba. A co? Dla starszych to już tylko filmy dokumentalne, czy +18, bo nie bardzo rozumiem? Fantastyka jak fantastyka ;). Kwestia wyobraźni, odniesienia się do książki i w dużej mierze gustu. Dla mnie druga część jest najlepszą ze wszystkich ekranizacji Harry'ego Pottera pod względem oddania klimatu i fabuły, każda kolejna jest coraz marniejsza.

ocenił(a) film na 8
Black_Jeanne

ja mam 11 lat uwilbiam go moja siostra ma 25 lat i go uwilbia

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

uwilbiam* i uwielbia*

ku*****a!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

a wiecie co HP to widziałem na filmiku w YouTube 30 lat pan 58 lat pani 36 pani. Wszyscy mogą lubić HP

filipxx

Do autora tematu:
Super może nie jesteś w gimnazjum ani w podstawówce ale oceniając film w taki sposób jaki podałeś w temacie musisz być na poziomie przedszkola ;/