Przeczytałem wszystkie książki o Harrym Potterze i obejrzałem wszystkie poprzednie części w kinie więc jakieś pojęcie o HP mam.
Wszystkie poprzednie filmy były niezłe, jakość ich była wprost proporcjonalna do upływającego czasu, a więc im dalej w przyszłość tym lepiej. Tak też było i tym razem, chociaż, było lepiej niż się spodziewałem.
Film jest wspaniały od początku do końca. Brakuje kilku ważnych scen ale o tym później. W nowym kinie z nowym udźwiękowieniem i ekranem film prezentuje się zabójczo. Super początek gdy śmierciożercy przemierzają Londyn.. ;) W zasadzie większość zdjęć jest zrobiona w sposób znakomity. Montażyści i ludzie od efektów naprawdę dali czadu! Bardzo podobała mi się scena gdy Harry i Dumbledore stoją na skale pośród szalejącego morza - moim zdaniem jedna z najpiękniejszych scen w historii kina.
Film o Harrym Poterze nareszcie dojrzał, jest to film zarówno dla młodszych jak i starszych widzów. A skłaniałbym się nawet ku wypowiedzi, że jest dla widzów starszych niż 12 lat ^.- kilka mocnych scen, podczas których można się wystraszyć jeśli film ogląda się właśnie w kinie, gdzie dźwięk jest wspaniały, np: scena gdy Harry dotyka pierścienia Ridleya, gdy "potwory" w jeziorze, gdzie H. i A.D. szukali horkruksa atakują Harrego i jeszcze kilka innych. W każdym razie - MEGA.
Fabularnie jest gorzej- kilku scen nie było (ważnych), ale ogólnie film daje radę pod tym względem, jeśli ktoś nie czyta książek a ogląda tylko filmy to mógł to przełknąć. Szkoda, że nie pokazano pogrzebu Dumbledore'a :/
Całość - bardzo mi się podobała, z chęci obejrzę jeszcze raz. Jak na film, który bazuje na książce dobrze, jeśli chodzi o sam przekaz to jeszcze lepiej, ale ogólnie fenomenalnie - 10/10
"W nowym kinie z nowym udźwiękowieniem i ekranem film prezentuje się zabójczo."
jak rozumiem, poprzednie części tylko i wyłącznie na ekranie tv, względnie monitora, i to w jakości kino-rip...
"kilka mocnych scen, podczas których można się wystraszyć" - chyba nie w tym filmie...:)
Nie, w tym samym kinie, ale przed remontem, dźwięk i obraz bez porównania ;) Akurat na takie "masówki" jak Władca Pierścieni czy HP do kina chodzę.
Po 1: Co Ty w ogóle pierdzielisz? Ty pomyśl zanim coś napiszesz. Masz pojęcie o HP? Nie wątpię. Ale o Muminkach na pewno nie. Bo gdybyś miał, tobyś wiedział, że filmy HP to jedno wielkie gówno w porównaniu do Muminków i nie pisałbyś, że to świetny film i nie dałbyś 10/10, bo na taką ocenę zasługują tylko wcześniej wspomniane Muminki.
Po 2: "Film jest wspaniały od początku do końca." - No szkoda, że nie dane mi było podzielić Twojego zdania po wyjściu z kina. I Buka też by Cię wyśmiała. Zabierz się za oglądanie Muminków, to się takie głupoty nie będą Ciebie trzymać.
Po 3: "W nowym kinie z nowym udźwiękowieniem i ekranem film prezentuje się zabójczo." - przymiotnik "zabójczo" jest bezpośrednim połączeniem z "Buka", czyli "zabójcza Buka". Nie należy go używać do innych celów, zwłaszcza podczas opisywania swoich wrażeń po obejrzeniu HP6. Strzeż się, bo Buka tego nie daruje.
Po 4: "scena gdy Harry i Dumbledore stoją na skale pośród szalejącego morza - moim zdaniem jedna z najpiękniejszych scen w historii kina." - to ty koleś prawdziwego kina na oczy nie widziałeś.
Po 5: "Fabularnie jest gorzej- kilku scen nie było (ważnych)" - porównywanie filmu (który jest tylko dopełnieniem książki) do książki to tak jak porównanie Smerfów do Muminków. Czyli dwa różne światy. Życie to nie bajka.
Po 6: "z chęci obejrzę jeszcze raz." - przed obejrzenie skonsultuj się z lekarzem lub Buką, gdyż każdy Potter drugi raz oglądany zagraża Twojemu zyciu lub zdrowiu.
Po 7: Obudź się. Życie to nie sen.
Po 8: Pewnie teraz planujesz założenie jakiejś antybukowskiej organizacji, więc chcę żebyś wiedział, że Buka Cie znajdzie i zniszczy jak to zrobisz.
Po 9: Mam nadzieję, że wkrótce przejrzysz na oczy. Muminki 4eVer!!!
Po pierwsze film również mi się podoba, ze wszystkimi jego zaletami i WADAMI. Po drugie chce wyrazić moje szczere wątpliwość co do stanu umysłu osoby ukrywającej się pod nickiem Buka_Moja_Panią. Zalecam leczenie, bo chyba za bardzo jesteś zafascynowany Muminkami - bajka DLA DZIECI! Ją też oglądałam je za młodości, ale Twoje wypowiedzi wykraczają daleko poza zwykła sympatię. I pisze to nie ze złośliwości, tylko z troski. :-)
Jak już to Buka_TWOJĄ_Panią i mam nadzieję, że sobie ulżyłaś. Zalecam obejrzenie Muminków, zalecam to z troski. :-)
Wow facet nie chce ci tu kazic ale naprawde podjarałeś sie Potterem ja też czytałem i oglądałem wszystko co jest w tym temacie i to po pare razy więc jakies pojęcie mam ten film rzeczywiście może technicznie jest bardzo dopracowany ale montaż i scenariusz to akurat tu leży mozna sie sprzeczać też o najpiekniesza scene w histori kina ale nie wiem czy znalazłbys kogoś innego który by cię poparł.
Pozdrawiam i zalecam : Obejrzyj sobie coś innego niż Pottera to znajdziesz wiele lepszych scen niz ta na skale z Albiusem.