Mam zamiar wybrać się na Harrego Pottera do kina, ale nie wiem czy się opłaca.. Jeżeli ktoś go widział mógłby napisać czy się opłaca ?
Powiem szczerze - nie polecam, nie wiem dlaczego, ale odniosłem takie wrażenie że ten film nie trzymał się kupy - tu pokazani śmierciożercy, którzy lecą w stronę hogwartu i odbijają się od bariery ochronnej, a po chwili scena w ogóle nie związana z poprzednią, tak jakby reżyser sobie wybierał "O tu wstawię te scenę, a tu może się Harry pocałuje z ginny, o a tu może mecz Quidicza wstawię...". Nie ma jakiegoś takiego stałego ciągu, ciągną jeden wątek, po chwili, łup i następny. Muzyka - bardzo dobra, efekty - też niczego sobie, choć wydaje mi się ze jak na dzisiejsze czasy to zbyt się rzucały w oczy, np. scena gdy Harry i Dumbledore przybyli do tej groty, to było widać że morze było komputerowe, i nie zarzucajcie m iże się czepiam bo to widać, w 300 cały film był nakręcony w studiu, ale efekty są tak pięknie zrobione ze ma się wrażenie oglądanie prawdziwej plaży, morza czy pól zbóż. Na koniec - Inferiusy, bardziej przypominały Golluma niż zombie. To co pominięto zostawię bo nigdy nie da się nakręcić filmu kropka w kropkę jak książka.
4/10
całkowicie odradzam, lepiej sobie go skądś ściągnij, a kase przeznacz na inny film. Szkoda 2,5h chyba że interesuję cię ciągłe dialogi przez 2,5h i praktycznie zero jakiejkolwiek akcji
E tam, u mnie w Cinema-city 21 zł.
Wracając do tematu.
Film, wg. mnie jest najgorszą częścią HP.
Ale cóż, jeśli obejrzałem wszystkie w kinie to nie obejrzenie tej było by grzechem...
Bardzo, mało akcji, ale i tak film mi się podobał czy gorszy czy lepszy. :)
mnie się podobał, byłam pozytywnie zaskoczona. chociaż, jak zauważyłam, wielu fanów ma o tym filmie złą opinię. zależy od gustu i tego, czy liczysz na bardzo wierną ekranizację, bo taka nie jest.