Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325770
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Bez przesady...

użytkownik usunięty

Jest kiepsko, poniżej oczekiwań, ale chyba nie gorzej niż przy "Zakonie Feniksa". Śmierć Syriusza po Śmiertelnym Zaklęciu, Umbridge wchodząca do Pokoju Życzeń przez wywalenie ściany... tego nic nie pobije.

ocenił(a) film na 3

a tekst "mógłbyś się już zacząć golić"
a sznurówki
a teleportacja w Hogw. bo Dumblowi ''wolno więcej'' ;PP

ocenił(a) film na 9
Tarantinka19

Myślałem, że tylko Snape i Ten którego Imienia nie wolno wymawiać potrafili latać bez mioteł - ciekawe jak nakręcą rozdział "7 Potterów" skoro każdy potrafi latać bez miotły.

ocenił(a) film na 3
Finalny_Odbiorca

szczerze mówiąc NIE CHCĘ SOBIE WYOBRAŻAĆ;PP saa książka ma sporo głupawych momentów typu [SPOJLERRRRRRR] Snejp zabity, bo''wessało'' go to coś w czym była Nagini;p normalnie supcio. Scena idealna dla Yates'a.

ocenił(a) film na 4
Tarantinka19

Nie umarł bo go to wessało tylko dlatego że dostał się do środka i Nagini go zabiła.

A kiedy Snape latał bez miotły? Jako nietoperz?

ocenił(a) film na 7
Tarantinka19

O...dokładnie. Mnie rozbroiła właśnie ta scena, kiedy Ginny wiązała Potterowi sznurówki. Po prostu patologia.

no i jeszcze jak Cormak ssie palec patrząc na Hermionę.

ocenił(a) film na 8
klio666

Coś tam komus sie chyba pomyliło. Snape lata bez miotły dopiero w 7 części , kiedy rozpoczyna sie Bitwa o Hogwart. Snape ucieka przed Sprout, McGonagall, Slughornem i Flitwickiem, wyskakuje przez okno i McGonagall mówi coś tam, że nauczył sie troche od swojego pana.

jaktamutarg

Mam takie pytanie do tych, którzy widzieli film w różnych wersjach... Czy mi się wydawało, czy Snape'owe 'Avada Kedavra' było, w filmie z polskim dubbingiem i innymi też, takie samo jak w oryginale, czyli głosem Alana R.? :]

ocenił(a) film na 7
Vickynella

Pominięto bardzo wiele kluczowych elementów z książki.

matino3

moim zdaniem Harry Potter i Książę Półkrwi jest jeszcze gorszy od zakonu feniksa <jeżeli chodzi o film> , każdą z poprzednich części oglądałam z wielkim zainteresowaniem, wręcz nie mogłam odejść od tv lub monitora a to co teraz zobaczyłam było jednym wielkim nieporozumieniem ... spodziewałam się czegoś zupełnie innego. szczerze mówiąc nie potrafię znaleźć plusów tego filmu. początek długi i nudny a koniec w którym tak wiele się działo skrócony do 15 minut. jednym słowem PORAŻKA.