PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 324344
6,0 63 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Mam zamiar wybrać się na Harrego Pottera do kina, ale nie wiem czy się opłaca.. Jeżeli ktoś go widział mógłby napisać czy się opłaca ?

ocenił(a) film na 4
Adell

Wg mnie sie oplaca, ale zalezy od gustu :)

Pozdrawiam

Adell

nie oplaca sie. Zero cycków :( x

tymczass

Powiem szczerze - nie polecam, nie wiem dlaczego, ale odniosłem takie wrażenie że ten film nie trzymał się kupy - tu pokazani śmierciożercy, którzy lecą w stronę hogwartu i odbijają się od bariery ochronnej, a po chwili scena w ogóle nie związana z poprzednią, tak jakby reżyser sobie wybierał "O tu wstawię te scenę, a tu może się Harry pocałuje z ginny, o a tu może mecz Quidicza wstawię...". Nie ma jakiegoś takiego stałego ciągu, ciągną jeden wątek, po chwili, łup i następny. Muzyka - bardzo dobra, efekty - też niczego sobie, choć wydaje mi się ze jak na dzisiejsze czasy to zbyt się rzucały w oczy, np. scena gdy Harry i Dumbledore przybyli do tej groty, to było widać że morze było komputerowe, i nie zarzucajcie m iże się czepiam bo to widać, w 300 cały film był nakręcony w studiu, ale efekty są tak pięknie zrobione ze ma się wrażenie oglądanie prawdziwej plaży, morza czy pól zbóż. Na koniec - Inferiusy, bardziej przypominały Golluma niż zombie. To co pominięto zostawię bo nigdy nie da się nakręcić filmu kropka w kropkę jak książka.

4/10

Adell

całkowicie odradzam, lepiej sobie go skądś ściągnij, a kase przeznacz na inny film. Szkoda 2,5h chyba że interesuję cię ciągłe dialogi przez 2,5h i praktycznie zero jakiejkolwiek akcji

użytkownik usunięty
Adell

ja polecam a to czy film ci się spodoba sam ocenisz

ocenił(a) film na 10
Adell

a co ci szkodzi wydac 12 zł na bilet? idź, potem ocenisz czy sie opłacało xD

Loona_

E tam, u mnie w Cinema-city 21 zł.
Wracając do tematu.
Film, wg. mnie jest najgorszą częścią HP.
Ale cóż, jeśli obejrzałem wszystkie w kinie to nie obejrzenie tej było by grzechem...
Bardzo, mało akcji, ale i tak film mi się podobał czy gorszy czy lepszy. :)

Adell

Ja również polecam. Wg mnie film był genialny.

ocenił(a) film na 8
Adell

mnie się podobał, byłam pozytywnie zaskoczona. chociaż, jak zauważyłam, wielu fanów ma o tym filmie złą opinię. zależy od gustu i tego, czy liczysz na bardzo wierną ekranizację, bo taka nie jest.

error23

mnie również się podobał, choć wcześniej czytałam wiele negatywnych opinii, ja osobiście odniosłam pozytywne wrażenie, zależy co kto lubi, jak wolisz ścisły związek z książką to bym się zastanowiła na twoim miejscu, ale lepiej samemu zobaczyć i ocenić